۴۰ درصد پارچه های خارجی بازار، ایرانی اند

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کشف ۱۰۰ کانتینر پارچه قاچاق وارد شده به کشور گفت: دستگاه های مسوول باید پاسخگوی چگونگی ورود این حجم عظیم پارچه قاچاق به کشور باشند.
مهدی اسلام پناه در گفت وگو با ایسنا افزود: براساس برآوردهای انجام شده در هر کانتینر حدود ۱۴۰ هزار متر مربع پارچه قاچاق وارد کشور شده که به صورت تقریبی حدود ۲۰ تن می شود و در مجموع کل پارچه موجود در این کانتینرها بالغ بر ۱۴ میلیون متر مربع تخمین زده می شود که این رقم بسیار نجومی است.
او با بیان این که مشخص نیست این حجم عظیم پارچه قاچاق چگونه وارد کشور شده است، افزود: تازه این محموله چیزی است که کشف شده و محموله های قاچاق بسیار دیگری هم هستند که وارد کشور شده و کسی از آنها خبر ندارد. اسلام پناه با انتقاد از برخی تلاش ها برای پایین آوردن تعرفه واردات پوشاک اظهار کرد: تا امروز ما با ادله ارائه شده اجازه کاهش تعرفه واردات پوشاک را نداده ایم و در همین حال نسبت به کاهش احتمالی آن هشدار می دهیم. این مقام مسوول تاکید کرد: هیچ ارتباطی بین کاهش تعرفه واردات پوشاک و قاچاق این محصول به کشور وجود ندارد و اگر کوچک ترین حرکتی در زمینه کاهش تعرفه پوشاک انجام شود، تاثیرات آن بر تولید و بازار مخرب خواهد بود.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به این که سالانه ۱۲ میلیون رفت و آمد و سفر خارجی در کشور انجام می شود، گفت: هر کسی از کشور خارج شده و بازمی گردد، حداقل کالایی که به کشور می آورد، پوشاک و پارچه است که این موضوع با توجه به کیفیت پایین بسیاری از محصولات خریداری شده از خارج به ضرر تولید تمام می شود.
به گفته اسلام پناه، در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از محصولات نساجی و پوشاک عرضه شده در بازار ایران که تحت برند خارجی به فروش می روند، در داخل تولید شده اند.
گمرک ایران اخیرا خبر داد که ۱۰۰ کانتینر پارچه قاچاق را کشف کرده است. این محموله که به شیوه ترانزیت داخلی از گمرک شهید رجایی به مقصد گمرک تهران حمل شده بود، به جای انجام تشریفات گمرکی و تحویل به گمرک مقصد ترانزیت داخلی، توسط افراد سودجو و فرصت طلب در مکان دیگری تخلیه شده است.

روزنامه جام جم، شماره ۳۲۶۹ به تاریخ ۱۴/۸/۹۰، صفحه ۴ (اقتصادی)

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

11 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago