امسال نمایشگاه دموتکس دبی از تاریخ ۵ لغایت ۷ خرداد ماه در محل نمایشگاه های شهر دبی برگزار گردید.
علت تغییر زمان برگزاری نمایشگاه نسبت به سال گذشته به گفته آقای ویلبرت مدیر نمایشگاه دموتکس به علت تغییر زمان ماه رمضان بوده و به منظور تسهیل روند تحویل سفارشات در کشورهای مسلمان منطقه صورت پذیرفته و همین طور نمایشگاه سال آینده نیز ۱۳ روز زودتر از امسال یعنی از تاریخ ۱۲ تا ۱۴می ۲۰۰۹ برگزار خواهد شد.
در جدول زیر مقایسه اجمالی بین نمایشگاه امسال و دو دوره گذشته آن انجام گرفته است .
۲۰۰۶ ۲۰۰۷ ۲۰۰۸
تعداد شرکت کننده ۲۴۱ ۲۶۹ ۲۸۰
تعداد بازدید کننده ۵۲۰۰ ۶۳۲۶ ۷۰۰۰
فضای نمایشگاهی ۱۳۶۸۰ متر مربع ۱۳۶۸۰ متر مربع متر مربع ۱۱۵۳۸
تعداد کشورهای حاضر در نمایشگاه ۳۶ ۳۷ ۲۶
که البته علت کاهش فضای اختصاص یافته امسال کمبود فضای نمایشگاهی در مرکز بین المللی تجاری دبی ذکر شده است.
در نمایشگاه امسال کشورهایی که به صورت پاویلیون در نمایشگاه حاضر شدند شامل کشورهای هند، چین ، بلژیک، کرواسی ، آلمان ، افغانستان و آمریکا بودند. از نکات جالب این نمایشگاه می توان به حضور چشمگیر چینی ها اشاره کرد که با ۳۱ غرفه بعد از هند و امارات رتبه سوم را به خود اختصاص دادند. هرچند که بسیاری از شرکت های اماراتی نمایندگان منطقه ای و یا شرکت های با ملیت های غیر اماراتی بودند که با نام امارات در نمایشگاه حاضر شده بودند.
همچنین برخی شرکت کنندگان چینی به عرضه فرشهای دستباف ابریشم با طرحهای ایرانی بسیار ارزان پرداختند که حتی برخی تاجران فرش ایرانی را نیز برای خرید وسوسه کرد و تنها افسوس برای ما که چگونه هویت طرح و نقش فرش ایرانی رنگ می بازد.
در جدول زیر می توانید کشورهای حاضر در نمایشگاه را به ترتیب تعداد غرفه گذار ملاحظه نمائید.
۳۸ هندوستان
۳۴ امارات
۳۱ چین
۲۴ آلمان
۱۹ ترکیه و آمریکا
۱۵ بلژیک
۱۳ افغانستان
۷ ایران
۵ عربستان و کانادا
۴ کرواسی
۳ فرانسه، هلند، اتریش
۲ مصر، فنلاند، ایتالیا،لهستان، تایوان، انگلیس،سنگاپور
۱ استرالیا،بنگلادش،چک، یونان،اندونزی، ایرلند، ژاپن، اردن، کره، هنگ کنگ، مالزی، سوئد، تایلند، اکراین
از جمله رخدادهای ویژه نمایشگاه امسال می توان به اجرای بخش Creative Flooring و نیز بخش جدیدی با عنوان Designers Corners اشاره کرد. در بخش Creative Flooring در کل دوره برگزاری نصابان حرفه ای کفپوش به نمایش نحوه نصب انواع کفپوشهای مخصوص هتل ها و مراکز تجاری پرداختند. نکته جالب دیگر در این نمایشگاه حضور قوی تولید کنندگان Carpet Tile بود که این امر نیز به دلیل رشد چشمگیر ۲۳ درصدی ساخت فضاهای تجاری و هتل در کشورهای منطقه به ویژه امارات متحده و شهر دبی است که مسلما تقاضای زیادی برای این نوع کفپوش را به دنبال خواهد داشت.
بخش Designers Corners نیز که با حمایت دپارتمان طراحی داخلی دانشگاه آمریکا در دبی صورت گرفت به ایجاد محفلی برای تبادل دانشجویان و طراحان مختلف حاضر در نمایشگاه و نیز برگزاری سمیارهایی در حاشیه برگزاری نمایشگاه پرداخت.
از جذاب ترین اتفاقات نمایشگاه می توان به نمایش فرش دتس باف ابریشم به نام Zohra به ارزش ۶۷/۳ میلون درهم امارات معادل بیش از ۹۰۰ میلون تومان توسط شرکت فرش یزدانی از ژاپن! و نیز نمایش بزرگترین فرش دستباف ابریشم جهان که به شکل گرد بافته شده به ارزش ۸۴/۱ میلون درهم معادل ۴۶۰ میلیون تومان اشاره کرد.
در نمایشگاه دموتکس امسال هرچند حضور شرکت های ایرانی از نظر تعداد نسبت به سال گذشته تغییری پیدا نکرده بود اما ترکیب آن دچار تغییراتی شد. در نمایشگاه امسال حاضرین ایرانی در زمینه فرش دستباف ۳ شرکت بود که این عدد در دموتکس پارسال تنها یک شرکت بود. همچنین در زمینه فرش ماشینی و موکت تعداد شرکت های ایرانی از ۷ شرکت به ۴ شرکت تقلیل یافت. بدید ترتیب به نظر می رسد تمایل شرکت های فعال در زمینه فرش دستباف در این نمایشگاه رو به فزونی دارد . از طرفی نیز میتوان کاهش تعداد تولید کنندگان فرش ماشینی را از جنبه های گوناگون بررسی کرد.
هرچند تولید کنندگان ایرانی اعتقاد دارند بازار کشور های عربی بیشتر به سمت طرحهای ایرانی و البته کلاسیک متمایل است اما خالی بودن قاب های فرش شرکت های ایرانی در نمایشگاه از طرحهای مدرن و جذاب و در مقابل حضور شرکت های ترک با طیف وسیعی از طرح و نقش و رنگ جای این سوال را در ذهن ما خالی می گذارد که تا چه اندازه این نوع تفکر و نگاه به بازار مناسب است. شاید تلخ ترین صحنه هایی که در نمایشگاه می توان دید تجار ایرانی بودند که به با هدف خرید فرشهای ماشینی ترکیه و وارد کردن آن به بازار های ایران غرفه های ترکیه و عربستان را یکی پس از دیگری زیر پا می گذاشتند.
در این نمایشگاه از ایران شرکت های فرش ستاره کویر یزد، مجله صنعت کهن ، فرش پرشین مشهد ، پرشین پایا تاب ( فعال در زمینه تولید نخهای اکرلیک هیت ست) ، فرش میری، فرش هاشم آخوندی ، فرش حقیقی اصفهان و مجله نساجی امروز حاضر بودند. همچنین تعداد بازدید کنندگان ایرانی نیز در نمایشگاه قابل توجه بود که با اهداف مختلف از بررسی نمایشگاه برای شرکت در سال آینده گرفته تا واردات فرش از چین و ترکیه!! و بازدید از مکانهای دیدنی دبی !! به نمایشگاه آمده بودند.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…