دبیر انجمن نساجی با اشاره به ارتباط نرخ ارز و قیمت تمام شده کالا گفت: کاهش نرخ ارز، صادرات کفپوشها، فرش ماشینی و الیاف پلیاستر را تحت تأثیر قرار میدهد.
مهندس علیرضا حائری اظهار داشت: زمانی که نرخ ارز کاهش یابد، واردات توجیه پیدا میکند و در صورت افزایش نرخ ارز نیز صادرات رونق میگیرد.
وی ادامه داد: صنعت نساجی حتی با ارز هزار تومانی نیز به حیات خود ادامه داده است، هر چند ممکن است لطمههایی خورده باشد ولی نوسان ۱۰۰ یا ۲۰۰ تومانی نرخ ارز لطمه اساسی به این صنعت وارد نمیکند.
حائری تصریح کرد: زمانی که نرخ ارز ۸۰۰ تومان بود و قاچاق محصولات نساجی نیز رونق داشت، باز هم صنعت نساجی توانست به کار خود ادامه دهد.
وی با بیان اینکه قیمت پایین ارز صادرات را از توجیهپذیری خارج میکند، افزود: در حال حاضر در کالاهای نهایی مانند کفپوشها یا فرش ماشینی صادرات خوبی صورت میگیرد و علاوه بر این، الیاف پلیاستر نیز از شرایط صادراتی خوبی برخوردار است.
وی توضیح داد: در صورت کاهش نرخ ارز ممکن است ضربههایی به صادرکنندگان کفپوشها، فرش ماشینی و الیاف پلیاستر وارد شود.
دبیر انجمن نساجی در عین حال گفت: باید بین نرخ ارز و قیمت تمام شده کالا تناسب وجود داشته باشد که در این صورت با کاهش نرخ ارز، قیمت تمام شده کالا نیز پایین خواهد آمد.
به گفته وی، کاهش نرخ ارز باعث پایین آمدن قیمت مواد اولیه و در نتیجه کاهش هزینه تولید میشود که در این صورت میتوان از کاهش صادرات جلوگیری کرد.
وی تأکید کرد: نرخ ارز باید طوری تعیین شود که هم واردات و هم تولید داخل توجیه داشته باشد و از نظر ما کف نرخ ارز، ۳ هزار تومان است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…