Categories: اخبار نساجی

کاهش تولید پنبه

 

 

رییس اتحادیه پنبه‌کاران از آغاز برداشت پنبه از اوایل مهر ماه خبر داد و گفت: به دلیل پایین بودن عملکرد این محصول، امسال حدود ۶۰ هزار تن پنبه تولید می‌شود که کمتر از برآوردهای صورت گرفته است.

علی مظفری اظهار کرد: آغاز برداشت پنبه از مناطقی مانند طبس و پارس‌آباد آغاز می‌شود و تا نیمه‌های آذر ادامه دارد اما برداشت این محصول در برخی مناطق مانند خراسان که با برداشت زعفران همزمان می‌شود تا دی ماه نیز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: پیش‌بینی‌ها بر این بود که امسال با افزایش تولید پنبه مواجه شویم اما به دلیل پایین بودن عملکرد این محصول به نظر می‌رسد حدود ۲۰۰ هزار تن پنبه وش از مزارع برداشت و ۶۰ هزار تن محلوج استحصال شود.

رییس اتحادیه پنبه‌کاران ادامه داد: ۱۲۰ هزار هکتار مزارع پنبه در استان‌هایی مانند خراسان، گلستان، آذربایجان شرقی، اصفهان، یزد و … وجود دارد اما عملکرد این محصول به دلایلی مانند کیفیت پایین بذر، نامناسب بودن نحوه کاشت، داشت و برداشت پایین است.

مظفری گفت: میزان عملکرد پنبه در کشور ۲.۲ تا ۲.۴ تن در هر هکتار است که فاصله نسبتا زیادی با کشورهای آمریکا و چین دارد چراکه میزان برداشت پنبه در این کشورها ۳.۵ تن در هکتار است.

رضایت پنبه‌کاران از نرخ خرید تضمینی سال آینده

وی اظهار کرد: همان گونه که نرخ خرید تضمینی دیگر محصولات کشاورزی مانند گندم افزایش یافت نرخ خرید تضمینی پنبه درسال ۹۳ نیز با افزایش مناسبی همراه شد و می‌توان گفت هزینه‌های کشاورزان با این قیمت پوشش داده می‌شود.

آخرین قیمت داخلی و خارجی پنبه

رییس اتحادیه پنبه‌کاران گفت: در حال حاضر قیمت پنبه در بازار داخلی مناسب است و کیلویی ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان فروخته می‌شود. همچنین بهای این محصول در بازار جهانی متغیر است و از کیلویی ۱.۹ تا دو دلار مبادله می‌شود.

کاهش مصرف پنبه و جایگزینی الیاف مصنوعی

مظفری خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته صنایع نساجی ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن پنبه وش مصرف می‌کردند اما در سال‌های اخیر این میزان به ۱۲۰ هزار تن کاهش یافته است چرا که نخ‌های پلی استر و الیاف مصنوعی به دلیل قیمت پایین جایگزین مناسبی از نظر صنایع نساجی برای پنبه هستند.

وی افزود: الیاف مصنوعی برخلاف پنبه می‌تواند برای سلامت انسان خطرساز باشد.

دولت جدید طرح جامع پنبه را تصویب کند

رییس اتحادیه پنبه‌کاران اظهار کرد: طرح جامع پنبه در کمیته اقتصادی هیات دولت دهم بررسی و نهایی شد اما برای ادامه و تصویب نهایی مسائلی مانند انتخابات ریاست جمهوری مانع این کار شد که امیدواریم با توجه وزیر جهاد کشاورزی به کشت پنبه‌ و حمایت از پنبه‌کاران این طرح هر چه سریع‌تر در هیات دولت مورد بررسی قرار گیرد و تصویب شود.

مظفری گفت:‌ طرح جامع پنبه توسعه پایدار این محصول را در دستور کار خود قرار داده است. با اجرای طرح جامع پنبه که ابزار تشویقی بسیاری مانند پاداش به ازای هر هکتار افزایش سطح زیر کشت یا عملکرد این محصول دارد و تسهیلات ارزان قیمت برای آن پبش‌بینی شده است می‌توان تا چهار سال آینده به خودکفایی پنبه در کشور امیدوار بود.

رییس اتحادیه پنبه‌کاران گفت: امسال حدود ۶۰ هزار تن پنبه در کشور تولید می‌شود که مابقی آن باید از طریق واردات تامین شود اما با توجه به پتانسیل‌های موجود می‌توان در صورت اجرای طرح جامع خودکفایی دراین محصول را در کشور رقم زد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago