اولین رکورد جالب که برای شما گردآوری کرده ایم مربوط به بزرگترین فرش دستباف جهان است که همانطور که حدس میزنید بافته دست هنرمندان ایرانی است اما در ایران نیست! بلکه در مسجدی در ابوظبی قراردارد. این فرش ۵۶۳۰ متر مربع مساحت دارد و در سال ۲۰۰۷ در شهرستان نیشابور بافته شده است.
این فرش در ۹ قسمت بافته شده و سپس در محل یکپارچه سازی شده است. جالب اینکه این فرش در ابتدا ۶۰۰۰ متر مربع بوده اما برای قرارگرفتن به طور کامل در مسجد ابوظبی مجبور به حذف بخشی از آن شدند.
این رکورد در کشور کمتر شناخته شده ماداگاسکار و در سال ۲۰۱۱ به ثبت رسیده است. این لباس از تار بیش از یک میلیون عنکبوت طلایی ماداگاسکاری ماده که ارزش بسیار بالایی دارد بافته شده است. بافت این لباس ارزشمند هشت سال به طول انجامیده و ۶ هزار ساعت برای بافت آن وقت صرف شده است.
هر روز یک تیم ۸۰ نفره به طور طبیعی عنکبوت های طلایی را از طبیعت وحشی ماداگاسکار جمع آوری کرده و به کمک ابزارهای دستی ابریشم تار عنکبوت را از اسپینرت های عنکبوت استخراج کرده و سپس بدون آسیب به آنها در طبیعت رها شدند.
به طور کلی ابریشم جمع آوری شده از ۲۳۰۰۰ عنکبوت طلایی ماداگاسکاری به وزن ۲۵ کیلو گرم برای تولید این لباس نفیس به کار گرفته شد.
این پروژه توسط یک طراح فشن آمریکایی به نام نیکولاس گودلی و یک کارشناس تاریخ و هنر نساجی از انگلستان به نام سیمون پیر حمایت و رهبری شد. بعد از بافت این اثر گرانبها در موزه ویکتوریا آلبرت لندن به نمایش درامد.
این کت و شلوار که در یک مزایده در شهر سورات هندوستان به مبلغ ۶۹۳ هزار دلار فروخته شد قبلا توسط رییس جمهور محبوب هند یعنی نارندرا مودی در دیدار با باراک اوباما رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا پوشیده شده بود.
این کت و شلوار توسط آقای لالجی پاتل در فوریه ۲۰۱۵ خریداری شد.
پول حاصل از فروش این کت و شلوار یک سازمان بشر دوستانه حامی طبیعت صرف پاکسازی رودخانه گنگ شد.
یک عروس قبرسی رکورد دار بلندترین دنباله تور لباس عروس است.
خانم ماریا پاراسکوا از کودکی آرزو داشت که بلندترین لباس عروس را داشته باشد و این ارزو در آگوست ۲۰۱۸ در مراسم عروسی او تحقق یافت و تور لباس عروس وی به طول ۶۹۶۲ متر یعنی بلند تر از ۶۳ زمین فوتبال آمریکایی به ثبت گینس رسید.
هزینه این دنباله لباس عروس حدود ۴۰۰۰ یورو شده است. برای دست یافتن به این رکورد , ماریا ۷۱۰۰ متر تور به عرض بافت ۱۸۰ ساننی متر را خریداری کرد. به گفته او مشکل ترین بخش کار همان پیداکردن یک گروه خیاط خوب برای تهیه طراحی و دوخت این تور بود که حدود یک ماه طول کشید.
این کلکسیون که متعلق به خانم آیرین اسپارکز از نیوزیلند میباشد مجموعه ای است از ۲۱ هزار و ۳۲۱ کراوات !! این رکورد در ماه جولای سال ۲۰۱۷ به ثبت رسیده است.
ایده این کلکسیون وقتی شکل گرفت که این خانم ایرلندی تصمیم گرفت در سال ۲۰۰۰ از کراوات های دور ریز لحاف بدوزد.
او در عرض دو سال توانست تنها سه عدد لحاف کراواتی بدوزد.
این رکورد در سال ٢٠١٨ در کلمبیا به ثبت رسیده و در آن ۲۸۹۱ شخص شرکت کننده لباس تیم فوتبال محبوب کلمبیا یعنی تیم باشگاهی Bucaramanga را به نمایش درآوردند.
ساختمان معروف آی تی وی لندن همواره نقش مهمی در رویدادهای اجتماعی لندن دارد. اما این بار ساختمان تلوزیون انگلستان یک رویداد جالب را میزبانی کرد و آن نصب بزرگترین سوتین زنانه جهان به ابعاد ۲۶ متر در ۲۹ متر بود که ساخت آن چهار هفته به طول انجامید و سه روز برای نصب آن وقت صرف شد.
این سوتین زنانه توسط برند مواد پاک کننده vanish و به مناسبت روز جهانی سرطان سینه تهیه شده بود و توانست رکورد بزرگترین سوتین زنانه را به خود اختصاص دهد.
در ساخت این سوتین زنانه از ۳۷۵ متر مربع پارچه به وزن ۸۰ کیلوگرم استفاده شده است.
این رکورد توسط یک سازمان جوانان در کویت به ثبت رسیده و در یک روز حدود ۵۶۹۳۴ کیلوگرم لباس در شهر کویت در کشور کویت جمع آوری شد. این رکورد در ۳۱ ژانویه سال ۲۰۱۵ به ثبت رسیده است.
این رکورد در کشور عربستان صعودی در شهر ریاض در تاریخ ۲۸ می ۲۰۱۹ ثبت شد و حدود ۵۶۵ هزار و ۷۸۹ قطعه لباس جمع آوری گردید.
مجری این طرح سازمانی به نام اتوایا در عربستان بوده است.
در این مجموعه بزرگ علاوه بر لباس, اکسسوری, کفش و کیف نیز جمع آوری شد.
منبع : کتاب رکوردهای گینس
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…
فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزهها عبارتند…
صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامینکننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…