Categories: اخبار نساجی

کیفیت رشد اقتصادی ایران متوسط به بالاست/ رتبه ۴۷ جهان به ایران رسید

 

صندوق بین المللی پول «کیفیت رشد اقتصادی ایران» در دوره ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ را متوسط به بالا ارزیابی کرد و اعلام کرد ایران بین ۹۳ کشور درحال توسعه رتبه ۴۷ را از این نظر بدست آورده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول در گزارشی به بررسی اثرات رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه جهان در افزایش سطح رفاه اجتماعی مردم پرداخته است.

این نهاد بین المللی شاخصی را به نام «شاخص کیفیت رشد» ارائه کرده و بر اساس نمره ای که به کشورها داده است آن ها را رده بندی کرده است.

بر پایه میزان رشد اقتصادی و اثرات و ابعاد اجتماعی این رشد نمره ای به هر کشور داده می شود که از ۰ تا ۱ متغیر است. هر چه این نمره بیشتر باشد به این معناست که رشد اقتصادی در آن کشور کیفی تر بوده یعنی اثرات بیشتری در افزایش سطح استانداردهای زندگی، افزایش رفاه و ایجاد فرصت های شغلی بیشتر برای مردم آن کشور داشته است.

صندوق بین المللی پول کیفیت رشد اقتصادی ایران در دوره ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ را متوسط به بالا ارزیابی کرده و نمره ۰.۶۹۳ را به ایران داده است. ایران در رده بندی ۹۳ کشور در حال توسعه جهان نیز رتبه ۴۷ را بدست آورده است.

بلغارستان با نمره ۰.۸۴۳ بیشترین کیفیت رشد اقتصادی را داشته و در رتبه نخست قرار گرفته است. چین با نمره ۰.۸۴۲ و آرژانتین با نمره ۰.۸۳ به ترتیب رتبه های دوم و سوم را از این نظر به خود اختصاص داده اند.

به گزارش تسنیم بررسی های دوره ای صندوق بین المللی پول از سال ۱۹۹۰ به این سو نشان می دهد کیفیت رشد اقتصادی ایران طی این مدت روندی صعودی داشته است. در حالی که ایران در دوره ۱۹۹۰تا ۱۹۹۴ در «شاخص کیفیت رشد» نمره ۰.۵۹۴ را بدست آورده بود این رقم در دوره ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ به ۰.۶۴۱، در دوره ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ به ۰.۶۵۵ و در دوره ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ به ۰.۶۹۳ رسیده است.

در عین حال رتبه جهانی ایران در رده بندی شاخص کیفیت رشد در دوره نخست ۴۶ بوده است که این رقم در دوره دوم یعنی سال های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ به ۴۳، در دوره سوم به ۴۶ و در سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ به ۴۷ رسیده است.

بر اساس این گزارش در دوره ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ کشور آفریقایی چاد کمترین کیفیت رشد اقتصادی را داشته و در شاخص کیفیت رشد نمره ۰.۳۳۴ بدست آورده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago