Categories: اخبار نساجی

چینی‌ها در تجارت با ایران از شرایط تحریم به نفع خود سود می‌برند

چینی‌ها در تجارت با ایران از شرایط تحریم به نفع خود سود می‌برند

اگر ما همچون امروز در شرایط خاصی قرار نداشتیم، برای تامین کالاهای مورد نیاز حتما به سراغ بازارهای دیگری غیر از چین می‌رفتیم/ رابطه تجاری ایران و چین به هیچ عنوان برای ما یک رابطه منطقی و سودآور محسوب نمی‌شود.

ایلنا: عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با اشاره به سطح روابط تجاری میان ایران و چین عنوان کرد: در سال گذشته سطح تبادلات تجاری ما با چین حدود ۳۰ میلیارد دلار بود. بر این اساس ما در مقابل صادرات مواد خام و کالاهای اساسی نظیر؛ نفت، محصولات پتروشیمی، سنگ آهن و…، کالاهایی عمدتا مصرفی وارد کرده‌ایم.

مسعود دانشمند با بیان این مطلب به ایلنا گفت: متاسفانه تجارت ایران و چین به نحوی در حال انجام است که ما در مقابل صادرات کالاهایی با حداقل ارزش افزوده، کالاهایی با حداکثر ارزش افزوده و تمام ساخته شده از چین وارد می‌کنیم.

وی ضمن تاکید بر اینکه صادرات ما به چین، تنها خام فروشی منابع کشور است، اظهار داشت: رابطه تجاری ایران و چین به هیچ عنوان برای ما یک رابطه منطقی و سودآور محسوب نمی‌شود. این رابطه تجاری تنها تولید کالاهای مشابه داخلی را در تنگنا قرار می‌دهد.

دانشمند با تاکید بر اینکه تداوم شیوه تعاملات تجاری دو کشور منجر به تحت الشعاع قرار گرفتن بیش از پیش تولیدات داخلی می‌شود، افزود: در روند تعامل میان دو کشور یا نرخ ارز و تعرفه‌های وارداتی اصلاح شوند و یا مدیریت واردات از این کشور تحت نظارت و کنترل بیشتر قرار گیرد. دولت باید به حمایت از تولید ملی بیندیشد.

رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و چین، اذعان داشت: توصیه ما به چینی‌ها برای تبادلات تجاری با ایران، انجام سرمایه گذاری مشترک در طرح‌های مختلف تولیدی است. چرا که تنها در این صورت امکان یک رابطه تجاری منطقی و متعادل وجود خواهد داشت.

وی به محدودیت‌های تجاری ایران با کشورهای مختلف نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر به واسطه تحریم‌های بین المللی، چین یکی از محدود کشورهای مورد تعامل تجاری با ایران است که در این میان چینی‌ها نیز فرصت به نفع خود بهره می‌برند.

دانشمند تصریح کرد: اگر ما همچون امروز در شرایط خاصی قرار نداشتیم، برای تامین کالاهای مورد نیاز حتما به سراغ بازارهای دیگری غیر از چین می‌رفتیم.

وی خاطرنشان کرد: در این میان دولت موظف است طبق وظایف حاکمیتی خود از حقوق مردم در برابر سیل عظیم واردات کالاهای چینی غیرکیفی دفاع کرده و اجازه واردات هر نوع کالایی به کشور را ندهد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

پنبه: چالش خرید تضمینی و آینده کشاورزی در ایران

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به خرید وش پنبه کمتر از قیمت تضمینی از…

10 ساعت ago

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

2 روز ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

5 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 هفته ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago