پس از بازدید کارخانه دکتر سعید مُنزوی زاده مدیر عامل شرکت قالی سلیمان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صنعت فرش و به ویژه دستباف دچار بحران شدیدی شده است، اظهار داشت: صادرات فرش ماشینی اگرچه کاهش آنچنانی نداشته است و به لحاظ متراژ و حجمی مشکل چندانی نیست اما در مقایسه با رقبای ترکیهای صادرات ما در سطح پایینتری قرار دارد.
وی ادامه داد: در صادرات فرش ماشینی با توجه به نوسانات نرخ دلار و ارز، برخی مواقع قیمتها کاهش مییابد که ممکن است به لحاظ ارز آوری مشکلاتی ایجاد کند.
منزوی زاده با بیان اینکه در نمایشگاه بینالمللی فرش ماشینی که به تازگی برپا شده بود غرفه داران ایرانی نسبت به سایر رقبا در رتبه چهارم- پنجم قرار گرفتند، گفت: با وجود این، صادرکنندگان فرش ماشینی روز به روز بیشتر میشود و در مجموع حسن نیت و علاقه به افزایش صادرات فرش ماشینی ما، بسیار بیشتر است.
منزوی زاده، تحریم داخلی را مشکل اساسی تولیدکنندگان و صادر کنندگان دانست و خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که فشارها روی صنعت و تولید است و عامه مردم از بسیاری از مسائل اطلاع ندارند؛ برای مثال امسال هزینه انرژی بی سروصدا برای صنایع افزایش یافته و هزینهای که من تولید کننده باید برای برق بپردازم نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است.
وی با بیان اینکه در تابستان به همه واحدهای صنعتی الزام میکنند که یک روز در هفته برق را قطع کنید که این خلاف قانون است، ابراز داشت: از دیگر مشکلات ما نحوه تخصیص ارز دولتی است که پنجاه روزه یا ۹۰ روزه به دست تولیدکننده میرسد و در این شرایط مدیریت مواد اولیه نیست و این در حالی است که بازار ارز ثبات ندارد و برای نرخ دلار در شبانه روز اتفاقات عجیبی میافتد.
مدیرعامل کارخانجات قالی سلیمان خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان در سال جاری رسماً قفل شده است و این شرایط هیچ ارتباطی به مسائل اعتباری ندارد، در سال جاری حتی تسهیلات ۱۴۰۱ را هم نمیدهند و دلیل آن را ناترازی بانکها اعلام میکنند.
منزوی زاده اظهار داشت: مقام معظم رهبری شعار سال را مهار تورم و رشد تولید عنوان کردند اما آیا امسال نیازهای ابتدایی مردم ارزان شده؟ و دست من تولید کننده نیز به دلیل ناترازی بانکها بسته است در حالی که بانکها و به ویژه بانکهای دولتی میتوانند ناترازی را با فروش املاک و اموال مازاد دولتی خود رفع کنند.
وی با بیان اینکه این مسائل باعث شده تولید کشور دچار مشکل شود، اظهار داشت: امثال ما تاکنون سعی کردیم همه مشکلات را به جان خریده و کار تولید را پیش ببریم اما دوباره زمزمههایی شنیده شده است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان در تولید و صادرات فرش ماشینی سرآمد و در رتبه اول کشور است، خاطرنشان کرد: بیشترین تولید کننده فرش ماشینی در این استان بوده و اصفهان در صادرات فرش نیز پیشتاز است.
مدیرعامل کارخانجات قالی سلیمان با بیان اینکه صادرات این مجموعه در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۱۰ میلیون دلار بود، افزود: صادرات ما ۶ ماهه ابتدای امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.
به گفته منزوی زاده، این مجموعه سالانه حدود ۱.۵ میلیون مترمربع فرش ماشینی تولید و در حال حاضر به ۴۰ کشور دنیا صادر میکند که عمده آنان شامل کشورهای حاشیه خلیج فارس و نیز مالزی، سنگاپور، اندونزی، قزاقستان، روسیه و کانادا و کشورهای اروپایی نظیر اتریش است. وی هم چنین به مسوولیت های اجتماعی شرکت نیز اشاره ای کردند وبیان داشتند :من معتقد هستم تک تک افراد باید در حوزه مسوولیت های اجتماعی فعال باشند وشرکت قالی سلیمان نیز در این زمینه فعالیتهایی داشته وهمکاری هایی با بهزیستی وسازمان آرامستان های شهرداری ،کمیته امداد و دیگر نهادهای ذیربط داشته است .منزوی زاده اظهار کرد:که جامعه ما بیمار است ونشاط وپویایی وامید در آن کم شده لذا بر همین اساس باید همه در این زمینه ها فعال باشند تا دوباره امید به جامعه برگردد.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…