Categories: اخبار نساجی

گزارش تخلفات ارزی بانک‌ها فراموش شد

 

 

برای دومین بار وعده نهایی شدن گزارش و اعلام جزئیات تخلفات ارزی بانک‌ها عملی نشد که به نظر می‌رسد علت اصلی عدم اعلام جزئیات این گزارش، تبعات منفی آن در سطح جامعه باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» حدود ۴۰ روز پیش بود که رئیس کل بانک مرکزی از نهایی شدن گزارش تخلفات ارزی بانک‌ها خبر داد و معاون نظارتی بانک مرکزی هم اعلام کرد همان روز‌ها گزارش تخلفات ارزی بانک‌ها اعلام می‌شود و نسخه نهایی آن تقدیم رئیس جمهور خواهد شد که این وعده همانند وعده‌های قبلی هنوز محقق نشده است.

تخلفات ارزی بانک‌ها، دریافت ارز دولتی و فروش آن به قیمت بازار آزاد بود که اغلب بانک‌ها این مسأله را رد می‌کردند؛ در همان زمان بهمنی در این رابطه گفته بود: براساس مصوبه‌ هیات دولت، باید ۸۷ هزار و ۶۲۵ میلیارد ریال از حساب بانک‌ها به دلیل تخلفی که در فروش ارز انجام شده بود، برداشت می‌کردیم، اما از آنجا که فکر ‌‌کردیم بانک‌ها ممکن است این مبلغ را نداشته باشند، یک سوم آن را معادل ۳۰ هزار میلیارد ریال، از حساب بانک‌ها برداشتیم.

از آن زمان تاکنون ماه‌ها می‌گذرد و مدتی پیش هم رئیس کل بانک مرکزی در این‌باره گفت: فکر می‌کنم بیش از آن رقمی که در مرحله اول از حساب بانک‌ها برداشت کردیم، باید در قالب برداشت مجدد، دوباره‌‌ از حساب آنها کسر شود.

مدتی پیش هم یکی از مسئولان بانک مرکزی در مورد گزارش تخلفات ارزی بانک مرکزی، گفت: تاکنون این گزارش در جلسه شورای پول و اعتبار مطرح نشده است.

این دومین وعده مسئولان بانکی مرکزی برای اعلام گزارش تخلفات ارزی است که عملی نشد؛ به نظر می‌رسد با توجه به تبعات انتشار گزارش تخلفات ارزی بانک‌ها، حتی در صورت نهایی شدن بررسی‌ها، جزئیاتی از این گزارش در رسانه‌ها مطرح نشود.

بهتر است برای فیصله دادن به این مسأله، مسئولان بانک مرکزی آب پاکی را روی دست رسانه‌ها و مردم بریزند و بگویند جزئیات این گزارش اعلام نمی‌شود یا اینکه زور بانک مرکزی به بانک‌های متخلف نرسیده است زیرا در اقتصاد بانک‌سالار ایران این اتفاق دور از انتظار نیست.

اگر به یاد داشته باشیم، وقتی اوایل امسال خبر برداشت از حساب بانک‌ها به دلیل فروش ارز دولتی به قیمت آزاد در بازار توسط بانک‌ها مطرح شد، هیاهوی سنگینی راه افتاد و همه بانک‌ها گفتند: کی بود؟ کی بود؟ من نبودم.

کار به جایی رسید که بانک مرکزی مجبور شد بخشی از مبالغ برداشت شده را به حساب بانک‌ها برگرداند که همین امر نشان‌دهنده سمبه پر زور بانک‌ها در برابر بانک مرکزی بود؛ اما واقعاً اگر بانک مرکزی می‌خواهد استقلال و مدیریت خود را نشان دهد باید در این برهه ثابت کند که در برابر این واکنش‌ها کوتاه نخواهد آمد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

آموزه‌های رویداد IFCO 2024 استانبول

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه نمایشگاه İstanbul Fashion Connection هفده الی…

23 ساعت ago

تولید نخ پلی‌استر در چهارمحال و بختیاری ۲۰ درصد رشد یافت

مهدی عباس‌پور تاکید کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۱۵ هزار تن نخ پلی‌استر در واحدهای…

2 روز ago

کاهش صادرات صنعت نساجی ترکیه در نیمه اول سال ۲۰۲۴

صادرات بخش نساجی و مواد خام ترکیه در دوره دیماه تا خردادماه ۱۴۰۳ (ژانویه تا…

2 روز ago

کنفرانس تخصصی مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت

شرکت جهان اروم اُیاز و شرکت جهان اروم آراز با همکاری سازمان ملی محیط زیست…

4 روز ago

انتظارات فعالان صنعت نساجی از دولت جدید

درخواست فعالان نساجی ایران از دولت برای رفع چالش‌های اساسی صنعت فعالان صنعت نساجی ایران،…

5 روز ago

فرش تبریز، مسافر ویژه المپیک ۲۰۲۴ فرانسه

المپیک ۲۰۲۴ فرصتی دیگر برای فرش تبریز است تا بار دیگر، پس از پرچم‌داری در…

6 روز ago