Categories: اخبار نساجی

۵سئوال سهامداران بانک آرین از مسئولان بورس

 

در پی لغو مجوز فعالیت بانک آرین، جمعی از سهامداران این بانک از مسئولان سازمان بورس و شرکت فرابورس ۵ سئوال را مطرح کردند.

به گزارش بی باک به نقل از خبرنگار اقتصادی فارس، با انتشار خبر روز گذشته لغو مجوز بانک الکترونیکی آرین دومین بانک لغو مجوز شده توسط بانک مرکزی ( بعد از بانک آریا)، سهامداران این بانک که از ۱۱ آبان شاهد توقف نماد معاملاتی در فرابورس بودند با چالش جدیدی روبرو شدند.

این گروه که حدود سه هزار نفر را شامل می شوند منتظر رفع مشکل بازگشایی نماد بعد از دریافت مجوز فعالیت از سوی بانک مرکزی بودند اما به جای تحقق این انتظار طولانی مدت ( که در چند وقت گذشته با حمایت حرفی برخی مسئولان هم همراه بودند)، شاهد لغو مجوز نخستین بانک الکترونیکی شده و این بار منتظر تعیین تکلیف آینده این بانک و شاید انحلال و چگونگی دریافت پول خود شدند.

با این رویداد – که کسی به هنگام پذیره نویسی۵ تا ۱۷ دی سال پیش سهام بانک آرین به آن فکر نمی کرد -گروهی از سهامداران حقیقی بانک با اعلام گلایه های خود، ۵ سئوال را از مسئولان سازمان بورس و فرابورس را مطرح کردند. در این میان خبرگزاری فارس هم آماده دریافت و انتشار پاسخ های مسئولان سازمان بورس و فرابورس است.

این سهامداران به فارس گفتند: شاید برای افرادی که برای اولین بار موردی را تجربه می کنند شکست واژه ای آشنا باشد اما برای یک سیستم متشکل و تشکیلات سازمانی شکست در اولین گام و استمرار آن به منزله از دست دادن اعتبار سازمانی و تشکیلاتی است.

وقتی ۵ دی ماه ۸۹ بانک آرین به عنوان اولین شرکت تازه تاسیس کشور پیوندی بین بازار اولیه و ثانویه در کشور زد و به عنوان اولین شرکت کشور در بازار سهام فرابورس اقدام به پذیره نویسی نمود ، آنقدر حجم استقبال بالا بود که لحظاتی بعداز گشایش نماد شرکت،دیگر سهمی بر ای خرید نمانده بود. در آنروز تمام مسئولین سازمان بورس کشور از آغاز مسیری تازه در تشکیل سرمایه در کشور و رونق بازار اولیه در سایه تاسیس فرابورس ایران خبر دادند؛

همه خوشحال بودند و به درایت خود و آنچه آنرا گشایش فصلی نو در بازار سرمایه کشور می خواندند بر خود می بالیدند. حدود ۵ ماه بعد همان سهم ۱۰۰ تومانی ، ۱۵۰ تومان به بازار فرابورس بازگشت.یعنی ۵۰ درصد سود در طول کمتر از ۵ ماه و بعد افزایش سرمایه بانک و گشایش بالا و بالاتر سهم. بازدهی سهم آنقدر بالا رفت که همه موسسین شرکت های تازه تاسیس را ترغیب به پذیره نویسی از طریق بازار فرابورس کشور کرد و حالا دیگر در ایام پذیره نویسی همه از صبح سفارشات را وارد سیستم معاملات می کردند . آنقدر استقبال شدید بود که بعضی ها هم جا می ماندند. اما سرانجام اولین پذیره نویسی چه شد ؟

روزهای خوش هنوز به یکسال نرسیده پایان یافت . به نظر می رسید این پیوند بازارهای مالی ایران سرانجام شومی را برای سهامداران خود به همراه خواهد داشت. چون هر روز که از اعلام رسمی آغاز به کار فعالیت بانک آرین می گذشت ، نه خبری از فعالیت می شد و نه پوشش سود اعلامی . خیلی ها که از پذیره نویسی اولیه انتفاع زیاد برده بودند شروع به عرضه سهام کردند و قیمت هر روز بیشتر افت کرد. سرانجام در آبان۹۰ مدیریت فرابورس ایران نماد سهام را برای ارائه اطلاعات متوقف کرد و این یعنی محبوس شدن سرمایه ۳۰۰۰ سهامداری که با اعتماد به بازار سرمایه کشور و فرابورس ایران اقدام به خرید سهام بانک آرین کرده بودند.

حالا بعد از گذشت ۵ ماه از توقف نماد شرکت و عدم حصول نتیجه و پاسخ قطعی بانک مرکزی برای فعالیت رسمی بانک، نه مسئولین سازمان بورس پاسخگو هستند ، نه مسئولین فرابورس و نه مسئولین بانک. همگان سهامداران را به صبر دعوت می کنند. سهامدارانی که با اعتماد به سیستم بازار سرمایه کشور اقدام به خرید سهام شرکتی کرده اند که حالا بانک مرکزی شاید ادامه فعالیت آن را متوقف کند.

فارغ از زیان تحمیل شده به سهامداران خرد بانک آرین با توجه به توقف نماد شرکت آنچه بیش از هر چیز خودنمایی می کند، عدم به سرانجام ر سیدن اولین پذیره نویسی انجام گرفته در فرابورس کشور و عدم پاسخگویی مسئولین سازمان بورس و فرابورس ایران است.

در این میان ما سهامداران انتظار داریم مسئولین سازمان بورس کشور و فرابورس ایران جوابی برای سوالات زیر ارائه کنند:

۱- چگونه سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران اجازه بازگشایی پس از پذیره نویسی و پذیرش بانک آرین و انجام معاملات ثانویه بر روی سهام آن را صادر کردند.درحالی که هیچ مدرک مستدلی دال بر اخذ مجوز فعالیت رسمی بانک از سوی بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی نهادهای مالی و پولی کشور صادر نشده بود ؟

۲- چگونه سازمان محترم بورس اجازه افزایش سرمایه شرکتی را صادر کرد که فعالیت رسمی آن در هاله ای از ابهام قرار داشت؟

۳- آیا توقف ۵ ماهه سهام بانک به دلیل عدم ارائه اطلاعات توجیهی مناسب بر ای سهامداران خردی است که با اعتماد به سیستم فرابورس کشور اقدام به خرید سهام بانک آرین کرده اند؟

۴- با توجه به احتمال عدم صدور مجوز فعالیت بانک توسط بانک مرکزی جمهو ری اسلامی ایران و انحلال شرکت، توجیه سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران برای سهامدارانی که در معاملات ثانویه سهام بانک آرین را به نرخ های بالاتر از ۱۰۰۰ ریال خریده اند و یا حتی با خرید تقدم های شرکت در افزایش سرم ایه مورد تایید سازمان بورس شرکت کرده اند چیست ؟

۵- آیا عدم پیگیری و پاسخگویی سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران در موارد مشابه چون پذیره نویسی بانک آریا ،توقف طولانی مدت نمادهای بانک گردشگری و سرمایه گذاری میراث فرهنگی سبب سلب اعتماد عمومی و کاهش مشارکت مردمی در پذیره نویسی های آینده از طریق سیستم فرابورس کشور نخواهد شد؟

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

16 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago