Categories: اخبار نساجی

کارشناس برجسته اروپایی: اروپا باید اعتماد ایران را جلب کند

 

«آلیشیا گارسیا هرِرو» عضو ارشد اندیشکده بروگل اروپا، در مقاله ای به ظرفیت های گسترده ایران برای توسعه اقتصادی اشاره کرد و نوشت: اگر اروپا در ایران سرمایه گذاری نکند، پکن این کار را خواهد کرد و اروپایی ها برای نقش آفرینی، باید از نظر سیاسی، اعتماد ایران را جلب کنند.

خانم هررو (Alicia Garcia Herrero) در روزنامه تایمز مالی نوشت: همه به دنبال ظرفیت های معامله با ایران هستند و این چیز عجیبی نیست؛ اقتصاد ایران همین حالا بزرگتر از استرالیا و دو برابر اقتصاد امارات متحده عربی است. از این مهمتر، تهران قصد دارد به رشد اقتصادی خود سرعت بخشد. در واقع محافظه کارانه ترین پیش بینی ها هم حاکی از این است که ایران به اندازه ایتالیا به رشد اقتصاد جهان در یک دهه آینده کمک خواهد کرد که این رقم معادل ۲۷۰ میلیارد دلار برآورد می شود.

همچنین، به تعبیر هررو، نفت و گاز ایران، مانند گوهری روی تاج می درخشد. پیش از تحریم ها، اروپا روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت از ایران می خرید که بیشتر آن به ایتالیا، یونان و اسپانیا می رفت. ایران دومین ذخایر گسترده گاز جهان را نیز دارد و می تواند نیاز شدید اروپا به گاز را برطرف کند. حتی روش های ارزانتر، مانند واردات «گاز مایع» را نیز نباید از نظر دور داشت. البته صنایع نفت ایران نیازمند حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه و نوسازی است و ماشین آلات و تاسیسات فراوانی نیاز دارد که آلمان از این نظر در جهان پیشرو به حساب می آید.

افزون بر انرژی، صنایع خودروسازی و هواپیمایی ایران نیز بازار مهمی برای سرمایه گذاری خواهد بود. آلمان و فرانسه می توانند برندگان تولید خودرو در ایران باشند. همچنین ایران در یک دهه آینده، به حدود ۳۰۰ هواپیما نیاز خواهد داشت که «ایرباس» می تواند در این بخش فعال باشد.

آلیشیا گارسیا هررو، همچنین به کندی رهبران اروپا در سرمایه گذاری در ایران اشاره کرد و نوشت: برخلاف انتظار، در اینجا آمریکا رقیب اروپا نیست؛ بلکه دو کشور روسیه و چین هستند که می توانند جای خالی اروپا را پر کنند.

به عقیده «هررو»، اگرچه روابط ایران و روسیه به طور تاریخی گرم و صمیمانه نبوده است، اما دو کشور به واسطه هماهنگی در مبارزه با افراط گری در خاورمیانه، به یکدیگر نزدیک شده اند.

با این حال، «چین» احتمالا مهمترین رقیب اروپا خواهد بود. پکن به دلیل نیاز به انرژی، از نظر اقتصادی مکمل بهتری از روسیه برای ایران است و ارزش روابط بازرگانی میان ایران و چین در سال ۲۰۱۴ به ۴۴ میلیارد دلار رسید که افزایشی ۴برابری نسبت به سال ۲۰۰۵ را نشان می دهد. همچنین این مبلغ، تقریبا یک سوم از کل بازرگانی خارجی ایران را شامل می شود.

هررو نوشت: غرب دارای فناوری است که ایران برای بازسازی زیرساخت هایش بدان نیاز دارد، اما مشکل اعتماد نیز وجود دارد. هماهنگی اروپا با سیاست های خارجی ایالات متحده، رقابت اروپایی ها با چین و روسیه را در ایران دشوار می کند. اگر اروپا خواهان سهمی از بازار بزرگ ایران است، باید بسرعت راهبردی را برای اعتمادسازی با ایران بیابد. امیدوارم کسی در بروکسل به هوش باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

16 دقیقه ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

3 ساعت ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

6 ساعت ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

1 روز ago

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

2 روز ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

2 روز ago