از سال ۲۰۱۰ به دنبال محدودیتهای ایجاد شده برای کشورمان، کشورهای هند و پاکستان بازار فرش ایران را در جهان در اختیار گرفتهاند و همین امر باعث افت صادرات فرش ایران و در نتیجه کاهش درآمد آن شده است.
رضی میری، رییس کنفدراسیون صادرات در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی نحوه برگشت ارز صادراتی به کشور تصریح کرد: براساس توافق شش مادهای برگشت ارز از طرق مختلف امکانپذیر است. پیش از این در مرحله اول کسی که صادرات انجام میداد میتوانست پول خود را از طریق بانک وارد کشور کند که در حال حاضر این موضوع به دلیل تحریمها غیرممکن است.
او با تاکید بر اینکه صادرکنندگان میتوانند در ماههای اخیر شخصا در مقابل صادرات خود واردات انجام دهند، اظهار کرد: در غیر این صورت صادرکنندگان جواز صادراتی خود را در اختیار واردکنندگان قرار میدهند و این مورد میتواند به نحوی انجام شود که نیازی به حضور در اتاق مبادلهی ارزی نباشد.
رییس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه واردکننده ارز صادرکننده را با نرخ توافقی خریداری میکند، خاطرنشان کرد: برای اینکه این موضوع شکل قانونی داشته باشد، صادرکنندگان و واردکنندگان در دفاتر اسناد رسمی صلحنامهای را طبق بخشنامهی گمرک تنظیم میکنند و در پی آن جواز صادرکننده به واردکننده منتقل میشود و الزامی نیست که صادرکنندگان ارز خود را در اتاق مبادلهی ارزی در اختیار واردکنندگان قرار دهند.
رضیمیری در پاسخ به اینکه آیا نرخ توافقی به نرخ مبادلهای نزدیک است یا نرخ بازار آزاد گفت: مبنای اصلی نرخ توافقی ارز در بازار آزاد است، ولی باز به نظر دو طرف بستگی دارد.
رییس کنفدراسیون صادرات در پایان بیان کرد: از آنجایی که ارز به عرضه و تقاضا به هم وابسته است، ممکن است صادرکنندگان و واردکنندگان آن را با نرخ بالاتر از بازار آزاد یا بعضا کمتر از نرخ بازار آزاد تعیین کنند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…