Categories: اخبار نساجی

کاهش ۱۰ درصدی تولید پنبه

 

رییس اتحادیه پنبه‌کاران از آغاز برداشت پنبه از مزارع کشور خبر داد و گفت: امسال پنج تا ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش تولید داریم.
رییس اتحادیه پنبه‌کاران از آغاز برداشت پنبه از مزارع کشور خبر داد و گفت: امسال پنج تا ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش تولید داریم اما علیرغم آغاز شدن فصل برداشت هنوز خرید تضمینی از سوی دولت آغاز نشده است.

علی مظفری اظهار کرد: وضعیت تولید پنبه در سال جاری نسبت به سال گذشته مناسب نبوده و همچنان روند کاهش تولید ادامه خواهد داشت. به گونه‌ای که پیش بینی می‌شود در سال جاری با پنج تا ۱۰ درصد کاهش تولید حدود ۵۵ تا ۶۰ هزار تن محلوج پنبه تولید شود.

وی افزود: علت کاهش تولید پنبه هزینه‌های افزایش یافته و کمبود نقدینگی حاکم در این بخش است که نه تنها در تولید این محصول اثرگذار بود بلکه آثار خود را بر دیگر محصولات کشاورزی نیز گذاشت چرا که حذف ارز مرجع و تک نرخی شدن آن هزینه‌های تولید مانند قیمت کود، سم و مکانیزاسیون و هزینه‌های برداشت را افزایش داد.

رییس اتحادیه پنبه‌کاران با بیان این‌که یک سوم از قیمت وش پنبه را هزینه‌های برداشت به خود اختصاص می‌دهد گفت: حذف ارز مرجع باعث شد حتی دستمزد کارگران افزایش یابد و از سوی دیگر عامل دیگری که باعث افزایش دستمزد کارگران به ویژه کارگران مهاجر افغانی شد همان کاهش تعداد آن‌ها در ایران بر اثر افزایش ارزش پول ملی‌شان است.

نارضایتی پنبه‌کاران از نرخ خرید تضمینی ۹۳

مظفری اظهار کرد: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید سود حداقلی تولیدکنندگان را در نظر بگیرد. گرچه نرخ خرید تضمینی پنبه برای سال زراعی پیش رو نسبت به سال گذشته با ۵۷ درصد افزایش به ۲۲۰۰ تومان رسید اما پنبه‌کاران رضایت چندانی از این میزان افزایش ندارند چرا که آن‌ها مجبورند هشت تا ۹ ماه از سال را درگیر تولید این محصول باشند و دیگر نمی‌توانند محصول دیگری در مزارع خود تولید کنند.

وی انتقاد کرد: نرخ خرید تضمینی اعلام شده و آغاز نشدن خرید تضمینی از سوی سازمان تعاون و روستایی که سال‌های گذشته این کار را انجام می‌داد باعث شد تا قیمت پنبه تصفیه شده در بازار از ۷۳۰۰ تومان به ۶۰۰۰ تومان کاهش یابد.

برخلاف دیگر کشورها هیچ یارانه‌ای به تولید پنبه اختصاص نمی‌یابد

رییس اتحادیه پنبه‌کاران گفت: تولید پنبه در همه کشورها حتی هند وضعیت بسیار متفاوت اقتصادی با ایران دارد با یارانه دولتی انجام می‌شود اما در ایران هیچ یارانه‌ای به تولید پنبه اختصاص داده نمی‌شود.

مظفری ادامه داد: آزادسازی تولید و صنعت پنبه در کشور امکان پذیر نیست چرا که اگر دولت می‌خواهد تولید این محصول افزایش یابد و هر ساله به سمت خودکفایی حرکت کنیم یابد یارانه مناسبی به این بخش اختصاص دهد.

وی اظهار کرد:‌ یکی از راهکارهایی که می‌توان به رشد و توسعه صنعت پنبه امیدوار بود تصویب وابلاغ طرح توسعه پایدار پنبه است که در اواخر دولت دهم در هیات دولت مطرح شد اما به تصویب نرسید چرا که در این طرح همه راهکارهای رشد و توسعه این صنعت از جمله یارانه‌های مورد نیاز پیش بینی شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

4 ساعت ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

6 ساعت ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

1 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

2 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

3 روز ago

استراتژی جدید شرکت آراز در زمینه صادرات محصولات (ویدیو)

نوآوری و کیفیت در قطعات و تجهیزات نساجی با استراتژی جهانی جولا (گروه صنعتی بازرگانی…

3 روز ago