گفتگو با آقای جواد پیله وریان – مدیر عامل شرکت کاشان کسری

 

تعطیلات تعطیل!

شرکت کاشان کسری از نزدیک به دو دهه است که به تولید دو محصول مهم در صنعت فرش ماشینی یعنی نخ فرش BCF و آکرلیک مشغول است و از تولیدکنندگان شناخته شده در قطب فرش ماشینی ایران؛ کاشان به شمار می رود. به مناسبت برگزاری ششمین نمایشگاه بین المللی کفپوش تهران باجواد پیله وریان؛میرعامل این مجموعه همراه و هم کلام شدیم تا علت عدم حضور آن ها در نمایشگاه و ساختار تولید آن ها را جویا شویم.

لطفا اطلاعاتی درباره شرکت کاشان کسری ارائه نمایید؟

ما از سال ۱۳۷۰ شرکت یلدای کویر را با همکاری آقای فتاحی تاسیس کردیم و وارد صنعت فرش ماشینی شدیم. این همکاری شش سال ادامه یافت در این مدت تعداد ماشین های تولیدی را از یک ماشین به شش ماشین رساندیم و چله پیچی و تابندگی را هم به آن افزودیم. بعد از آن با آقای زرکار پروژه جدیدی را شروع کردیم و با خرید ماشین نیومگ آلمان به تولید نخ BCF پرداختیم. به این ترتیب کسری کاشان آغاز به فعالیت کرد. حدود چهار، پنج سال به تولید این محصول مشغول بودیم و بعد از آن به تولید آکرولیک هم پرداختیم. با وارد کردن ماشین های تولید این نخ از ایتالیا تولید اکرولیک هم به آن افزودیم.

به این ترتیب ما کارخانه زریسان کویر را در سال ۱۳۸۵ به بهره برداری رساندیم؛ بعد از مدتی نیز کارخانه امیرکبیر افتتاح شد که در آن به ریسندگی نخ آکرولیک می پردازیم. فعالیت این واحد تولیدی نسبت به کسری کاشان  و زر ریسان وسیع تر است.

شیوه کنترل کیفیت نخها در مجموعه شما به چه صورت انجام می گیرد؟

از بهترین الیاف ایران وجهان استفاده می کنیم. استفاده از نیروی متخصص و مهندسین آموزش دیده و بهره گیری از آزمایشگاه های مجهز و آزمایش روزانه محصولات، کیفیت محصولات تولیدی ما را تضمین کرده است.

چرا در تولید آکرولیک تمرکز و سرمایه گذاری کرده اید؟آینده ی این محصول را چگونه ارزیابی می کنید؟ (با توجه به افزایش تولید و محبوبیت منسوجات پلی استری)

باید به این مسئله اشاره کنم که فرهنگ استفاده از فرش در ایران و دیگر کشور های جهان متفاوت است، تمایل به استفاده از فرش های بافت آکرولیک در ایران بیشتر است، چراکه ساختار این نخ شبیه به پشم است. فرش هایBCF که در ایران بافته می شود اغلب جنبه صادرات دارند. در ایران عموم خانواده ها روی فرش می نشینند در حالی که در اروپا و آمریکا اینگونه نیست و فرش هایی که از BCF تهیه می شوند ساختار مناسبی برای انجام این کار ندارند؛ بعلاوه دوام فرش آکرولیک بیش از فرش های BCF  است. ایران جمعیت بالایی دارد و این جمعیت خواستار فرش های آکرولیکی اند. اما شاید در آینده فرش های BCF و کم شانه خریدار بیشتری پیدا کند.

ساختار فروش شما چگونه است؟

ما از روش های مختلفی برای افزایش میزان فروش خود بهره گرفته ایم. در حال حاضر تمایل به خرید فرش های ۵۰۰ شانه کاهش پیدا کرده است و ما سعی داریم نخ هایی تولید کنیم که متناسب با تراکم و شانه بالاتر است و با توجه به افزایش میزان تولید در کاشان حجم بالای تولید نخ در این منطقه مصرف می شود.

علت عدم حضور شما در نمایشگاه فرش ماشینی تهران به عنوان بستری مناسب برای معرفی محصولات پیست؟

علت عدم حضور ما در نمایشگاه فروش بالای محصول ما در منطقه  کاشان و عدم نیاز ما به معرفی محصول مان برای تولیدکنندگان در شهرهای دیگر است. بعلاوه، افزایش قیمت دلار و ناتوانی تولیدکنندگان فرش از خرید نخ ترکیه ای سبب شده است تولید ما بیش از گذشته به فروش می رسد.

در صورت افزایش تولید نیز امکان فروش در کاشان بدون حضور در نمایشگاه برای ما وجود دارد. در حال حاضر هشت ماشین در مجموعه ما مورد استفاده قرار می گیرد، با افزایش میزان تولید همکاران و برنامه های آن ها برای خرید دستگاه های جدید میزان تولید ما نیز افزایش می یابد.

از این میزان تولید چند درصد به اکرلیک و چند درصد به  BCF اختصاص می یابد؟

حدود نود درصد آن مربوط به آکرولیک و حدود  ده درصد آن BCF  است. دلیل آن هم تمایل شدید ما ایرانی ها به نشستن روی فرش و استفاده زیاد از آن است و دوام آن بیش از فرش های بافت پلی استر است. چه بخواهیم چه نه نخ فرش اکریلیک یک نیاز مهم فعلی صنعت فرش ماشینی ماست و نباید آنرا بی پاسخ گذاشت. مسلما نیاز بازار و خواست مشتریان و یا تغییر ذائقه مصرف کننده در ارتباطات مستمر تولید کننده با خریدار مشخص می شود و در دراز مدت ساختار صنعت فرش ماشینی ما را این گونه شکل داده و ممکن است در آینده نیز ممکن است جهت آنرا به گونه ای دیگر عوض کند و آنوقت همه بخش ها از تولید نخ فرش گرفته تا تکمیل و بسته بندی، مجبورند خود را با جهت گیری بازار هماهنگ کنند.

اغلب با کدام گروه از مشکلات دست و پنجه نرم می کنید؟

بزرگترین مشکل ما مسئله تحریم هاست که مانع از واردات قطعات یدکی ماشین های ریسندگی شده است. در گذشته امکان واردات ماشین ها در کوتاه ترین زمان ممکن بود اما امروز امکان آن وجود ندارد. واردات قطعه نیازمند حواله ارز آزاد است. مشکل دیگر ما مسئله نقدینگی است. مسئله ارز و باز کردن ال سی در کشورهای دیگر است.

خواسته شما از دولت چیست؟

من از دولت فعلی و آقای روحانی تقاضا دارم مدت زمان تعطیلات را کاهش دهد؛ چراکه این تعطیلات مستمر به تولید و اقتصاد کشور ضربه می زند. در حالی که کاهش میزان تعطیلات غیر ضروری می تواند به افزایش میزان تولید، رفع فقر، تورم و … منجر می شود. به نظر من این امر تنها در صورت تعطیل کردن تعطیلات میسر می شود. در ایام اعیاد و تولدها کارگران و صنعتگران می توانند در محیط کار و حین انجام کار این ایام را جشن بگیرند. برای ایام عزاداری، این امور را به بعد از ساعت کاری موکول کنند. مسئولان استان بیشتر به تولیدات و تولیدکنندگان در کشور توجه کنند. ■

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

2 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago

نمایشگاه بین‌المللی نساجی یزد؛ پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی و بازار جهانی

دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…

2 هفته ago

استقبال گسترده از نمایشگاه Garment Tech استانبول (ویدیو)

سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوری‌ها در صنعت پوشاک…

2 هفته ago