رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه نرخ تسهیلات صندوق به طرحهای تولیدی شش تا هشت درصد است، گفت که برای برخی طرحهای تولید گشایش LC صورت گرفته است.
به گزارش جهان صنعت سیدصفدر حسینی با تاکید بر اینکه صندوق توسعه ملی در سالجاری حدود شش هزار میلیارد تومان منابع ریالی برای اعطای تسهیلات در اختیار دارد، اظهار کرد: با این شرایط باید برای این منابع کمیاب برنامهریزی دقیقتر و بهتری در استانها انجام شود؛ لازم است طرحهایی با بازدهی بالا برای این رقمها تعریف کرد وتعداد مشخصی طرح با رقم معین مورد حمایت قرار گیرد؛ زیرا اگر برای این منابع محدود دست به اولویت و انتخاب طرح نزنیم، طرحهای کوچک و بیفایدهای که نه ماندگار است و نه ثروتی میآفریند و اثرگذاری مثبتی بر اقتصاد ندارد، منابع صندوق را به هدر خواهد داد.
وی با اشاره به سرنوشت تلخ تشکیل حساب ذخیره ارزی و نابود شدن منابع آن اظهار کرد: برای اینکه به این سرنوشت و همچنین بیماری هلندی دچار نشویم نیازمند دو شرط هستیم که نخستین شرط این است که طرحهای اقتصادی مولد بوده و زاینده ثروت باشد که در این صورت ضمن ایجاد ثروت پایدار، یک بنگاه و فعالیت اقتصادی شکل بگیرد که بتوان برای سالها از اشتغال و از ثروتش استفاده کرد.
حسینی شرط کافی برای این اتفاق را بازگشت منابع عودت داده شده به بانکها دانست و افزود: اگر طرحهایی که از توجیه اقتصادی و فنی برخوردار نیستند یا سرمایهگذار از اهلیت کافی برخوردار نیست، از منابع صندوق استفاده کنند، امیدی به بازگشت منابع نخواهد بود.
حسینی تاکید کرد: نباید طرحهایی انتخاب شود که به علت توجیهپذیر نبودن به بدهی معوق منجر شود.
وی به استانداران توصیه کرد برای اجرای طرحهای نسبتا متوسط و بزرگ صاحبان صنعت را پیدا کنند چراکه هرکسی نمیتواند کارخانه فولاد، سیمان و پتروشیمی و نیروگاه احداث کند متقاضیان باید اهلیت اجرای طرحهای توسعهای را داشته باشند. رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه طرحهای ارزی فرآیند طولانیتر و پیچیدهتری دارد، تصریح کرد: گشودن LC در زمان تحریمها با مشکلات متعددی همراه بود که با ابتکار دولت یازدهم این فضا در حال شکستن است بهطوری که LC تعدادی از طرحها باز شده است.
حسینی نرخ سود طرحهای ارزی را بهطور عام شش درصد و در طرحهای نفت و گاز حدود هشت درصد اعلام کرد.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…