با توجه به اینکه قیمت پنبه تولیدی در داخل کشور گران تر از قیمت های بین المللی است، حدود ۲۳هزار و ۳۰۰تن پنبه در کارخانجات بدون مشتری مانده است.
محمد علافچی، دبیر انجمن صنفی پنبه پاک کنی خراسان با بیان این مطلب گفت: با توجه به اینکه قیمت پنبه بین المللی ۱۲۷سنت و پنبه دو سفید ازبک در حال حاضر کیلویی ۱۵۰۰تومان است، لذا صنایع نساجی رغبتی به خرید پنبه داخلی که قیمت تمام شده آن کیلویی ۱۷۰۰تومان است ندارند.
وی افزود: در نتیجه این امر کشاورزان پنبه کار و کارخانجات پنبه پاک کنی در مضیقه شدید مالی به سر برده و آینده روشنی برای کشت پنبه در سال آینده متصور نیست.
وی در ادامه گفت: کل وش تولیدی کشاورزان که تا پایان دی ماه وارد کارخانجات شده ۱۷۵هزار تن است که از این مقدار ۴۴هزار و ۴۹۳تن پنبه تصفیه و استحصال شده، ۲۷هزار تن به کارخانجات نساجی حمل شده و ۲۳هزار و ۳۰۰تن آن بدون مشتری مانده است.
وی در پاسخ به این سوال که نحوه خرید انجمن نساجی وزارت صنایع و معادن چگونه است، اظهار داشت: در حال حاضر روند خرید آنها بسیار کند، در پارت های کوچک و زیر قیمت تمام شده (کیلویی ۱۴۰۰تومان) است.
وی در پایان اضافه کرد: از وزارتخانه های مرتبط با صنعت پنبه مانند جهادکشاورزی، وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی درخواست می شود که هر چه سریع تر برای برون رفت از بحران فعلی پنبه، تمهیدات لازم را به عمل آورند. زیرا با از بین رفتن کشت پنبه هم کشاورزان پنبه کار دچار مشکل شده و هم صنایع نساجی و پنبه پاک کنی خوراک لازم را نخواهد داشت.
علاوه بر این امکان بیکاری کارگران زیادی در این بخش نیز وجود دارد
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…