Categories: اخبار نساجی

کاهش نسبت بازرگانی خارجی به تولید ناخالص داخلی

 

بر اساس گزارش جدیدی که مرکز آمار ایران منتشر کرد، سهم بازرگانی خارجی از تولید ناخالص داخلی، از ۲۲ در سال ۸۱ به ۱۹ در سال ۸۹ کاهش یافت.

به گزارش بی باک به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مرکز آمار ایران در راستای اجرای ماده ۵۴ قانون برنامه پنجم توسعه کشور در خصوص مرجعیت رسمی برای تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی، اقدام به تهیه سری زمانی آمار کالاهای وارد شده به کشور و صادر شده از کشور از طریق گمرک جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۰ الی پایان شش ماهه اول سال ۱۳۹۰ بر حسب طبقه‌بندی‌های مختلف بین‌المللی کرده است.

آمارهای فوق بر حسب طبقه‌بندی بین‌المللی فعالیت‌های اقتصادی (ISIC Rev03.1)، طبقه‌بندی محوری محصولات (CPC Rev0 1.1) و طبقه‌بندی نظام هماهنگ (HS) به تفکیک ارزش ریالی و دلاری، در فصل‌های مختلف سال در سایت مرکز آمار ایران منتشر شده است. خلاصه‌ای از یافته‌ها و برخی از شاخص‌های آمارهای بازرگانی خارجی از طریق گمرک به شرح زیر است:

واردات

در شش ماه اول سال ۱۳۹۰ ماشین آلات با کاربرد عام و خاص (کدهای ۴۳ و ۴۴ طبقه‌بندی CPC) با سهم ۲۴ درصد بیشترین و بعد از آن فلزات اساسی با سهم ۱۵ درصد دومین میزان واردات را داشته‌اند. بطور کلی  ۵۳.۷ درصد واردات را در نیمه اول سال ۹۰ ماشین آلات با کاربرد عام و خاص، فلزات اساسی، مواد شیمیائی اساسی و گروه گوشت، ماهی، میوه، سبزیجات و انواع روغن و چربی حیوانی و نباتی تشکیل داده است.

کل واردات شش ماهه اول سال ۱۳۹۰ نسبت به واردات شش ماهه اول سال ۱۳۸۹، ۱۲.۹ درصد افزایش داشته است. در شش ماهه اول سال ۹۰ ارزش واردات ثبت شده در گمرک جمهوری اسلامی ایران نسبت به شش ماهه دوم سال ۱۳۸۸ ، ۲۸.۳ درصد کاهش داشته است.

صادرات

در شش ماهه اول سال ۹۰ محصولات کک، نفت تصفیه شده و سوخت هسته‌ای (کد ۳۳ CPC) با سهم ۲۸.۸ درصد بیشترین و مواد شیمائی اساسی (کد ۳۴) با سهم ۲۷ درصد دومین میزان صادرات را داشته‌اند.

این دو بخش بعلاوه بخش‌های فلزات اساسی، محصولات کشاورزی و سبزی‌کاری، شیشه و محصولات شیشه‌ای، کانه‌های فلزی و سایر محصولات شیمیائی جمعا ۸۱.۲ درصد صادرات را در شش ماهه اول سال ۹۰ تشکیل داده‌اند.

کل صادرات از طریق گمرک در شش ماهه اول سال ۱۳۹۰ نسبت به شش ماهه دوم سال ۸۹، ۵.۶ درصد کاهش و نسبت به شش ماهه اول سال ۸۹، ۶.۵ درصد افزایش داشته است.

شاخص‌های بازرگانی خارجی

سهم بازرگانی خارجی (بدون در نظر گرفتن واردات خارج از گمرک)‌از محصول ناخالص داخلی (حاصل جمع واردات و صادرات به GDP) که درجه باز بودن اقتصاد را نشان می‌دهد برای دوره ۱۳۸۰ الی ۱۳۸۹ در حاکی است:  درجه باز بودن اقتصاد ایران که سهم بازرگانی خارجی از تولید ناخالص داخلی را نشان می دهد، از ۲۲ در سال ۸۱ به ۱۹ در سال ۸۹ کاهش یافت که به معنای بسته‌تر شدن اقتصاد است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه ایرانتکس:بازتاب توانمندی‌های صنعت نساجی و نیاز به برنامه‌ریزی بهتر (ویدیو)

نمایشگاه ایرانتکس خوشبختانه همت مجری، شرکت نوین، و نظارت انجمن صنایع نساجی ایران، برای سی…

16 ساعت ago

نمایشگاه‌های نساجی: فرصتی برای عبور از رکود و توسعه صادرات (ویدیو)

در نمایشگاه‌های نساجی سال‌های اخیر همواره در نمایشگاه‌های مختلف حضور داشتیم و امسال نیز با…

19 ساعت ago

مصاحبه با آقای مهندس رضا معتمدی مدیر عامل گروه مهندسی و بازرگانی معتمد تکس

لطفا مختصری از تاریخچه گروه معتمد تکس و همچنین فعالیت هایی که تا الان در…

2 روز ago

چالش‌ها و دستاوردهای ما در نخستین حضور نمایشگاهی (ویدیو)

چالش‌های اصلی ما در زمینه تولید مواد کمکی رنگرزی، تکمیل و چاپ، مشکلاتی است که…

2 روز ago

نمایشگاه‌های صنعتی: ضرورت اصلاحات بـرای حمایت از تولیدکنندگان کوچک (ویدیو)

نمایشگاه‌های صنعتی همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای تجاری و صنعتی در کشور شناخته…

2 روز ago

تحولی شگرف در صنعت فرش با واقعیت افزوده!

فروشندگان گرامی، آیا با این چالش‌ها مواجه هستید؟ • مرجوعی بالا در فروش اینترنتی •…

3 روز ago