تهران – مدیرکل خط و سازههای فنی راه آهن جمهوری اسلامی گفت: بخش قابل توجهی از عملیات دوخطه کردن راه آهن تهران – بندرعباس انجام شده است و امسال نیز ۲۵۰ کیلومتر دیگر از حوالی یزد تا بندرعباس دوخطه خواهد شد.
۲۵۰ کیلومتر از راه آهن تهران – بندرعباس امسال دو خطه میشود
‘مصطفی معینی’ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: از کل مسیر تهران – بندرعباس، محدوده تهران تا قم دو خطه شده است و امیدواریم از قم تا یزد هم طی سالهای آتی دوخطه شود.
وی، رفع گلوگاههای ظرفیتی در مناطق مرکزی کشور با هدف سیر ایمن و روان با ترافیک بالا در شبکه ریلی را از برنامههای راه آهن جمهوری اسلامی در سالهای اخیر دانست و افزود: مراکز معدنی و پالایشگاهی در مناطق مرکزی کشور وجود دارند که انتظار می رود با دوخطه کردن راه آهن در این مناطق سرعت حرکت قطارها به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
معینی همچنین گفت: علاوه بر این با بازگشایی ایستگاههای بسته بین راهی و تطویل و تجهیز خطوط در این مناطق، در این مسیرها تردد قطارهای بیشتری در این مسیرها امکان پذیر خواهد شد.
وی، احداث دو تونل مهم در مسیر اردکان – چادرملو و اصلاح شیب و فراز شبکه ریلی در استانهای اصفهان، یزد و هرمزگان را ازدیگر اقدامات راه آهن عنوان کرد که با هدف بهبود مصرف سوخت در شبکه ریلی و افزایش سرعت لکوموتیوها انجام می شود.
مدیر کل خط و سازه های فنی راه آهن جمهوری اسلامی همچنین گفت: تجهیز سیستمهای کنترل ترافیک مسیرهای ریلی به سیستمهای ‘ سی.تی.سی’ و ‘ای.تی.سی’ از برنامه هایی است که هم ایمنی را افزایش میدهد و هم نظارت و کنترل بیشتر را بر تردد قطارها امکان پذیر خواهد کرد.
وی تصریح کرد: مهمترین هدف راه آهن در اجرای برنامههای افزایش بهره وری خطوط ، حفظ و ارتقای ایمنی شبکه و در مرحله بعد افزایش ظرفیت در سرعت و بار انتقالی است تا میزان بار بیشتری با تعداد قطار بیشتر جابه جا شود و هم قطارها با سرعت بالاتری از خطوط ریلی تردد کنند.
معینی خاطر نشان کرد: سرعت قطارها در هر مسیر به جغرافیا، هندسه مسیر و امکانات زیربنایی آن منطقه بستگی دارد بطوری که سرعت حرکت قطارها از ۶۰ کیلومتر بر ساعت در مسیرهای کوهستانی تا ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت در مسیر تهران- مشهد متفاوت است.
** بهسازی و بازسازی ۵۳۰ کیلومتر خطوط ریلی در سال جاری
مدیرکل خط و سازه های فنی راه آهن جمهوری اسلامی همچنین گفت: در صورت محقق شدن بودجه پیشنهادی در سال جاری، ۲۰۰ کیلومتر خط بازسازی و ۳۳۰ کیلومتر هم بهسازی می شود.
به گفته معینی، در بازسازی خطوط ریلی کل روسازی مسیر اعم از ریل و تراورس جمع آوری شده و دوباره تجهیز می شود.
وی با اشاره به اینکه درسال گذشته در مجموع ۲۵۰ کیلومترخطوط ریلی بازسازی و بهسازی شد، اضافه کرد: با توجه به اعتبارات اختصاص یافته و ظرفیت سازی انجام شده، راندمان راه آهن به دو برابر افزایش پیدا می کند.
مدیرکل خط و سازههای فنی راه آهن جمهوری اسلامی، ایجاد رقابت و افزایش ظرفیت پیمانکاری را از دیگر برنامه های راه آهن جمهوری اسلامی ذکر کرد و گفت: در حال حاضر این ظرفیت در کشور ایجاد شده که پیمانکاران توانمند در مجموعه رشد کنند ضمن اینکه افزایش کیفیت و مرغوبیت پروژه ها و ایجاد تعادل در قیمت ها از نتایج مثبت این برنامهها بوده است.
وی در خصوص تامین ریل راه آهن اظهار اشت: در حال حاضر ریل را از خارج وارد می کنیم، با این حال ذوب آهن اصفهان در حال برگزاری مناقصه برای خرید تکنولوژی ریل براساس استانداردها است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…