Categories: مد و پوشاک

گرافیست‌ها حلقه گمشده صنعت پوشاک هستند

 

 

گرافیست‌ها همچون نقاشان آثار تاریخی، حضورشان برای همفکری در ابداع طرح های اصیل ایرانی الزامی است.

محمدرضا صابریان گرافیست در خصوص «حجم‌گرایی در مد» گفت: «حجم‌گرایی در مد» طرح‌هایی کاملا ایرانی را به مردم ارائه می دهد. متاسفانه در جامعه شاهد واردات پیراهن‌هایی در سطح کشور هستیم که حتی افراد از طرح و نوشته‌های روی لباس آگاهی ندارند و تنها به پوشیدن آن اکتفا می‌کنند که امیدوارم با ترویج این لباس‌ها، مردم به هویت و ارزش‌های تاریخی و قدیمی کشورشان بازگردند.

وی افزود: مهجور ماندن طرح های ایرانی باعث شد تا دست به طرح و چاپ چنین لباس‌هایی بزنیم و مردم را به گذشته‌شان برگردانیم. حلقه گمشده کارهای صنعتی پوشاک، گرافیست‌ها هستند که به خوبی می توانند با توجه به سطح سلیقه مردم طرح های حائز اهمیتی را ابداع کنند، همچون معماران قدیمی که برای خلق آثارشان از نقاشان استفاده می کنند و مکانی همچون مسجد امام (ره) در اصفهان را پدید می آورند ولی متاسفانه امروزه با کمک گرفتن از ژورنال و سایت‌های خارجی، طرح‌هایی را روی لباس و مانتو و پوشاک مختلف چاپ می کنند که هیچ پیشینه ای ندارد.

وی در ادامه گفت: قدری چاپ طرح‌ها روی پارچه دشواری‌های خاص خودش را داشت که ما با مشورت از کارشناسان پارچه توانستیم جنسی را پیدا کنیم که در پیاده کردن آن‌ها به مشکل بر نخوریم. حتی برخی از طرح ها به دلیل مشکلات چاپی قابلیت حک شدن بر روی پارچه را نداشتند، ما سعی کردیم به طرح هایی بپردازیم که ایرانی بودن را فریاد بزند و حتی طرح هایی چون «خلیج فارس» و «چو ایران نباشد تن من مباد» که مکرر آن را در مغازه‌ها و بر تن مردم دیدیم اما ما این طرح ها را به شکل خاص تر و جذاب تر برای مردم کشورمان طرح و چاپ کردیم تا بتوانیم طبق خواسته آن‌ها کاری را تولید کنیم.

وی در خصوص بازخورد مردم و تولید کنندگان تصریح کرد: در این نمایشگاه به شدت شاهد بازخورد مثبت بازدیدکنندگان داخلی و خارجی بودیم و همچنین وعده‌هایی از سوی چند تولید کننده خصوصی و چند تولید کننده ترک داشتیم که این نشان می دهد، باید پتانسیل خود را بشناسیم؛ زیرا در حوزه طراحی می‌توانیم با تکیه بر المان های ایرانی در کارهای کلاسیک و حتی نمادهای فانتزی به هدفمان برسیم.

وی در مورد طرح های حک شده روی تی‌شرت ها بیان کرد: در طراحی این نقش‌ها همیشه دغدغه هویتی و آثار گذشته و تاریخی‌مان را داشتم. نقش هایی که به خاطره ها پیوسته و یا شاید با گذر زمان تخریب شده؛ به همین خاطر دوست داشتم به طرح هایی بپردازم که مردم از دیدن آن گذشته‌شان در ذهنشان نقش ببندد و از یادآوری آن غرق در لذت شوند.

وی خاطرنشان کرد: تمام تلاشمان را کردیم تا نقش هایی ایرانی را طراحی کنیم؛ چون معتقدم اگر برای پوششمان فکری نکنیم، دیگران برای پوششمان فکر خواهند کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago