Categories: اخبار نساجی

یک و نیم میلیارد ریال پوشاک قاچاق در اصفهان

مدیرکل گمرک استان اصفهان گفت: پرونده‌های پوشاک ارجاع شده توسط نیروی انتظامی به گمرک اصفهان طی دو ماهه ابتدایی سال ۹۵ حدود ۱۲ هزار ثوب به ارزش یک میلیارد و ۵۶۶ میلیون ریال بوده است.

اسدالله احمدی ونهری پیرامون تاثیر افزایش تعرفه واردات بر حمایت از تولید داخل و افزایش قاچاق در بخش پوشاک اظهار کرد: اولین کارخانه‌های نساجی کشور در اصفهان راه اندازی شد و استان اصفهان در گذشته قطب تولید نساجی کشور بوده است، اما مشکلات به وجود آمده در صنعت نساجی و پوشاک و عدم به روز رسانی تجهیزات و خطوط تولید موجب تضعیف این صنعت شد و حتی بسیاری از کارخانه بزرگ نساجی رو به تعطیلی رفتند.

وی افزود: اما با توجه به نیاز جامعه به نساجی و پوشاک،کشورهای دیگر به خصوص چین و ترکیه در این صنعت سرمایه‌گذاری بسیار زیادی کردند و توانستند محصولاتی با قیمت و کیفیت مناسب تولید و روانه کشورهای مختلف کنند.

مدیرکل گمرک استان اصفهان اضافه کرد: تضعیف واحدهای تولید داخل و تولید محصولات نساجی و پوشاک با قیمت و کیفیت مناسب در کشورهای دیگر و نیاز بازار داخلی ایران، عرصه بر ورود پوشاک و پارچه به کشور را با حاشیه سود بالا فراهم کرد.

احمدی ونهری ادامه داد: دولت به منظور حمایت صنایع داخلی، تصمیم به افزایش تعرفه پوشاک گرفته است، به طوری که در سال گذشته پوشاک در گروه ۱۰ کالای با تعرفه ۷۵ درصدی قرار گرفت، یعنی واردات رسمی پوشاک مشمول ۱۴۶ درصد حقوق ورودی به اضافه ۹ درصد ارزش افزوده می‌شد و همین امر موجب رو آوردن به قاچاق شد، زیرا هزینه قاچاق کالا و ورود پوشاک از مبادی غیر رسمی بسیار کمتر از ورود کالا به صورت رسمی و قانونی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۵۵ هزار و ۶۷۰ ثوب پوشاک به ارزش حدود ۲۲ میلیارد ریال توسط نیروی انتظامی استان اصفهان کالای مظنون به قاچاق کشف شده است.

مدیرکل گمرک استان اصفهان تاکید کرد: کمیسیون ماده یک مقررات صادرات و واردات، در سال ۹۵ تصمیم به کاهش تعرفه پوشاک به میزان ۵۵ درصد و قرار گرفتن آن در گروه ۹ کالایی گرفت و با توجه به اینکه گمرک مجری قوانین ابلاغی است در سال جاری پوشاک ورودی به گمرک مشمول ۵۵ درصد به اضافه ۹ درصد ارزش افزوده خواهد بود و پیش بینی می‌شود با اجرای این تصمیم قاچاق پوشاک کاهش و مقدار بیشتری پوشاک از طریق مبادی رسمی وارد کشور شود.

به گفته احمدی ونهری، در سال جاری با تصویب هیئت دولت تعرفه تخفیفی جهت واردات پوشاک از کشور ترکیه به میزان ۴۰ درصد در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به استقرار نیروی انتظامی در تمامی مبادی ورودی استان و نظارت و بازرسی دقیق همکاران نیروی انتظامی کالاهای مظنون به قاچاق کشف، مطابق قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کالاهای مکشوفه تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان اصفهان می‌شود.

مدیرکل گمرک استان اصفهان گفت: پرونده‌های مظنون به قاچاق کشف شده جهت تعیین ارزش و رسیدگی به اسناد مثبته گمرکی به گمرک اصفهان ارجاع می‌شود. در خصوص پوشاک و پرونده‌های ارجاع شده توسط نیروی انتظامی به گمرک اصفهان طی دو ماهه ابتدایی سال ۹۵ تعداد حدود ۱۲ هزار ثوب به ارزش یک میلیارد و ۵۶۶ میلیون ریال بوده است.

احمدی ونهری به مبادی ورودی و خروجی برای واردات و صادرات کالا اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر گمرک اصفهان (اداره کل)، کارکنان گمرک در کاشان، فرودگاه اصفهان، مجتمع فولاد مبارکه، ذوب آهن و امانات پستی حضور دارند و نسبت به انجام تشریفات امورگمرکی اقدام می‌کنند.

وی اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود که کالاهای مکشوفه که محکوم به قاچاق کالا می‌شوند، به خصوص پوشاک امحاء شده، در اختیار سازمان‌هایی نظیر بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، خیریه‌ها و اداره کل زندان‌ها جهت مصرف نهایی قرار گیرند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ثبت نام زود هنگام نمایشگاه دموتکس آسیا

نمایشگاه DOMOTEX asia/CHINAFLOOR در سال آینده از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵، بار دیگر…

1 روز ago

استانداردهای نساجی در شرکت‌های ایرانی

متأسفانه آگاهی پایین در مورد استانداردهای نساجی در بسیاری از شرکت‌های ایرانی، به‌ویژه در بخش‌های…

2 روز ago

رونمایی از محصولات جدید شرکت ساتین و توسعه صادرات در صنعت چاپ لیبل (ویدیو)

شرکت ساتین، پیشرو در ارائه فناوری‌های نوین در صنعت چاپ و بسته‌بندی، از حدود ۸…

2 روز ago

چالش‌های ویزا در نمایشگاه های صنعت نساجی

چرا با وجود عدم صدور ویزا از سوی کشورهای اروپایی، نمایشگاه‌ها باید در این قاره…

2 روز ago

راهنمای انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل

مقدمه: انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل یکی از کلیدهای موفقیت در صنعت نساجی و…

2 روز ago

گزارش نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما آسیا

در حاشیه نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما اسیا آقای الکس زوکی در مورد بحث مهم تولید…

2 روز ago