Categories: اخبار نساجی

۶۰ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور افزوده خواهد شد

 

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در صورت حمایت بانک‌ها برای تامین منابع مالی همچنین با اجرای طرح‌ها جدید ۶۰ میلیون تن بر ظرفیت تولید محصولات کشور افزوده می‌شود.

رمضان اولادی با بیان این مطلب گفت: صنعت پتروشیمی با فراز و فرود همراه بوده به طوری که تحت تاثیر بازار و اقتصاد قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه ارتقای رقابت پذیری از اصول رشد کشورها بوده و صنعت پتروشیمی ایران با تکیه بر مزیت‌های نسبی و منابع هیدروکربنی و نیروی کارآمد گام بلندی را برای اول شدن در منطقه از نظر ارزش تولیدات در سال ۱۴۰۴ برداشته است اظهار داشت: در سال گذشته ظرفیت نصب شده پتروشیمی حدود ۵۷ میلیون تن بوده همچنین از ابتدای سالجاری با بهره برداری از طرح های جدید، ظرفیت نصب شده به مرز ۶۰ میلیون تن رسید.

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سهم صادرات غیر نفتی را ۳۵.۷ درصد اعلام کرد و افزود: سهم تولید محصولات پتروشیمی در خاورمیانه ۲۴.۵ درصد و در جهان ۲.۴ درصد رسیده است.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، با تاکید براینکه رشد اقتصاد جهانی بر پتروشیمی تاثیرگذار است گفت: کشور ما می‌تواند با اجرای ۷۳ طرح سهم ۴.۹ درصد را در بخش پتروشیمی جهان و سهم ۳۹ درصدی در منطقه را داشته باشد با اجرای این طرح‌ها در صورتی بانک‌ها برای تامین منابع مالی بانک‌ها کمک کنند ۶۰ میلیون تن بر ظرفیت کشور افزوده می‌شود.

اولادی با اشاره به سهم ۲.۴ درصدی پتروشیمی ایران در جهان و سهم ۲۴.۵ درصدی آن در منطقه خاطرنشان کرد:‌ با اجرای طرح‌های مذکور سهم پتروشیمی ایران در منطقه به ۳۹ درصد و در جهان به ۴.۹ درصد می‌رسد.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، با اشاره به اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه با اجرای طرحها ظرفیت اسمی نصب شده به ۱۰۰ میلیون تن در سال خواهد رسید اظهار داشت: تکنولوژی در صنتع پتروشیمی تاثیر ویژه دارد و میزان و مصرف خوراک و کیفیت بحث مهمی در پتروشیمی است که با اجرای ۷۳ طرح پتروشیمی، سهم ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه(سال ۹۴) به ۹/۴ درصد خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: تعامل و تبادل اطلاعات با شرکت های داخلی و خارجی، تحولات بازار انرژی، تکنولوژی و سرمایه گذاری زمینه ای برای رسیدن به مقیاس جهانی کمک کند.

اولادی افزود: مجتمع های پتروشیمی دستاوردهای ارزشمندی را در زمینه بهینه سازی مصرف در طی چند سال گذشته به دست آورده اند و با همکاری شرکت بهینه سازی مصرف انرژی موفق شدند استاندارد مصرف را صنعت پتروشیمی تدوین کنند.

اولادی گفت: تدوین استاندارد مصرف محصولات انرژی بر، متانول،الفین، آروماتیک، اوره و آمونیاک از سال ٨٩ در حال انجام بوده و نیز شناسایی افزون بر ١١٠ پروژه با پتانسیل کاهش مصرف انرژی معادل ۵۵٠ میلیون متر مکعب گاز در سال نهایی شده و در اختیار شرکت های ذیربط قرار گرفته است.

وی ادامه داد: انجام پروژه بازنگری و تدوین معیار مصرف انرژی در تولید محصولات پلیمری در سال ٨٩ که تحقق معیار های انتخابی و ابلاغ شده به واحدهای مورد مطالعه کاهش مصرف ١۴٣ میلیون متر مکعب گاز رابه دنبال خواهد داشت.

اولادی تصریح کرد: بسته حمایتی بهینه سازی مصرف انرژی همسو با طرح هدفمندی یارانه ها مشتمل بر خروجی های بند ١و٢ و همچنین سایر فرصت های شناسایی شده در صنعت پتروشیمی در قالب اولویت های اول و دوم به همراه اطلاعات تکمیلی در اختیار معاونت برنامه ریزی وزارت نفت قرار گرفته شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

5 ساعت ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

1 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

1 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

2 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

3 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

4 روز ago