پس از افزایش ۲۰ درصدی تجارت پنبه در سال ۱۲/۲۰۱۱ و رسیدن حجم آن به ۹.۲ میلیون تن، پیشبینی میشود حجم تجارت پنبه در سال ۱۳/ ۲۰۱۲ با ۱۸ درصد کاهش به ۷.۶ میلیون تن برسد.
افزایش تجارت پنبه در سال ۱۲/۲۰۱۱ به سبب دو برابر شدن واردات پنبه (حدود ۵.۱ میلیون تن) از سوی کشور چین بود. کارخانجات چین برای جبران کمبود ذخایر پنبه داخلی ناچار به واردات شدند. در مجموع دولت چین مقادیر زیادی پنبه وارد کرد تا از این طریق بتواند به بازسازی ذخایر ملی کمک کند. البته واردات پنبه در سال ۱۲/۲۰۱۱ توسط سایر کشور ها به غیر از چین حدود ۱۸ درصد کاهش نشان داد.
پیشبینی میشود در سال ۱۳/۲۰۱۲ جهش کوچکی در مصرف کارخانجات جهانی پنبه بر اساس کاهش قیمت پنبه و بهبود وضعیت اقتصاد جهانی صورت گیرد. افزایش تقاضا باعث افزایش واردات پنبه میشود. ولی برای جبران کاهش مورد انتظار تقاضا برای پنبه از سوی کشور چین که از وارد کنندگان عمده پنبه میباشد و اینک دارای انبوه ذخایر پنبه است نمیتوان تدبیری اندیشید. پیشبینی میشود واردات پنبه چین در سال ۱۳/۲۰۱۲ با ۵۰ درصد کاهش به ۲.۷ میلیون تن برسد. در حالی که واردات توسط سایر کشورهای جهان با ۱۸ درصد افزایش به ۴.۹ میلیون تن خواهد رسید.
انتظار میرود که صادرات ایالات متحده آمریکا و مناطق فرانسوی زبان آفریقا به دلیل افزایش تولید در سال ۱۳/۲۰۱۲ رشد یابد. هر چند که اکثر کشورهای صادرکننده دیگر شاهد کاهش صادرات خود، به دلیل محصول کمتر و افزایش رقابت برای در اختیار گرفتن ما بقی بازار صادراتی (که با توجه به افزایش صادرات آمریکا و کشورهای فرانسوی زبان آفریقا سهم آن کاهش یافته) خواهند بود.
تولید جهانی پنبه در سال ۱۳/۲۰۱۲ با ۸ درصد کاهش نسبت به این فصل به ۲۴.۹ میلیون تن خواهد رسید. کاهش قیمت پنبه در سال ۱۲/۲۰۱۱ در بسیاری از کشورها باعث کاهش کشت این محصول شد. پیشبینی میشود در سال ۱۳/۲۰۱۲ ذخایر جهانی پنبه با ۱۰ درصد افزایش به ۱۵.۱ میلیون تن برسد. تا اواخر ژوئیه ۲۰۱۳ ذخایر جهانی پنبه ۶۴ درصد از مصرف جهانی پنبه را تشکیل خواهد داد که بالاترین نسبت ذخایر به مصرف از اواسط دهه ۱۹۸۰ خواهد بود. پیشبینی انباشت ذخایر پنبه در سال ۱۳/۲۰۱۲ بر قیمتهای بینالمللی پنبه نیز تاثیرگذار خواهد بود.
منبع: International Cotton Advisory Committee
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…