Categories: اخبار نساجی

کار مفید در بنگاه‌ها یک ساعت در روز است

رییس شورای ملی رقابت اعلام کرد: رشد متوسط شاخص بهره‌وری نیروی کار در کشور در حالی ۱.۹ درصد برآورد شده که بر اساس سند چشم انداز، این رقم باید ۳.۵ درصد باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از دبیرخانه جایزه ملی بهره وری، جمشید پژویان که در مراسم سومین دوره نظام ارزیابی ملی بهره وری و تقدیر از ۸۰ بنگاه فعال و بهره‌ور اقتصادی در سالن همایش‌های انقلاب سخن می‌گفت، افزود: متاسفانه شاخص‌های بهره وری بنگاه‌ها در کشور استاندارد نیست و پایین بودن بهره‌وری نیروی کار، یکی از چالش‌های عمده اقتصاد امروز کشور است؛ به طوری که آخرین آمار از ساعت کار مفید در بنگاه‌ها، به طور متوسط، بیانگر یک ساعت کار مفید روزانه است.

به اعتقاد این اقتصاددان، بنگاه‌ها برای بهره‌ور شدن نیازمند دستیابی به شاخص‌هایی چون کوچک‌سازی و سبک‌سازی سازمان، بهره‌گیری از مدیران برتر، بهره‌گیری از نیروهای خبره و نخبه و اجرای سیاست‌های موثر در رشد و بالندگی هستند.

رییس شورای ملی رقابت همچنین با ارائه تعریفی از این شورا گفت: شورای ملی رقابت کنترل کننده عواملی چون بازارهای انحصاری است که موجب ایجاد اخلال در عملکرد بازار رقابتی می شود.

غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم که با هدف شناسایی و معرفی سازمان‌های موفق در کسب حداقل شاخص‌های بهره‌وری در چهار سطح «متعهد به چشم‌انداز، همگام با چشم‌انداز، پیشرو در چشم‌انداز و سازمان بهره‌ور» برگزار می‌شد، از در دستور کار بودن تصویب قانون نظام بهره وری خبر داد و تاکید کرد که بهره وری یکی از محورهای اصلی تحول اقتصادی در کشور است که تامین بخش عظیمی از ثروت جامعه به تحقق آن بستگی دارد.

با تاکید بر این که بهره‌وری یک بنگاه اقتصادی به معنای «بازدهی بیشتر آن بنگاه بدون هزینه کرد بیشتر» است، تصریح کرد: یکی از ریشه های بهره‌ور نبودن بنگاه‌های اقتصادی ما به سیستم آموزش عالی ما برمی گردد؛ چرا که در این سیستم به رغم سرمایه‌گذاری برای نیروی انسانی، آن طور که باید، به بهره‌وری در رشته‌های تحصیلی نرسیده‌ایم.

این نماینده مجلس با تصریح این که ما اکنون نیازمند اصلاحات در مدل‌ها و روش‌های نظام تولید با هدف ارتقای شاخص‌های بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید هستیم، خاطرنشان کرد: یکی از مهترین مثال‌هایی که می توان برای بهره‌ور نبودن اقتصاد ایران زد، این است که برای مثال نرخ مصرف حامل‌های انرژی در کشور ما، سه برابر میانگین جهانی است؛ این بدین معنی است که ما از میزان انرژی که مصرف می کنیم، باید سه برابر تولید داشته باشیم تا بهره‌ور شویم، اما می‌بینیم که متاسفانه این گونه نیست یا این که ۹۰ درصد از آب تولیدی کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود اما این بخش آن طور که باید بازدهی ندارد؛ چرا که برای مثال، ما هنوز در این بخش از روش های مدرنی چون آبیاری قطره ای که حجم تولید را در این بخش س برابر می کند، استفاده نمی کنیم.

در این مراسم همچنین سردار بکایی، قائم مقام وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز تعریف ساده بهره وری را چگونگی انجام درست کارها ذکر و اعلام کرد: یکی از بزرگترین کارهای وزارت دفاع، قرار دادن یک ماهواره در مدار با امکانات بسیار کم است و این خود یکی از مدل های بهره وری است؛ چرا که برای مثال، کشور توسعع یافته ای چون کره جنوبی، ۳ ماهواره به فضا پرتاب کرد که هیچ کدام در مدار قرار نگرفت، اما ایران برای پرتاب ۳ ماهواره، فقط ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه کرد و هر سه آنها در مدار قرار گرفت.

او در عین حال یکی از عوامل عدم رشد شاخص بهره وری را نادرست بودن روش های دستیابی به ارزش افزوده خواند و تصریح کرد: بنگاه ها باید بتوانند دانش فنی در زمینه کاری خود را تولید کنند، زیرا ما برای ارتقاء بهره وری به نظام سنجش بهره وری نیازمندیم.

در این مراسم وزارت دفاع به عنوان دستگاه اجرایی برتر شناخته شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

7 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago