Categories: اخبار نساجی

۵۴۰۰ معدن فعال داریم ۲۲۰۰ معدن غیرفعال

 

    معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از ۷۶۰۰ معدنی که در کشور شناسایی شده ۵۴۰۰ معدن فعال بوده و مابقی آن غیرفعال است.
به گزارش ایسنا، جعفر سرقینی با اشاره به اینکه۲۷ درصد معادن کشور در حال حاضر غیرفعال است که عمده علت آن نیز معارضان دولتی و محلی است، افزود:

شش درصد معادن کشور را معادن فلزی تشکیل می‌دهد. ما به تمام استان‌ها توصیه می‌کنیم که سرمایه‌گذاران خود را به این بخش هدایت کنند چرا که معادن فلزی از ظرفیت و توان خوبی برخوردارند و ۲۵ درصد تناژ تولید و اشتغال کشور در حوزه صنعت و معدن در این حوزه اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه دراردبیل تنها ۰.۷ درصد استخراج مواد معدنی شامل معادن فلزی است و مابقی نیز محصولات کم ارزش هستند، افزود: هفت درصد سطح کشور مربوط به عملیات معدنی و صدور مجوزها و پروانه بهره‌برداری‌هاست.

وی اضافه کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت چند اولویت اساسی برای خود تعریف کرده که در گام اول سعی بر این است تا بخش خصوصی را در اکتشاف معادن یاری و همراهی کند چرا که در سال‌های اخیر با مشارکت بخش خصوصی میزان تولید محصولات معدنی بیش از چهار برابر شده است.

او تمرکز بر حوزه اکتشاف، حل مشکلات معارضان محلی و دولتی در اکتشاف معادن، راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری محصولات معدنی، مقررات‌زدایی در حوزه صنعت و معدن و تفویض اختیار به استان‌ها را از جمله رویکردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت برشمرد و بیان کرد: کل اختیارات مربوط به حوزه صنعت و معدن به استان‌ها تفویض می‌شود و ما به غیر از چندین معادن اصلی عملیات اکتشاف و استخراج معادن را به استان‌ها واگذار می‌کنیم تا در این زمینه به حرکت‌های اساسی و جدی بپردازند.

سرقینی گفت: استان اردبیل با توجه به جاذبه‌های طبیعی و منابع ارزشمند آب‌های معدنی ظرفیت توسعه ژئوتوریست را دارد که در این رابطه سعی بر این است تا حرکت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به سمتی باشد تا کارها براساس یک حرکت جدی دنبال شده و امور مربوط به این حوزه صورت گیرد.

وی با تاکید بر توسعه فعالیت‌های حوزه معدنی کشور گفت: در بخش معدن باید فعالیت‌ها به صورت جهشی و چندین برابر ادامه پیدا کند و باید شرکت‌هایی در حوزه معادن تشکیل شوند و بخش خصوصی نیز در این زمینه با هم رقابت کنند.

او با بیان اینکه با همت بلند برای احیای صنعت معدن در کشور تلاش جدی می‌کنیم، افزود: مشکلات معدنی را باید جدی گرفت و سرمایه‌گذاران را برای سرمایه‌گذاری در این بخش تشویق کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

آقای رسول پیرهادی: از طراحی فرش دستباف تا نوآوری در سنت

لطفاً خودتان را معرفی کنید و بگویید چگونه وارد حرفه طراحی فرش دستباف شدید؟ بنده…

4 روز ago

اجلاس سالانه فدراسیون جهانی تولیدکنندگان نساجی

اجلاس سالانه فدراسیون بین‌المللی صنایع نساجی جهان، به عنوان بزرگترین انجمن فعال در زمینه صنایع…

7 روز ago

۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان در ۵ ماه نخست امسال

فرماندار ویژه کاشان گفت: در پنج ماه نخست امسال ۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان…

7 روز ago

انصراف کلیه تولید کنندگان موکت از حضور در نمایشگاه فرش تهران

کلیه تولیدکنندگان موکت به دلیل عدم فراهم شدن فضایی متناسب با شأن و توقعات بازدیدکنندگان…

1 هفته ago

کد تخفیف رزرو زود هنگام نمایشگاه DOMOTEX خاورمیانه (دبی)

DOMOTEX خاورمیانه (دبی)، برترین نمایشگاه تجاری کفپوش، فرش و موکت در منطقه MENA، از ۲…

1 هفته ago