Categories: اخبار نساجی

۵.۷ میلیون بشکه نفت تولید می‌کنیم

 

    پس از عدم تحقق وعده وزیر نفت مبنی بر افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به بیش از ۴ میلیون بشکه تا پایان سال ۹۲، بیژن زنگنه در حالی وعده جدیدی مبنی بر افزایش ظرفیت تولید نفت به ۵.۷ میلیون بشکه را مطرح کرده که شرکت ملی نفت از عدم تحقق نیمی از اهداف تزریق گاز در سال گذشته خبر می‌دهد.

به گزارش مهر، وزارت نفت به نقل از بیژن زنگنه وزیر نفت از افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به پنج میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز تا سال ۱۳۹۷ خبر داده است.

زنگنه شهریور ماه سال گذشته هم پس از در دست گرفتن سکان هدایت وزارت نفت از افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به ۴ تا ۴.۵ میلیون بشکه نفت در مدت ۶ ماه خبر داد.

با این وجود رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران فروردین ماه سال جاری ظرفیت تولید نفت ایران را ۳.۶ تا ۳.۷ میلیون بشکه در روز عنوان کرده و اعلام می کند: ظرفیت تولید طلای سیاه در سال ۹۳ افزایش می یابد.

همزمان با عدم تحقق وعده اهداف افزایش ظرفیت تولید نفت ایران در ۶ ماهه نخست فعالیت دولت تدبیر و امید،
شرکت ملی نفت ایران امروز رسما از عدم تحقق نیمی از اهداف تزریق گاز به مخازن نفت به عنوان یک روش صیانتی افزایش تولید خبر داده است.

محمود محسن پوریان معاون مدیر امور فنی شرکت مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه باید سالانه حدود ۶ میلیارد فوت مکعب گاز به مخازن نفت مناطق نفتخیز جنوب تزریق شود، گفت: سال گذشته تنها ۵۰ درصد اهداف تزریق گاز به مخازن نفتی محقق شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۱۲ میدان به تاسیسات تزریق گاز مجهز می شوند، افزود: هم اکنون تاسیسات تزریق گاز پرنج به ظرفیت تزریق روزانه ۴۴ میلیون فوت مکعب و قلعه نار با ظرفیت تزریق ۱۱ میلیون فوت مکعب در روز، در حال نصب است.

وی میدان های ۱۲ گانه نیازمند تزریق گاز را میدان های آغاجاری، کرنج، پارسی، رامشیر، مارون آسماری، کوپال آسماری، هفتگل، گچساران، بی بی حکیمه، نرگسی، پازنان و لب سفید اعلام کرد.

این مقام مسئول نیاز اعلام شده میدان های نفتی جنوب به تزریق گاز را ۶ میلیارد فوت مکعب در روز عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: سال گذشته حدود ۵۰ درصد این نیاز محقق شد.

به گزارش مهر، در شرایط فعلی به طور سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه افت طبیعی تولید نفت یاران است که یکی از روشهای تولید صیانتی و جبران افت تولید طلای سیاه تزریق گاز به مخازن نفتی و اجرای طرح های تولید ثانویه است.

مطابق با ماده ۲۲۹ قانون برنامه پنجم گفته شده که وزارت نفت باید با اجرای طرح های صیانتی و به طور پیاپی و به تدریج در ۱۰ تا ۱۰۰ درصد مخازن خود پروژه های ازدیاد برداشت را اجرا کند.

بر اساس اهداف تعریف شده در سطح شرکت ملی نفت ایران به طور متوسط روزانه باید ۱۱۴ میلیون مترمکعب گاز به میدان های نفتی کشور تزریق شود که این رقم تا پایان برنامه پنجم به حدود ۲۲۰ میلیون مترمکعب در روز باید برسد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

9 ساعت ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

7 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago