Categories: اخبار نساجی

گرانی کالاها تقصیر واحدهای تولیدی پتروشیمی است/ قیمت مواد پتروشیمی کاهش می‌یابد

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت واحدهای تولیدی پتروشیمی را مقصر در افزایش قیمت برخی کالاها معرفی کرد.

محمد صادق مفتح در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش قیمت کالاها تقصیر شرکت ملی صنایع پتروشیمی است؟ گفت: خیر، شرکت ملی صنایع پتروشیمی جدا ازتولیدکنندگان پتروشیمی و یک نهاد حاکمیتی است.

وی با گلایه از واحدهای تولیدی پتروشیمی اظهار کرد: واحدهای تولیدی پتروشیمی با عرضه نامناسب کالایشان به بورس باعث افزایش قیمت شده‌اند. با فعالیت کمیته مشترک در ماه گذشته قیمت کالاها کاهش یافته و با دقت می‌بینیم که در دو هفته گذشته آرامش خوبی در بازار پتروشیمی نسبت به ماه‌های قبل حاکم بوده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که این نقیصه در حال برطرف شدن است گفت: تلاش می‌شود که ماده اولیه که پتروشیمی است با قیمت معقول به دست صنایع پایین دستی برسد.

اولویت ممنوعیت خام فروشی است

مفتح با بیان این‌که اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت ممنوعیت خام فروشی و صادرات مواد اولیه است، اظهار کرد: بخشی از طیف وسیعی از کالاها نیاز داخلی است و بخشی مازاد بر نیاز داخلی است. درصدی که مورد نیاز صنایع داخلی است در داخل مصرف و مابقی صادر می‌شود.

وی با اشاره به ممنوعیت صادرات برخی محصولات پتروشیمی گفت: اقدام وزارتخانه که مورد گله است به خاطر حمایت از تولیداتی است که مواد اولیه مواد پتروشیمی است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که ایران در منطقه گاه دومین و گاه سومین کشور در حوزه صادرات محصولات پتروشیمی است گفت: به دلایل مختلف صنایع پلاستیک برای کشور در اولویت است و در برنامه ریزی‌های آینده این موضوع را در وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر می‌گیریم.

وی افزود: یکی از مواد اولیه صنایع تکمیلی و صنایع پتروشیمی پلاستیک است، بنابراین توسعه صنایع میانی مبتنی بر آنچه که در پتروشیمی و پلاستیک تولید می‌شود، یکی از محورهای اصلی برنامه ریزی وزارتخانه است که دو جنبه سود دارد، از جمله این که امکان صادرات طیف وسیعی از کالاها را به کشور می‌دهد و از سوی دیگر جایگزینی بسیاری از کالاهای وارداتی امروز می‌شود.

بازار بین المللی تشنه کالای پتروشیمی ایران است

وی با بیان این‌که صادرات محصولات پتروشیمی نشان می دهد که مدیران صنعت پتروشیمی توانسته‌اند راه‌های فرار از تحریم را پیدا کنند گفت‌:علیرغم تمام فشارها مدیران پتروشیمی بازاریابی کرده‌اند؛ عطش در بازار بین المللی برای کالای پتروشیمی ایران وجود دارد و نمی‌توانند کشور قدرتمندی مانند ایران را کنار بگذارند.

وی با بیان این‌که در حال حاضر سهم ایران در مواد پلاستیکی و پلیمری در بازار جهانی ۰.۴ درصد است، اظهار کرد: این درحالی است که همسایه ما قطر در زمینه پتروشیمی سرمایه گذاری کلان کرده است و در نهایت به سهم ۰.۳ درصد رسیده، یعنی سهم بازار جهانی ما در مواد پلاستیکی و پلمیری بیشتر از قطر است.

مفتح در پایان با اشاره به این‌که شیب رشد ایران بسیار بالا است، تصریح کرد: شیب رشد نشان می‌دهد که یکی از نقاط قوت ما در زمینه ایجاد اشتغال در کالای صادرات محور، پتروشیمی و صنعت پلاستیکی است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago