در حالی دولت مصوب کرده بود امسال ۵۷۰۰میلیارد تومان یارانه تولید پرداخت شود که بنا به گفته نوبخت تاکنون ۵۰۰میلیارد تومان پرداخت شده و طیبنیا هم از پرداخت ۱۰۰۰میلیارد تومان تا پایان سال خبر داد، یعنی تکلیف ۴۰۰۰ میلیارد دیگر معلوم نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اوایل شهریور ماه امسال بود که نوبخت سخنگوی دولت خبر اختصاص یارانه ۵هزار و ۷۲۷ میلیارد تومانی به بخش تولید را اعلام کرد. براساس این مصوبه قرار شد از این میزان هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به وزارت صنایع برای کمک به بخشهای صنعتی، یکهزار میلیارد تومان برای وزارت جهاد کشاورزی جهت کمک به تولید محصولات کشاورزی و برقی کردن چاهها، ۵۰۰ میلیارد تومان به وزارت نیرو، ۴۵۰ میلیارد تومان به وزارت راه و شهرسازی و همچنین ۷۵۰ میلیارد تومان به وزارت کشور برای کمک به بخش حملونقل عمومی اختصاص پیدا کند.
دو ماه از ابلاغ این مصوبه گذشت اما بخش تولید هیچ یارانهای دریافت نکرد، وزارت صنعت، معدن و تجارت بهعنوان متولی اصلی بخش تولید در آن روزها عدم اختصاص یارانه به بخش تولید را کوتاهی سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام میکرد بهنحوی که صالحینیا معاون امور صنایع وزارت صنعت در گفتوگو با تسنیم گفته بود: “دولت اختصاص یارانه به واحدهای تولیدی را تصویب کرده است و حتی آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور آن را ابلاغ هم نموده اما ما منتظر مراحل ابلاغ و پرداخت این منابع از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری هستیم”.
اظهارات وزارت صنعت در خصوص عدم اختصاص یارانه به بخش تولید باعث شد تا نوبخت به ارائه توضیحاتی در این رابطه بپردازد و در گفتوگو با تسنیم بگوید: “وزارت صنعت، معدن و تجارت باید با نظام بانکی کشور هماهنگی لازم برای اجرای این امر را انجام دهد، اما معاونت برنامه ریزی تعهد و تضمین میکند که این مابهالتفاوت نرخ سود را پرداخت نماید”.
وی در آن مقطع اعلام کرد: “از همین فردا (۱۸ آذرماه) هر یک از آنهایی را که سررسیدش رسیده باشد معاونت برنامه ریزی پرداخت میکند اما در ابتدا باید تعهد و تضمینهایی انجام شود که این امر نیز اجرایی خواهد شد. البته اگر تولیدکنندگان تصور میکنند که 1200 میلیارد تومان بهصورت نقدی به آنها ارائه میشود باید بگویم این موضوع خلاف قانون است”.
در نهایت اخیراً نوبخت در همایش اقتصاد ایران اعلام کرده که تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان از یارانه تولید از طریق تقبل و تضمین مابهالتفاوت تسهیلات ارزانقیمت پرداخت شده و تا پایان سال مابقی منابع را هم پرداخت خواهیم کرد.
هرچند بهاعتقاد تولیدکنندگان این منابع در اختیار صنایع بزرگ قرار گرفته و هنوز تولیدکنندگان متوسط و کوچک در انتظار دریافت یارانه هستند اما با یک حساب و کتاب میتوان گفت که دولت باید تا پایان سال ۵هزار میلیارد تومان دیگر یارانه به بخش تولید بدهد.
این در حالی است که امروز وزیر اقتصاد از دستور رئیس جمهور برای پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد تومان یارانه تولید تا پایان سال خبر داد، یعنی تکلیف ۴۰۰۰ میلیارد تومان مابقی یارانه تولید معلوم نیست و گویی دولت از پرداخت این رقم منصرف شده است.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…