Categories: اخبار نساجی

۷۵ درصد کالاهای وارداتی به کشور واسطه‌ای هستند/کاهش ۲۳ روزه فرآیند واردات کالا

 

مشاور عالی رئیس کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران گفت: ۷۵ درصد کالاهای وارداتی کالاهای واسطه‌ای هستند که به محصول تبدیل شده و در نهایت به بازارهای هدف عرضه می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهزاد شیری ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل گمرکات کردستان که با حضور مسئولان استانی در مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور برگزار شد، اظهار کرد: بازار کشور عراق اولین بازار محصولات تولیدی کشورمان است که در این راستا استان کردستان به دلیل مرز بیش از ۲۲۰ کیلومتر با کشور عراق از مهم‌ترین مبادی ورودی به بازار عراق است.

وی گفت: در راستای سند چشم انداز ۲۰ ساله ۱۴۰۴ یکی از رسالت‌ها و ماموریت‌های مهم گمرک و نیز در راستای اجرای سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، گمرک برنامه‌ریزی کرده که تا سال ۱۳۹۶ جایگاه اول در منطقه را کسب کند.

مشاور عالی رئیس کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: برای کسب جایگاه نخست در سطح منطقه از نظر گمرک به برنامه‌ریزی درست و حرکت در فضای کاری نیاز است و گمرک از جمله سازمان‌هایی است که سند راهبردی آن به اقدام تبدیل شده است.

وی گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰ برنامه در تمام گمرکات اجرایی کشور تدوین شده و برای تسهیل و تسریع تشریفات گمرکی با هدف کاهش هزینه‌های فرامرزی آماده هستیم.

شیری افزود: ۷۵ درصد کالاهای وارداتی کالاهای واسطه‌ای هستند که به محصول تبدیل شده و در نهایت به بازارهای هدف عرضه می‌شوند.

مشاور عالی رئیس کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران تجهیز گمرکات اجرایی به فناوری‌های روز دنیا را از اولویت‌های کاری گمرک دانست و اظهار کرد: برنامه دور اظهاری در گمرکات یکی دیگر از برنامه‌های گمرک جمهوری اسلامی ایران است.

کاهش ۲۳ روزه فرآیند واردات کالا به کشور

وی راه‌اندازی سامانه جامع هوشمند را یکی دیگر از اولویت‌های کاری گمرک کشور عنوان کرد و گفت: فرآیند واردات که در گذشته ۲۶ روز طول می‌کشید با راه‌اندازی این سامانه هوشمند در سطح کشور فقط ۳ روز طول می‌کشد.

شیری خاطر نشان کرد: هر روز تاخیر محموله در گمرکات طبق اعلام بانک جهانی هزینه کالا را تا یک درصد افزایش می‌دهد.

مشاور عالی رئیس کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بخش عمده کار خروج از رکود تامین مواد ارزان قیمت است، افزود: از ۳۲ هزار واحد تولیدی فعال در کشور بیش از ۷۰ درصد کمتر از ۷۰ درصد ظرفیت اسمی کار می‌کنند و بخشی از حقوق ورودی و سود بازرگانی با ضمانت نامه بانکی انجام می‌شود.

وی گفت: در بخش صادرات نیز یک محموله صادراتی در عرض ۳ روز کار آن انجام می‌شد که اکنون به یک روز ارتقا یافته است.

شیری از گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی و پیشقراول تجارت نام برد و تصریح کرد: ۲۴ ساعته کردن گمرکات کشورمان از آرزوهای ماست که انجام این امر با بسترسازی مناسب امکانپذیر خواهد بود.

مشاور عالی رئیس کل گمرکات جمهوری اسلامی ایران بازار عراق و اقلیم کردستان عراق را از بازارهای هدف کشورمان ذکر کرد و گفت: برنامه دیگری که در گمرکات ایران در حال اجراست دیدار با روسای گمرکات کشورهای منطقه است که در حال حاضر با کشور ترکیه انجام شده و واردات محصولات ترکیه از طریق مرزهای استان‌های کردستان و کرمانشاه انجام می‌شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago