Categories: اخبار نساجی

۲۲میلیارد دلار در مصرف بنزین صرفه‌جویی شد

 

از زمان اجرای سهمیه بندی بنزین ۵۵ ماه می‌گذرد و در این مدت حدود ۲۲ میلیارد دلار در مصرف بنزین صرفه جویی شده است.

به گزارش افکارنیوز به نقل ازایسنا، محسن روحانی – مدیر سامانه هوشمند سوخت، از صرفه جویی ۲۲ میلیارد دلار در مصرف بنزین طی ۵۵ ماه گذشته خبر داد و افزود: اگر اقدامات اخیر از جمله سهمیه‌بندی و افزایش قیمت سوخمت انجام نمی‌شد، مصرف روزانه بنزین به ۱۲۰ میلیون لیتر در روز می‌رسید. این در حالی است که در حال حاضر ۵۴ تا ۵۵ میلیون لیتر از طریق جایگاه‌ها عرضه می‌شود.

وی با اشاره به این که یک گالن بنزین (۳.۸ لیتر) بیش از چهار دلار به فروش می‌رسد، گفت: حتی برخی از همسایگان ایران نیز با مالیات بر مصرفی که از مصرف کننده سوخت می‌گیرند، هر لیتر بنزین یا گازوییل را حدود ۲۵۰۰ تا ۲۸۰۰ عرضه می‌کنند.

به گفته او اختلاف قیمت زیاد سوخت در داخل نسبت به کشورهای همسایه انگیزه خوبی بود برای قاچاق سوخت که با کنترل توزیع از حجم عظیم قاچاق سوخت جلوگیری شد.

اظهارات روحانی در حالی است که شمس‌الدین حسینی – وزیر امور اقتصاد و دارایی، نیز اظهار داشته که در سال ۱۳۸۸ حدود ۵.۶ میلیارد دلار بنزین به کشور وارد شد که در صورت ادامه این شرایط این رقم در سال ۱۳۹۰ به هشت میلیارد دلار می‌رسید.

به گزارش ایسنا، تیر ماه سال ۱۳۸۶ برای اولین بار پروژه سهمیه بندی بنزین با تخصیص ۳۶۰ لیتر فصلی (ماهانه ۱۲۰ لیتر) آغاز شد. به تدریج و طی چهار سال از سهمیه ماهانه کاسته شد تا این که سهمیه بنزین از ابتدای سال ۱۳۸۹ از ۸۰ لیتر در ماه به ۶۰ لیتر در ماه کاهش یافت که نتیجه آن افت مصرف روزانه بنزین از ۷۵ میلیون لیتر به ۶۳ میلیون لیتر در روز بود.

بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و با تغییر قیمت بنزین معمولی از ۱۰۰ به ۴۰۰ تومان از آذر پارسال، قیمت بنزین سوپر از ۱۵۰ تومان به ۵۵۰ تومان و قیمت بنزین معمولی آزاد به ۷۰۰تومان و سوپر به ۸۰۰ تومان رسید.

با افزایش قیمت صورت گرفته و کاهش سهمیه بنزین، اکنون متوسط مصرف روزانه بنزین به ۵۸ تا ۶۰ میلیون لیتر رسیده است.

از آن سو کاهش مصرف بنزین موجب شد که توجه به طرح‌های توسعه‌ای و بنزین‌سازی پالایشگاه‌های کشور افزایش یابد؛ به گونه‌ای که تولید بنزین در حال حاضر به حدود ۵۸ میلیون لیتر رسیده که همراه با سایر افزودنی‌های آن و با توجه به متوسط مصرف روزانه ۶۰ میلیون لیتر می‌توان گفت که تولید و مصرف بنزین همتزاز شده‌اند و طبق اعلام تا پایان امسال نیز حجم تولید این فرآورده استراتژیک به بیش از ۷۳ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر می‌رسد.

از سوی دیگر به گفته علیرضا ضیغمی – معاون وزیر نفت در امور پالایشی، با توجه به خودکفایی ایران در تولید بنزین و افزایش تولید این فرآورده نفتی امکان صادرات بنزین از ابتدای سال آینده (۱۳۹۱) نیز فراهم می‌شود.

البته امسال دو محموله بنزین صادر شد، اما با توجه به فصل زمستان و تقویت ذخایر، در حال حاضر تنها نفتای سبک و سنگین صادر می‌شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شرح وظایف واحد تولید در سالن های ریسندگی

بنیان اصلی کارخانه بر مبنای تولید بنا می شود. واحد تولید در واقع در راس…

1 ساعت ago

هدف شرکت الیاف شیوا ارائه انواع محصولات متفاوت و متنوع به بازار است (ویدیو)

شرکت شیوا در زمینه تولید الیاف پلی استر فعالیت میکند. بیشترین آمار صادرات متعلق به…

2 روز ago

شرح وظایف واحد مهندسی صنعتی – مطالعه موردی: سالن ریسندگی

مهندسی صنایع بطور کلی نقش بهینه کردن روش و هزینه انجام کار را برعهده دارد.…

2 روز ago

اندازه گیری عسلک پنبه جهت ارتقای کیفیت پنبه کشت شده در کشور

از جمله معایب پنبه با میزان عسلک بالا می توان به پیچیدگی بالای الیاف دور…

3 روز ago

چاپ پیگمنت به دلایل مختلف در آینده افزایش خواهد یافت (ویدیو)

آقای مصطفی ارگین در گفتگو با مجله کهن فرمودند: شرکت فاما با سابقه ۲۵ ساله…

3 روز ago

نمایشگاه ITM 2024 استانبول از استقبال بین المـللی برخوردار شـد (ویدیو)

نمایشگاه ماشین آلات نساجی ITM 2024 در استانبول با تنوع بسیاری از محصولات با طیف…

4 روز ago