Categories: اخبار نساجی

چه کسانی می‌توانند مجوز برپایی نمایشگاه بگیرند؟

 

مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران از اولویت تشکل‌ها برای برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی مربوط به آنها خبر داد.
مهرداد جلالی‌پور در پاسخ به این سوال که در حال حاضر مسئولیت برگزاری نمایشگاه‌های مختلف چگونه به شرکت‌ها یا تشکل‌های تخصصی واگذار می‌شود؟ گفت: امسال دستورالعملی را تهیه و ابلاغ کردیم که براساس آن تشکل‌ها و شرکت‌های خدمات نمایشگاهی صاحب صلاحیت می‌توانند وظیفه برگزاری نمایشگاه‌های مختلف را بر عهده گیرند.

او با بیان اینکه در واگذاری وظیفه برگزاری نمایشگاه‌ها مهم داشتن صلاحیت از سوی برگزارکننده است، افزود: به تشکل‌هایی نیز که دارای صلاحیت‌های لازم بوده و از استانداردهای برگزاری نمایشگاه برخوردارند مجوز برگزاری نمایشگاه داده می‌شود. همچنین در بین تشکل‌ها و شرکت‌های خدمات نمایشگاهی دارای صلاحیت، اولویت واگذاری مجوز برگزاری نمایشگاه با تشکل‌ها است.

وی افزود: متقاضیان دریافت مجوز برگزاری نمایشگاه در فرایندی تائید صلاحیت می‌شوند و اگر طرح آنها توجیه داشته باشد مجوز برگزاری نمایشگاه به آنها داده می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته نمایشگاه‌ها عمدتا با زمینه‌های یکسان اما با رویکردهای مختلف برگزار می‌شوند، در پاسخ به این سوال که با توجه به محدود بودن تقویم برگزاری نمایشگاه‌ها در تهران امتیاز برگزاری نمایشگاه‌های پایتخت به چه شکلی واگذار می‌شوند؟ توضیح داد: جغرافیای نمایشگاهی کشور را باید سراسری دید. اینکه تمرکز برگزاری همه نمایشگاه‌ها فقط در تهران باشد سیاست درستی نیست. در کشور پیشرفته‌ای مانند آلمان بسیاری از شهرهای این کشور مانند مونیخ، هانوفر، فرانکفورت و دوسلدورف دارای سایت‌های نمایشگاه‌های مختص به خود بوده و برگزاری نمایشگاه‌ها در این شهرها پراکنده شده است.

جلالی‌پور درباره مدت زمان مجوز برگزاری نمایشگاه توسط شرکت‌ها یا تشکل‌ها نیز گفت: در این زمینه مهم رعایت استانداردهای برگزاری نمایشگاه توسط برگزار‌کننده است. ممکن است مجوز یک برگزارکننده نمایشگاه به دلیل رعایت استانداردها تا چند سال نیز تمدید شود.

مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت ایران درباره تقویم نمایشگاهی سال ۱۳۹۳ نیز گفت: ۵۰ درصد از تقویم نمایشگاهی سال آینده قطعی شده و مابقی تقویم نیز تا پایان امسال نهایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، پیشتر رئیس سازمان توسعه تجارت نیز در اتاق بازرگانی تاکید کرده بود که از این پس تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی برای برگزاری نمایشگاه‌های مرتبط با آنها از اولویت برخوردارند. موضوعی که محسن جلال‌پور، نائب رئیس اتاق ایران و عضو هیئت مدیره شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی نیز بر آن تاکید کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago