۵ علائم فرش ایرانی در مرکز جهانی وایکو ثبت می شود

علیخانی گفت: در نمایشگاه بین المللی فرش دستباف، ثبت ۵ علائم فرش دستباف ایرانی در مرکز جهانی وایکو رونمایی می شود.

محمدباقر علیخانی رئیس مرکز ملی فرش ایران در نشست خبری نمایشگاه بین المللی فرش دستباف ایرانی گفت: فرش دستباف در ایران یک کالای استثنایی است که متمایز با همه تولیدات داخل کشور است و این کالا در حوزه های تلفیقی اجتماعی صنعت، تولید و .. دیده می شود.

وی با اشاره به توصیه کارشناسان مبنی بر اتصال حلقه های تولید و بازار فگت: این اتصال در حوزه فرش کشور رخ داده است و تمامی کارهای فرش در یک حوزه متمرکز شده اند.

علیخانی گفت: ما هر ساله یک نمایشگاه بین المللی در کشور برگزار می کنیم که البته این جدای از نمایشگاهایی است که در هر استان در طول سال برگزار می شود.

وی افزود: سال جاری نیز از ابتدای مهر تا روز هفتم این ماه در نمایشگاه بین المللی تهران نمایشگاه فرش دستباف ایرانی برگزار می شود که بیش از ۵۶۰ غرفه و در محیطی به مساحت ۲۴ هزار متر حاضر خواهند بود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: تولیدکنندگان، تجار، مراکز دانشگاهی، تشکل های علمی و آموزشی، طراحان، نقاشان و خانه های فرش و ضنایع جانبی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و همانند سال گذشته دکور ایرانی و فرش ایرانی و تلبفیق این دو اجرایی خواهد شد.

علیخانی افزود: در نمایشگاه سال۹۰، ۱۵ میهمان خارجی، در نمایشگاه سال ۹۱، ۳۸ مهمان خارجی حضور داشتند اما در نمایشگاه سال جاری بیش از ۱۱۰ نفر مهمان خارجی حضور خواهد داشت و شرکت هایی از کشورهای ژاپن، چین، آلمان، انگلیس، سوئیس، دانمارک، ترکیه، فرانسه، نیوزلند، اتریش، اروگوئه، امارات، ازبکستان، برزیل، تاجیکستان، قزاقستان، کره شمالی، رومانی، اقلیم کردستان عراق،اندونزی و آذربایجان اعلام آمادگی کرده اند که در این نمایشگاه حضور داشته باشند.

وی گفت: هئیت های بلند پایه تجاری و دکوراتورهای ۱۵ نفره از کشور چین در این نمایشگاه حضور دارند همچنین مدیر یکی از فروشگاه های زنجیره ای بزرگ کشور چین در این هیئت حضور دارد همچنین نمایندگانی از شبکه های تلویزیونی، آلمان، ژاپن، چین، روسیه و یک شبکه عربی در نمایشگاه حضور خواهند داشت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در نمایشگاه سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۲۰۰ درصد تبلیغات محیطی و رسانه ای افزایش یافته است چرا که در سال های گذشته تبلیغات متناسب با نمایشگاه نبوده است که در همین راستا در طول برگزاری نمایشگاه هر شب در ساعات پیک بینندگان شبکه سه اخبارو رویدادهای این نمایشگاه پخش خواهد شد.

علیخانی گفت: همانگونه که برنامه ریزی شده است نعمت زاده وزیر صنعت نیز در مراسم افتتاحیه حضور خواهند داشت وعلاوه بر آن در طول برگزاری این نمایشگاه با تشکل های داخل نمایشگاه نیز دیدار خواهند داشت و با نگاه ۱۰۰ درصدی وزیر به حوزه فرش امیدذ داریم در طول برگزاری نمایشگاه راهکارها و مشکلات فرش ایرانی بررسی شود.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که در نمایشگاه توجهات را به سوی خود جلب خواهد کرد رونمایی از ثبت ۵ علائم تجاری فرش دستباف ایرانی در مرکزی جهانی وایکو است که با اجرایی شدن آن حفظ مالکیت فرش ایرانی و جلوگیری از کپی آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در ارتباط با بیمه قالیبافان گفت: در سال های ۹۰ و ۹۱ جمعه ۶۴۲ هزار نفر از قالیبافان کشور تحت پوشش بیمه قرا گرفته اند و ما در صددیم در چند سال آینده یک میلیون نفر از افراد فعال در حوزه فرش زیر چتر بیمه قرار گیرند.

علیخانی افزود: در برنامه ما در سال گذشته برگزاری ۱۵ نمایشگاه خارجی در دستور کار قرار گرفته بود که ۱۱ مورد آن برگزار شد اما در سال جاری ما در صددیم ۲۱ نمایشگاه در خارج از کشور برگزار کنیم که یکی از آن در مقر سازمان ملل در وین اتریش خواهد بود.

وی در ارتباط با طرح شناسنامه فرش ایرانی گفت: شناسنامه فرش دارای چالش های فراوانی است و مرکز ملی فرش آن را ارائه کرده است اما با استقبال مواجه نشده که در این باره تحقیقاتی انجام شده است و نتایج آن را در اختیار بزرگان حوزه فرش قرار داده ایم در عین حال مرکز ملی فرش ایران بحث مالکیت معنوی فرش ایرانی با قدرت پیگیری می شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در بحث صادرات ما در ۵ ماهه ابتدایی سال جاری کاهش ارزش داشته ایم اما کاهش وزنی وجود نداشته است که این بدلیل پایین آمدن قیمت فرش در سطح جهان است.

علیخانی در ارتباط با میزان صادرات گفت: در سال ۸۹، ۵۵۵ میلیون دلار، در سال ۹۰، ۵۶۰ میلیون دلار، در سال ۹۱، ۴۶۰ میلیون دلار و در پنج ماهه ابتدایی سالجاری ۸۶ میلیون دلار بوده است.

وی دلیل کاهش صادرات فرش ایران را از یک سو تحریم ها و از سوی دیگر بحران اقتصادی اروپا و حوادث کشورهای عربی دانست و گفت: فرش یک کالای لوکس است بنابراین از دلایل بالا به شدت تاثیر پذیر است.

 

منبع: کارپتور

توضیح کارپتور: نام سازمان جهانی مالکیت فکری (World Intellectual Property Organization-WIPO)‏ از سوی رئیس مرکز ملی به اشتباه مرکز جهانی وایکو! آمده که بدینوسیله اصلاح میشود. این سازمان یکی از ۱۶ آژانس تخصصی سازمان ملل است که در سال ۱۹۶۷ برای تشویق آثار خلاقانه در راستای حمایت از مالکیت معنوی در جهان تاسیس شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

مصاحبه با آقای مهندس رضا معتمدی مدیر عامل گروه مهندسی و بازرگانی معتمد تکس

لطفا مختصری از تاریخچه گروه معتمد تکس و همچنین فعالیت هایی که تا الان در…

3 ساعت ago

چالش‌ها و دستاوردهای ما در نخستین حضور نمایشگاهی (ویدیو)

چالش‌های اصلی ما در زمینه تولید مواد کمکی رنگرزی، تکمیل و چاپ، مشکلاتی است که…

4 ساعت ago

نمایشگاه‌های صنعتی: ضرورت اصلاحات بـرای حمایت از تولیدکنندگان کوچک (ویدیو)

نمایشگاه‌های صنعتی همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای تجاری و صنعتی در کشور شناخته…

5 ساعت ago

تحولی شگرف در صنعت فرش با واقعیت افزوده!

فروشندگان گرامی، آیا با این چالش‌ها مواجه هستید؟ • مرجوعی بالا در فروش اینترنتی •…

1 روز ago

کمپرسورهای دبل استیج تـوسط شرکت فرافن هـوا (ویدیو)

کمپرسور نقش حیاتی در تأمین انرژی و هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف ایفا می‌کنند.…

1 روز ago

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

2 روز ago