اخبار نساجی

۸ خوان شروع کسب و کار در ایران

 

معاون وزیر صنعت گفت: هم اکنون در ایران ۸ مرحله برای شروع کسب و کار باید طی شود در حالی که در کانادا این یک مرحله است و بنا داریم مدت زمان این مراحل را که ۱۶ روز است، کاهش دهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پنل تخصصی بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها و راهکارهای بهبود فضای کسب و کار در جشنواره بهره‌وری و بهبود فضای کسب و کار با حضور سیدحمید کلانتری معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توفیق معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، داود محمدی نایب‌رئیس اول کمیسیون اصل ۹۰، یحیی آل‌اسحاق رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی برگزار شد.

در ابتدای این پنل توفیق معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت با اشاره به اینکه ۴۰ درصد جی‌دی‌پی (تولید ناخالص ملی) در بخش صنعت است، گفت: در فضای کسب و کار چندین عامل وجود دارد که از آن جمله می‌توان به شروع کسب و کار، مجوز مالکیت‌ها، پشتیبانی سرمایه و سود فعالیت، تجارت فرامرزی و ارتباطات اشاره کرد.

وی ادامه داد: اکنون ۸ مرحله برای شروع کسب و کار باید طی شود در حالی که در کانادا این یک مرحله است و بنا داریم مدت زمان این مراحل را که ۱۶ روز است، کاهش دهیم.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت ادامه داد: اکنون در کشورهای جنوب شرق آسیا، ۶ مرحله وجود دارد و در حقیقت ۳۱۹ روز طول می‌کشد که این مجوز صادر شود در حالی که این مدت زمان در سنگاپور ۲۶ روز است.

وی درباره موضوع تجارت فرامرزی که شامل صادرات و واردات هست، افزود: تاجر اول باید کارت بازرگانی بگیرد، اگر آسیب‌شناسی کنیم، خواهیم دید که فرایند دیگری از جمله تایید عدم ساخت ال‌سی و ارزش و نوع کالا وجود دارد که پس از آن کالا در گمرک متوقف شده و مجوزها بررسی می‌شود،

توفیق ادامه داد: بنابراین در تجارت فرامرزی ۱۷ سازمان، درگیر بوده و پنجره واحد ایجاد شده است و همه چیز تحت یک سامانه الکترونیکی بررسی و نظارت صورت می‌گیرد.

در ادامه این پانل تخصصی داوود محمدی نایب‌رئیس اول کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به اینکه مبانی قانونی زیادی برای بهره‌وری وجود دارد، گفت: تمام عوامل باید دست به دست هم دهد تا بهره‌وری محقق شود که در برنامه دوم برای دستگاه‌ها ارتقاء بهره‌وری از محل یک درصدی هزینه‌های جاری پیش بینی شد اما چون این قانون را تکلیف نکرده بودند به خوبی انجام نشد.

وی ادامه داد: در برنامه پنجم نیز اصلاح ساختار اداری برای بهره‌وری مدنظر قرار گرفت. همچنین در برنامه پنجم بهره‌وری بیان شد که با هدف کمی و کیفی و در سطح ملی و استانی مقرر شد تا بررسی شود.

محمدی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه تشکیل سازمان ملی بهره‌وری و استاندارد به منظور توجه به امر بهره‌وری تاکید شده بود، گفت: رسیدن به بهره‌وری نیازمند دقت در موارد مختلف است که ۳ اصل مهم در بهره‌وری باید مورد توجه قرار گیرد.

نایب‌رئیس اول کمیسیون اصل ۹۰ بیان کرد: مطابق نظرسنجی ۳۱۲ تشکل اقتصادی دریافت تسهیلات، ضعف بازار سرمایه برای تامین تولید، مفاسد اقتصادی، ضعف نظام توزیع، مهمترین عوامل موثر در بهره‌وری هستند.

در ادامه این نشست  آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه شاخص‌های فضای کسب و کار تابع ۳ عامل خارجی، استراتژی، سیاست‌ها، تعاملات فرهنگی و سیاست‌های حاکم بر بازار داخلی و خارجی است، گفت: یک مدیر برای آنکه بتواند بهره‌وری را در فضای کسب و کار افزایش دهد، باید به تمام عوامل حاکم در این فضا تسلط داشته باشد.

وی گفت: راه‌های رسیدن از فضای نامطلوب به مطلوب، توجه به عوامل متعدد در فرایند تولید و تاثیرگذار در امر بهره‌وری است.

رئیس اتاق بازرگانی ثبات، رقابت‌پذیری و اعتمادسازی در یک محیط کاری را عوامل موثر در بهره‌وری خواند و افزود: در صورتی که بتوانیم این ۳ مولفه را در راستای بهره‌وری عملیاتی کنیم، شاید در چشم‌اندازهای آینده دستیابی به رتبه بهتری در فضای کسب و کار امکانپذیر باشد.

در ادامه این نشست حمید کلانتری معاون امور تعاون وزارت تعاون با اشاره به اینکه بهره‌وری در کشور وضعیت خوبی ندارد، افزود: در برنامه چهارم و پنجم پیش‌بینی‌های لازم برای رشد بهره‌وری وجود داشت، اما متاسفانه بهره‌وری در کشور نرخ پایینی دارد و در سال‌های پایانی دولت دهم با وجود رشد اقتصادی نامطلوب بهره‌وری نیز محقق نشد و در حال حاضر برای رسیدن به رشد میانگین ۲.۵ درصدی فاصله زیادی داریم.

کلانتری با تاکید بر اینکه دانش مدیریت یکی از ضروریات در ارتقای نرخ بهره‌وری است گفت: اگر به دانش مدیریت اعتقاد داشته باشیم و در تمام موارد لحاظ کنیم بهره‌وری آنگونه که شایسته کشور است، افزایش خواهد یافت.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×