تولید محصولات پتروشیمی ایران تا پایان سالجاری باید به مرز ۵۰ میلیون تن افزایش یابد با این وجود در سه ماهه نخست سالجاری بیش از ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات پتروشیمیایی و فرآورده های پلیمری در کشور تولید شده است.
به گزارش مهر، در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران به حدود ۶۰ میلیون تن در سال افزایش یافته است که قرار است امسال تولید اسمی پتروشیمی به حدود ۵۰ میلیون تن برسد.
همزمان با افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی، مطابق با برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید تا پایان سالجاری ۱۷.۴ میلیارد تن به ارزش تقریبی ۱۳ میلیارد دلار محصول پتروشیمی از ایران صادر شود.
سال گذشته ایران حدود ۱۵.۶ میلیارد دلار محصول پتروشیمی به ارزش تقریبی ۱۲ میلیارد دلار به کشورهای مختلف جهان صادر کرده است که در این بین میزان صادرات پتروشیمی به کشورهای آفریقایی و چین افزایش یافته است.
با این وجود در سه ماهه نخست سالجاری بیش از ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات پتروشیمیایی در ایران تولید شده است که پیش بینی می شودب ه منظور تحقق تولید ۵۰ میلیونم تن محصول پتروشیمی ظرفیت تولید این محصولات در سه ماهه فصل تابستان با افزایش قابل توجهای روبرو شود.
بر این اساس با توجه به محدودیت های تامین گاز طبیعی در پنج ماهه پایانی سالجاری، بخش عمدهای از اهداف تولید پتروشیمی در ۶ تا ۸ ماهه نخست سالجاری به دلیل پائین بودن مصرف گاز توسط مشترکان خانگی و تجاری قابل تحقق خواهد بود.
از سوی دیگر پس از افزایش تحریمهای بینالمللی، متنوع سازی سبد تولید و بازارهای هدف این فرآوردههای پتروشیمیایی به عنوان یک سناریوی روی میز در دستور کار قرار دارد به طوریکه سال گذشته همزمان با کاهش سهم بازار اروپا از محل خرید محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران به حدود ۶.۵ درصد، سهم بازار چین از صادرات پتروشیمی ایران به ۲۷.۲ درصد و کشورهای آفریقایی به حدود ۶.۲ درصد افزایش یافته است.
علاوه بر این هم اکنون کشورهای منطقه خاورمیانه ۳۱.۳ درصد، خاور دور ۱۸.۵ درصد، هند ۱۰.۳ درصد و کشورهای حوزه دریای کارائیب، خلیج مکزیک و آمریکای جنوبی بازار محصولات پتروشیمی ایران را تشکیل می دهند.
علاوه بر این در دو سال گذشته با توجه به سیاست متنوع سازی بازارهای پتروشیمی ایران به منظور مقابله با تحریم اروپا و آمریکا، کشورهایی همچون برزیل، ونزوئلا و حتی جامائیکا هم مشتری محصولات پتروشیمی ایران شده اند.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…