پارچه های حلقوی پودی از تکرار واحد ساختمانی حلقه در کنار هم ، در جهت عرض و از یک سر نخ ایجاد میشوند. طول حلقه در این پارچه ها از عوامل مهم تعیین کننده خواص فیزیکی و مکانیکی منسوج است. بدلیل ساختار خمیده حلقه ها ، پارچه های حلقوی پودی عموما الاستیک بوده، دارای قابلیت استرچ بوده و براحتی تغییر فرم میدهند.
کاربرد پارچه های حلقوی پودی درتهیه کامپوزیتها محدود است. علت این امر به ناچیز بودن خواص مکانیکی این پارچه ها بر میگردد. خواص کششی این پارچها شدیدا بواسطه شکل گیری حلقه در ساختمانشان محدود است. در طی اعمال نیروی کششی بر نمونه پارچه حلقوی پودی، حلقه برای انطباق با بار کششی وارد شده تغییر شکل می دهند. در این مرحله از تغییر شکل به ازای اعمال مقدار کمی نیرو ، ازدیاد طول بالایی در پارچه ایجاد می شود که رفتار نوعی یک ماده با سختی و یا سفتی پایین است. با این وجود این پارچه ها برای مواردی که مقاومت در برابر ضربه ویا فشار وجذب انرژی لازم است ، میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. بنابر این در مقایسه با پارچه های تاری/پودی ، این پارچه ها دارای خصوصیات مکانیکی ضعیفتری بخصوص برای کاربرد در مصارف تکنیکی است. با این وجود این امکان وجود دارد که با اعمال تغییراتی در ساختمان پارچه های حلقوی پودی ، یک ساختار با مقاومت مکانیکی بالا برای کاربرد جهت کامپوزیت ها ایجاد شود. از آنجمله است جایگذاری نخهایی در جهت رج و ردیف در داخل ساختمان حلقوی این پارچه ها. در شکل روبرو یک پارچه حلقوی پودی ریب را با نخهای جایگذاری شده در جهت رج ( یک محوری) را نشان میدهد، که بر روی یک ماشین تخت باف پیشرفته بافته شده اند.
در ارتباط با کاربرد برای منسوجات تکنیکی ، تکنولوژی بافندگی حلقوی تخت پتانسیل بالایی از خود نشان داده است. جدیدترین نسل ماشین های تخت باف با قابلیت کنترل کامپیوتری ، این امکان را بوجود می آورد که سوزنها بصورت تک تک انتخاب و در نتیجه امکان ایجاد پارچه های سه بعدی (شکل روبرو) را روی ماشین بوجود می آورد. همچنین با امکان انتخاب یک یک سوزنها در طی عملیات بافت میتوان روشهای شکل دهی متعددی را بر روی پارچه به اجرادر آورد. این روشها شامل تغییر تعداد حلقه ها در عرض بافت در جهت رج و ردیف با استفاده از تکنیکهای کم و زیاد کردن سوزنهای داخل بافت، و یا تغییر طول حلقه ویا طرح بافت در بافت منسوج مورد نظر بر روی ماشین است.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…