Categories: اخبار نساجی

کاهش ۴۰ درصدی قیمت پنبه/ پنبه کاران حال و روز خوبی ندارند

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های پنبه کاران کشور با اشاره به وضعیت بد پنبه کاری در کشور، گفت: کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت خرید پنبه نسبت به سال گذشته منجر به ضرر مالی پنبه کاران شده است.

بهرام نظری در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه وضعیت کشت پنبه در شرایط خوبی قرار ندارد، گفت: زمانی بعد از نفت، پنبه بالاترین ارزآوری را برای کشور به همراه داشت به طوری که نه تنها می توانستیم نیاز داخل را تأمین کنیم بلکه نسبت به صادرات نیز اقدام می کردیم.
وی با بیان اینکه کشت پنبه در سایر کشورهای دنیا مورد حمایت قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر امریکا بزرگترین صادر کننده پنبه در دنیاست و از کشاورزان این بخش حمایت بسیاری به عمل آورده است.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های پنبه کاران کشور ضمن ارزیابی وضعیت کشت پنبه، اظهار داشت: متأسفانه در سالیان گذشته حمایت ویژه ای از پنبه کاران در کشور صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: زمانی در کشور ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت پنبه بود اما در حال حاضر اراضی تحت کشت پنبه ۱۱۰ هزار هکتار است.

نظری علت کاهش سطح زیر کشت پنبه را عدم توجه مسئولان به پنبه دانست و افزود: بخش تولید پنبه به حمایت ویژه دولت نیاز دارد.

وی درباره عدم خریداری پنبه به قیمت مناسب توسط تعاونی ها و کارخانجات از کشاورزان توضیح داد: از آنجایی که تعاونی‌ها منابع مالی در اختیار ندارند معمولا امکان خرید برای آنها نیست اما کارخانجات نیز به دلیل عدم وضعیت مناسب اقتصادی یا کیفیت پایین پنبه، این محصول را خریداری نکردند.

این مقام مسئول ضمن یادآوری وضعیت خوب خرید پنبه در سال گذشته، گفت: امسال خرید پنبه شرایط خوبی نداشته به طوری که قیمت هر کیلو پنبه به زیر ۱۰۰۰ تومان رسیده است.

پس زدن پنبه گلستان از سوی کارخانجات

وی همچنین درباره وضعیت بذر پنبه در کشور نیز اعلام کرد: وضعیت بذر پنبه به شدت خراب است به گونه ای که پنبه استان گلستان که معروف ترین بوده، امسال از سوی کارخانجات خریداری نشده است.

نظری دلیل پس زدن پنبه گلستان توسط کارخانجات را بی کیفیت بودن بذر دانست و گفت: در برخی مواقع کشاورزان هر بذری که به دستشان برسد را کاشت می کنند. در استان گلستان و مازندارن به جای استفاده از بذر ساحلی از سایر بذرها استفاده شده است.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های پنبه کاران کشور گفت: در برخی مزارع سموم استفاده شده کارآیی نداشته است و کشاورزان علی رغم استفاده مکرر از سموم نتوانسته اند نسبت به دفع آفات اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه پنبه کاری در کشور وضعیت بدی دارد، گفت: کشاورزان به دنبال منفعت هستند وقتی محصولی را کشت می کنند که قیمت هزینه های آن بیشتر از سود است بدون شک به دنبال کشت محصول دیگری می روند.

این مقام مسئول وضعیت قیمت پنبه را در سال جاری رضایت بخش ندانست و گفت: سال گذشته قیمت هر کیلو پنبه وش در مزارع ۱۴۰۰ تومان بود اما امسال قیمت به زیر ۱۰۰۰ تومان رسیده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

7 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago