Categories: اخبار نساجی

کالاهایی که فقط نام ضمانت را یدک می کشند

گارانتی و یا خدمات پس از فروش از موضوعاتی است که در کشور ما اهمیت زیادی ندارد، همین امر سبب شده تا مشتریان رضایت کافی ازخدمات پس از فروش کالای داخل نداشته باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ،حدود ۷۰ درصد از مردم تهران از خدمات پس از فروش کالاهای تولید داخل رضایت چندانی ندارند. که  این امر نشان دهنده ی   نبود تشکل واحدی  در حوزه خدمات پس از فروش و همچنین غیرتخصصی بودن این حوزه در کشور است.

-آمار نارضایتی مردم از خدمات پس از فروش کالاهای تولید داخل به اندازه ای است که به غیر از حوزه خودرو هیچ تشکل و انجمن خاصی در زمینه خدمات پس از فروش کالا در کشور وجود ندارد واین انجمن هم  اقدام خاصی برای خدمات گیرندگان انجام نمی دهد.

همه جای دنیا خدمات پس از فروش برای تولیدکنندگان حتی از فروش هم بسیار مهمتر است .اما در کشور ما عکس این قضیه وجود دارد به طوریکه فروش کالا بیش از هر فعالیت واقدامی برای تولید کننده مهمتر جلوه می کند، نتیجه این امر چیزی جزعدم اعتماد خریدار در خصوص  خدمات پس از فروش نیست به طوریکه بحث خدمات کالا را بیشتر به مانند یک برچسب بدون استفاده بر روی اجناس می داند.

اما نمی توان  تلاش های صورت گرفته از سوی  برخی تولید کنندگان داخلی در بحث خدمات پس از فروش را هم نادیده گرفت با وجود اقدامت صورت گرفته هنوز هم رضایت مندی مشتریان از خدمات پس از فروش کالای وارداتی بیشتر است.

گزارش های میدانی خبرنگاراقتصادی  باشگاه خبرنگاران هم خود شاهدی  براین مدعاست ،که یکی از خریداران اجاق گاز تولید داخل  از عدم خدمات پس از فروش کالای خریداری شده گله مند است و شکایت خود را اینطور بیان می کند : مدت یک ماه است که ماشین لباسشویی ام خراب شده و هر بار که با بخش خدمات پس از فروش صحبت می کنم وعده روزهای آینده را می دهند. گفتنی است خریداران دیگر هم از کم کاری شرکت های تولید کننده در بحث خدمات پس از فروش و کالاهایی چون اجاق گاز ، مایکرویو و سایر محصولات هم گله مندهستند.

پاسخگو نبودن، دریافت هزینه برای تعمیر کالاهای برقی و دیجیتال با وجود داشتن کارت ضمانت نامه، برخورد تند با مشتریان، تاخیر در تعمیر و تحویل بموقع کالااز جمله مسائلی است که در جامعه مشکلاتی را برای خریداران به وجود آورده و هنوز هیچ متولی و ناظر قدرتمندی وجود ندارد تا بتواند روند احقاق حق مشتریان را تسهیل و با شرکت های متخلف برخورد کند.

همچنین کارشناسان امر اذعان دارند که هیچ آمار و ارقام دقیقی درباره وضعیت خدمات پس از فروش و بازار آن در دست نیست و با وجود آنکه سازمان حمایت متولی اصلی بحث خدمات پس از فروش در کشور است، متاسفانه به دلیل نبود پیوستگی بین ارائه‌دهندگان خدمات پس از فروش هیچ تشکل یا مجمع واحدی در این حوزه وجود ندارد.

شرایط اقتصادی موجود در کشور موجب شده تا شرکتهای خدمات پس از فروش به عنوان اولین اولویت این نوع خدمت رسانی را به منظور کاهش هزینه ها، حذف کنند.

لازم به ذکر است در بند ۳ ماده  قانون حمایت از  حقوق مصرف کنندگان در مورد ضمانت نامه کالایا خدمات آماده است: “ضمانت نامه سندی است که تولیدکننده، واردکننده، عرضه کننده یا تعمیرکننده هر دستگاه فنی به خریدار یا سفارش دهنده کالاو خدمات می دهد تا چنانچه ظرف مدت معین عیب یا نقص فنی در کالای فروخته شده یا خدماتی که انجام شده، مشاهده شود، نسبت به رفع عیب یا تعویض قطعه یا قطعات معیوب یا دستگاه بدون اخذ وجه یا پرداخت خسارات وارده اقدام کند.

اما گویا این بند در بین سایر قوانین حمایت از حقوق مصرف کننده مانند مصرف کننده زیان دیده فراموش شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

12 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago