Categories: اخبار نساجی

کاهش ارزش پول‌ ملی به نفع صادرات تمام شد

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه کاهش ارزش پول‌ ملی به نفع صادرات تمام شده است، گفت: اولویت ۹ نیز بنا به مذاکراتی که با مرکز مبادلات ارزی صورت گرفته، ارز مبادله‌ای دریافت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری در حاشیه همایش صنایع دریایی در جمع خبرنگاران با رد توقف ثبت‌سفارش کالاهای اولویت ۹ گفت: اولویت ۹ کالایی نیز قرار است که ارز مبادله‌ای بگیرد؛ البته در صورتی که تولیدکنندگان تضمین‌های لازم را درباره تامین نیاز بازار به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارایه دهند، امکان بررسی لغو توقف ثبت سفارش آنها وجود دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر ثبت سفارش کالاهای اولویت ۹ متوقف نیست، افزود: براساس مذاکراتی که با مرکز مبادلات ارزی صورت گرفته است، قرار بر این است که تمامی کالاهای موجود در اولویت‌های ۳ تا ۹ مشمول دریافت ارز مبادله‌ای شوند.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت واگذاری بخشی از ناوگان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی به بخش‌خصوصی گفت: این واگذاری می‌تواند تا حدود زیادی از تاثیر منفی تحریم‌ها بر حمل و نقل دریایی کشور بکاهد.

غضنفری با اشاره به اینکه در هشت ماهه امسال ۳۰ میلیون تن کالا از بنادر شمالی و جنوبی وارد کشور شده است، خاطرنشان کرد: سهم کشتیرانی از واردات کشور در این مدت به ۲۰ درصد رسیده است؛ ضمن اینکه هم اکنون ۳۴ مرکز ساخت کشتی در بنادر کشور وجود دارد و ظرفیت تولید سالانه شناور در کشور ۳۰۰ فروند است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت ایجاد خوشه صنعتی در بین مراکز ساخت کشتی در کشور، گفت: کاهش شدید ارزش پول ملی در سال جاری به نفع بخش صادرات تمام شده است و همزمان با افزایش ۲.۵ برابری قیمت ارز رونق به بسیاری از کارگاه‌های تولیدی بازگشته است.

غضنفری خاطرنشان کرد: دولت قیمت ارز مبادله ای را پذیرفته و شرایط به گونه‌ای شده که مزیت برای صادرات به شدت افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۶ جلسه شورای عالی صنایع دریایی با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شده است، افزود:‌ اولویت اصلی در شرایط کنونی بهره‌برداری از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده است و سرمایه‌گذاری‌های جدید در اولویت بعدی قرار دارد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

7 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago