Categories: اخبار نساجی

۲ تصمیم کلیدی برای تسهیلات‌دهی

 

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ۲ تصمیم مهم اخذ شده در جلسه شب گذشته با مسئولان بازار سرمایه گفت: افزایش سقف تسهیلات‌دهی و اخذ سهام به‌جای وثیقه از جمله تصمیماتی است که با تصویب شورای پول و اعتبار اجرائی می‌شود.

محمود بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس “توانا” با اشاره به تصمیمات نشست شب گذشته با مسئولان بازار سرمایه گفت: در جلسه دیشب که تا حدود ساعت ۲۲ ادامه داشت، ابعاد مختلف مسائل مرتبط به بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفت و ناظر بر شرایط فعلی بازار نیز تصمیماتی اتخاذ شد.

وی ادامه داد: ما همواره بازار پول و بازار سرمایه را دو بازار موازی یکدیگر تلقی می کنیم که می توانند در راستای هم افزایی هر چه بیشتر به یکدیگر کمک کنند و این دقیقا خلاف رویکردی است که این دو بازار را رقیب هم می داند.

بهمنی در مورد تصمیماتی که در جلسه دیشب گرفته شد، گفت: در قبال کمکی که مسئولان بازار سرمایه از نظام بانکی انتظار داشتند،پیشنهاد ما این بود که نظام بانکی با کمک به شرکت های حاضر در بورس، زمینه سوددهی بیشتر آنها را فراهم سازد تا به این ترتیب بازار بیشتر تقویت شود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: کمک نظام بانکی به شرکت های بورسی می تواند در قالب اعطای تسهیلات بیشتر و سریعتر به شرکت های واجد شرایط در بازار سرمایه صورت پذیرد و در همین راستا در جلسه مقرر شد، سقف قانونی پرداخت تسهیلات بانک ها به شرکت های بورسی واجد شرایط افزایش پیدا کند.

وی در تشریح این تصمیم گفت: بنا بر قوانین و آئین نامه های موجود، بانک ها می توانند نهایتا تا ۱۵ درصد سرمایه پایه خود را تسهیلات دهند اما در جلسه دیشب مقرر شد در صورت تصویب شورای پول و اعتبار، این سقف برای شرکت های بورسی واجد شرایط به ۲۰ درصد افزایش یابد.

رئیس کل بانک مرکزی در مورد دومین تصمیم جلسه بررسی راه های کمک نظام بانکی به بازار سرمایه گفت: بنا بر تصمیم اتخاذ شده از این پس بانک ها مجاز خواهند بود برای پرداخت تسهیلات به شرکت های بورسی، سهام آنها را به عنوان وثیقه قبول کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که در صورت کاهش ارزش سهام شرکت ها، تکلیف تناسب وثیقه گذاشته شده با تسهیلات چه خواهد بود، گفت: برای جلوگیری از زیان بانک هایی که سهام را به عنوان وثیقه می پذیرند،سقف بالاتری از سهام برای پوشش ریسک بانک، وثیقه گرفته می شود مثلا دو برابر مبلغی که باید وثیقه گذاشته شود،سهام گرفته می شود.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان تصریح کرد: از آنجایی که اتخاذ این تصمیمات  در حوزه اختیارات بانک مرکزی به تنهایی نیست، باید در شورای پول و اعتبار مظرح شوند و در صورت تأیید شورا قابلیت اجرا می یابند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

15 ساعت ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

2 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

2 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

5 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابت‌پذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…

1 هفته ago