Categories: اخبار نساجی

کاهش ۸ درصدی صادرات / امسال صادرات به ۴۰ میلیارد دلار هم نمی‌رسد

 

در حالی که مجموع صادرات در نیمه نخست امسال نسبت به شش ماهه سال قبل هشت درصد کاهش داشته مجموع صادرات به ۱۸ میلیارد دلار رسیده است.

اسدالله عسگراولادی، رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، از کاهش هشت درصدی صادرات در نیمه نخست امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته خبر داد و گفت:‌ این درحالی است که صادرات برخی کالاها بیش از هشت درصد کاهش و صادرات برخی دیگر کمتر از هشت درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: صادرات خشکبار ۱۰ درصد کاهش، پتروشیمی و میعانات گازی بیش از هشت درصد کاهش و آهن آلات کاهش صادرات نداشته است.

او با بیان این‌که دولت تدبیر و امید، امید را ترویج داده است، گفت: ولی هنوز تدبیرهای دولت یازدهم نتیجه‌ نداده است. امیدواریم در ۱۰۰ روز اول شاهد نتایج تدبیرهای دولت باشیم.

رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که براساس برنامه ریزی‌های بودجه سال جاری قرار بود صادرات به ۶۰ میلیارد دلار برسد، اظهار کرد:‌ ما حتی به ۵۰ میلیارد دلار صادرات نیز قانع شدیم ولی در حال حاضر همه می دانند که صادرات ما امسال به ۴۰ میلیارد دلار هم نمی‌رسد.

وی در این باره تصریح کرد: به طور قطع صادرات در سال جاری بین ۳۷ تا ۳۸ میلیارد دلار خواهد بود.

عسگراولادی درباره دلایل کاهش صادرات در سال جاری بیان کرد:‌ اولین مشکل حمل ونقل است که به دلیل تحریم‌های انجام شده در این زمینه تاثیر آن را در کاهش صادرات شاهد بودیم.

رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که به دلیل مشکلات حمل و نقل کالاهای صادراتی را نمی توانیم به راحتی به کشورهای هدف صادر کنیم، گفت: برای صادرات کالا ابتدا باید کالای خود را به دوبی، عراق و یا افغانستان فرستاده و از آنجا به کشورهای هدف صادر کنیم که این موضوع خود در کاهش فعالیت‌های صادراتی تاثیرگذار است.

وی درباره دومین مشکل صادراتی کشور خاطرنشان کرد: عدم ثبات نرخ ارز دومین دلیل تاثیرگذار در کاهش نرخ صادرات است. ارز ما در نوسان است و تغییرات آن بر صادرات تاثیر می‌گذارد.

عسگراولادی با بیان این‌که اگر نرخ ارز کمتر از ۳۲۰۰ تومان شود به شدت به صادرات لطمه وارد می‌کند، بیان کرد: در حال حاضر قیمت‌های تمام شده کالا براساس نرخ دلار ۳۲۰۰ تومان است و اگر ارز صادراتی را کمتر از ۳۲۰۰ تومان محاسبه کنیم این موضوع را تحت تاثیر قرار می دهد.

رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که سومین مشکل در کاهش صادرات عدم امکان برنامه ریزی برای صادرات است، تصریح کرد: متاسفانه صادرکنندگان از شرایط درازمدت اقتصادی و مالی خود اطلاع ندارند لذا عدم امکان برنامه‌ریزی، صادرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: مهمترین رکن در صادرات امکان برنامه‌ریزی است و صادرکنندگان امکان برنامه ریزی بلند مدت را به دلیل مشکلات حمل ونقل و عدم ثبات مسائل مالی ندارند.

به گفته عسگراولادی، میزان تقریبی صادرات در شش ماهه اول سال جاری در حدود ۱۸ میلیارد دلار است ولی هنوز آمار ماه شهریور اعلام نشده است.

رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که احتمال می دهیم میزان صادرات در شش ماهه دوم امسال در حدود ۲۲ میلیارد دلار باشد، گفت: براین اساس امیدواریم صادرات ما به ۴۰ میلیارد دلار برسد.

وی در پایان درباره کاهش صادرات خشکبار در سال جاری تصریح کرد: صادرات خشکبار در سال باید درحدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار باشد که از این میزان ۸۰۰ میلیون دلار برای شش ماهه اول است ولی در سال جاری در شش ماهه اول تنها ۳۵۰ میلیون دلار صادرات خشکبار داشتیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

2 ساعت ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago