۵۰ درصد کارخانه‌های نساجی تعطیل است؛ دولت نساجی را باور ندارد

 

یک کارشناس نساجی با بیان اینکه متأسفانه مسئولین کشور هنوز مزیت‌های بالای صنعت نساجی را باور ندارند، گفت:در حال حاضر عمده کارخانجات نساجی کشور با حدود ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند.

علیرضا حایری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه دولت باید صنعت نساجی را به عنوان یک صنعت حائز اهمیت در استراتژی توسعه صنعتی کشورمورد توجه قرار دهد، اظهار داشت: باید باور کرد که صنعت نساجی دارای مزیت‌های نسبی بسیاری در افزایش ارزش افزوده تولید و ارزآوری است. حتی این صنعت در حل معضل بیکاری در سطح جامعه هم نقش بسیار مهمی را ایفاء می‌کند.

وی با بیان اینکه متأسفانه مسئولین کشور هنوز مزیت‌های بالای صنعت نساجی را باور ندارند، افزود: این در حالی است که این صنعت در سایر کشورها در جایگاه مهمی قرار داشته و مورد حمایت‌های دولتی است.

این کارشناس حوزه نساجی ضمن بیان اینکه صنعت نساجی و پتروشیمی می‌توانند یک موتور محرک برای اقتصاد کشور باشند، اضافه کرد: به اعتقاد بنده اگر تنها بخشی از حمایت‌هایی که از صنعت پتروشیمی و خودرو می‌شود از حوزه نساجی هم شود این صنعت در توسعه اقتصاد کشور پیشرو خواهد بود.

حایری تصریح کرد: در حال حاضر عمده کارخانجات نساجی کشور با حدود ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اینکه ممنوعیت واردات کالا به صورت قاچاق و رسمی فقط به تولید کالاهای بی کیفیت در داخل کشور کمک می کند، گفت: دولت باید به جای جلوگیری از واردات به توانمندی صنایع داخلی، ایجاد برندهای ملی و تولید محصول شناسنامه دار و واحدهای صنعت مدرن توجه کند تا امکان رقابت تولیدکنندگان با خارجی ها فراهم شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته اعمال معافیت‌های مالیاتی، بیمه‌ای و مشوق‌های صادراتی در کنار ارائه تسهیلات بلند مدت و کم بهره هم می‌تواند کمک زیادی به واحدهای تولیدی کند.

 وی با اعلام اینکه سالیانه ۲.۵ میلیارد دلار پوشاک قاچاق به کشور وارد می شود، افزود: بهتراست تدابیری فراهم شود تا پوشاک به جای قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور شود تا بازار با کالای نام و نشان دار و قابل پیگیری روبه رو شده و امکان رقابت تولیدکنندگان داخلی با آنها فراهم شود.

حایری با اشاره به اینکه در حال حاضر تعرفه واردات پوشاک ۷۵ درصد است، اظهار داشت: پوشاک در گروه کالایی ۱۰ قرارداشته و تعرفه واردات آن دو برابر محاسبه می شود اما در قرارداد ترجیحی ایران با ترکیه ۴۰ درصد تخفیف برای محصولات پوشاک این کشور لحاظ شده و آنها با تعرفه ۹۰ درصد فعالیت می کنند. در این شرایط تولید کننده داخلی باید ضمن کسب حمایت های دولتی امکان رقابت را با تولیدات سایر کشورها داشته باشد زیرا ممنوعیت ورود کالا هیچ زمان به ارتقای کیفیت محصولات داخلی منجر نشده و فقط فساد آور است.

این کارشناس نساجی تصریح کرد: تنها راه مبارزه با قاچاق و حل معضل بیکاری مرز نشینان کشور تسهیل واردات کالا از مبادی رسمی و تقویت واقعی صنایع داخلی است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

مزایا و معایب فرش‌های ماشینی پلی‌استر

فرش‌های ماشینی پلی‌استر گزینه‌ای مقرون ‌به‌ صرفه و با نگهداری کم برای مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهند…

10 ساعت ago

نیاز به زمان‌بندی بهتر و توجه بیشتر در برگزاری نمایشگاه (ویدیو)

فرش اکباتان یکی از برندهای پیشرو در صنعت فرش کشور است که سال‌هاست با محصولات…

14 ساعت ago

رکود صنعت فرش ماشینی در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی تهران (ویدیو)

فرش آسایش با تکیه بر سال‌ها تجربه و تخصص در صنعت فرش ماشینی، همواره تلاش…

15 ساعت ago

فرش داریس: فراز و نشیب‌های حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی (ویدیو)

فرش داریس با سال‌ها تجربه در عرصه تولید و بازرگانی فرش ماشینی، همواره کوشیده است…

2 روز ago

تنها راه نجات این صنعت، توسعه صادرات است (ویدیو)

نساجی اطمینان، با افتخار گزارش خود را از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی امسال…

3 روز ago

روایتی از عشق به فرش و فرهنگ ایران (ویدیو)

داستان زندگی آقای طاهر صباحی این کتاب درباره کرمان است. باید آن را مطالعه کنیم.…

3 روز ago