الیاف اکریلیک از نظر خواص و موارد استفاده جایگزین مناسبی برای پشم طبیعی محسوب می گردند. این نوع الیاف در کارخانجات شماره ۱ و ۲ اکریلیک تولید شده و در ۳ صنعت عمده فرش ماشینی پتوبافی و منسوجات مورد استفاده قرار می گیرند و در حال حاضر شرکت پلی اکریل به عنوان تنها تولید کننده این الیاف در کشور در این زمینه مشغول فعالیت می باشد.
محصولات پلی استر نیز به دو گروه نخ و الیاف تقسیم می گردند که این فرآورده ها نیز از نظر خواص می تواند جایگزین الیاف طبیعی همچون پنبه باشد.
ظرفیت تولید الیاف اکرلیک این شرکت به چه میزان است و چه مقدار آن در صنعت فرش ماشینی و ریسندگی اکریلیک مصرف می شود؟
در حال حاضر تولید محصولات فوق الذکر در شرکت پلی اکریل در ظرفیت های مختلف صورت می پذیرد که از جمله الیاف اکریلیک فرشی با ظرفیت ۳۶۰۰۰ تن در سال که نیاز بسیاری از کارخانجات فرش ماشینی را تامین می سازد و الیاف اکریلیک پتویی نیز دارای ظرفیت ۲۴۰۰۰ تن در سال می باشد که بخشی از تولیدات هر دو کارخانجات فوق الذکر می تواند در مصارف منسوجات نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
سطح تولید کارخانجات پلی استر برای الیاف و نخ پلی استر به ترتیب عبارتند از ۳۴۰۰۰ تن و ۲۱۰۰۰ تن در سال که عمدتاً به صورت خالص یا ترکیب با سایر الیاف در تهیه انواع نخ و پارچه های مختلف از جمله پارچه های پرده ای، پیراهنی، گردباف، ملحفه ای، کشباف، انواع لایی و کالای خواب و واحدهای تکسچرایزینگ به مصرف می رسند.
از دیگر تولیدات بخش پلی استر، نوار آنتی پیل پلی استر می باشد که در قسمت تاپس پلی استر و با ظرفیت ۴۵۰۰ تن تاپس در سال بخشی از نیاز بازار صنایع فاستونی بافی را پوشش می دهد.
راجع به برنامه های صادراتی شرکت و محصولاتی که در گروه محصولات صادراتی قرار دارند توضیحاتی را بفرمایید. آیا برنامه خاصی جهت صادرات محصولات خود در نظر دارید؟
در زمینه صادرات، شرکت پلی اکریل ایران با توجه به اهمیت امر صادرات ضمن ایفای تعهدات داخلی به صادرات فرآورده های خود همت گمارده است و در این خصوص در بسیاری از کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی مشغول فعالیت و بازاریابی بوده و در سالهای اخیر توانسته است با توجه به کیفیت فرآورده های خود بخشی از محصولات از جمله الیاف پلی استر و نوار اکریلیک را به کشورهای ایتالیا، آلمان، ترکیه، یونان، مصر و سوریه صادر نماید.
منابع تامین مواد اولیه شرکت پلی اکریل ایران کدامند؟ چه میزان از این مواد از داخل تامین می شود؟ و تاسیس واحدهای پتروشیمی چه تاثیری در تسهیل روند تهیه مواد اولیه توسط شرکت دارد؟
منابع تامین مواد اولیه شرکت پلی اکریل در بخش های اکریلیک و پلی استر از نظر داخل و خارج متفاوت می باشند بدین معنی که در صنعت اکریلیک عمده مواد اولیه آن که اکریلونیتریل یا AN می باشد از کشورهای خارج تهیه می گردد و در صنعت پلی استر، خوشبختانه مواد اولیه مورد نیاز از منابع داخلی از جمله پتروشیمی اصفهان و اراک تامین می گردد و مسلماً تحقق و شکل گیری صنایع پتروشیمی می تواند پشتوانه موثری برای صنایع داخلی محسوب گردد چون دسترسی به آن تسهیل و سطح اشتغال را می تواند افزایش دهد.
وضعیت کلی بازار الیاف مصنوعی ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
در بازار فعلی روند رو به رشدی چه در زمینه مصرف و چه در زمینه تولید وجود دارد. ورود تولید کنندگان جدید به این عرصه که می توانند رقبا و همکاران ما نیز محسوب گردند مسلما در زمینه تامین نیازهای داخلی و نیز رقابت در جهت افزایش کیفیت و خدمات قابل عرضه به مشتریان و بازار، اثرات مثبتی را در پی خواهد داشت.
لطفاً در مورد میزان نیاز صنایع نساجی کشور به الیاف پلی استر و اکرلیک و منابع تامین (منابع داخلی و وارداتی) آن توضیحاتی را بفرمایید.
در حال حاضر مصرف بازار داخلی برای الیاف و نخ پلی استر در مجموع حدود ۲۰۰ هزار تن می باشد که تقریباً به نسبت مساوی برای نخ و الیاف وجود دارد که سهم شرکت پلی اکریل از بازار نخ در حدود ۱۵% و در بازار الیاف پلی استر نیز در حدود ۳۰% می باشد که بقیه نیاز بازار نیز از طریق واردات و تولیدات مشابه داخلی تامین می گردد.
و برای الیاف اکریلیک نیز سهم شرکت پلی اکریل در حال حاضر حدود ۴۰% مصرف داخلی و ۶۰% بقیه نیاز بازار از طریق واردات این محصول تامین می گردد.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…