Categories: اخبار نساجی

۶۰ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور افزوده خواهد شد

 

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در صورت حمایت بانک‌ها برای تامین منابع مالی همچنین با اجرای طرح‌ها جدید ۶۰ میلیون تن بر ظرفیت تولید محصولات کشور افزوده می‌شود.

رمضان اولادی با بیان این مطلب گفت: صنعت پتروشیمی با فراز و فرود همراه بوده به طوری که تحت تاثیر بازار و اقتصاد قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه ارتقای رقابت پذیری از اصول رشد کشورها بوده و صنعت پتروشیمی ایران با تکیه بر مزیت‌های نسبی و منابع هیدروکربنی و نیروی کارآمد گام بلندی را برای اول شدن در منطقه از نظر ارزش تولیدات در سال ۱۴۰۴ برداشته است اظهار داشت: در سال گذشته ظرفیت نصب شده پتروشیمی حدود ۵۷ میلیون تن بوده همچنین از ابتدای سالجاری با بهره برداری از طرح های جدید، ظرفیت نصب شده به مرز ۶۰ میلیون تن رسید.

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سهم صادرات غیر نفتی را ۳۵.۷ درصد اعلام کرد و افزود: سهم تولید محصولات پتروشیمی در خاورمیانه ۲۴.۵ درصد و در جهان ۲.۴ درصد رسیده است.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، با تاکید براینکه رشد اقتصاد جهانی بر پتروشیمی تاثیرگذار است گفت: کشور ما می‌تواند با اجرای ۷۳ طرح سهم ۴.۹ درصد را در بخش پتروشیمی جهان و سهم ۳۹ درصدی در منطقه را داشته باشد با اجرای این طرح‌ها در صورتی بانک‌ها برای تامین منابع مالی بانک‌ها کمک کنند ۶۰ میلیون تن بر ظرفیت کشور افزوده می‌شود.

اولادی با اشاره به سهم ۲.۴ درصدی پتروشیمی ایران در جهان و سهم ۲۴.۵ درصدی آن در منطقه خاطرنشان کرد:‌ با اجرای طرح‌های مذکور سهم پتروشیمی ایران در منطقه به ۳۹ درصد و در جهان به ۴.۹ درصد می‌رسد.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، با اشاره به اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه با اجرای طرحها ظرفیت اسمی نصب شده به ۱۰۰ میلیون تن در سال خواهد رسید اظهار داشت: تکنولوژی در صنتع پتروشیمی تاثیر ویژه دارد و میزان و مصرف خوراک و کیفیت بحث مهمی در پتروشیمی است که با اجرای ۷۳ طرح پتروشیمی، سهم ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه(سال ۹۴) به ۹/۴ درصد خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: تعامل و تبادل اطلاعات با شرکت های داخلی و خارجی، تحولات بازار انرژی، تکنولوژی و سرمایه گذاری زمینه ای برای رسیدن به مقیاس جهانی کمک کند.

اولادی افزود: مجتمع های پتروشیمی دستاوردهای ارزشمندی را در زمینه بهینه سازی مصرف در طی چند سال گذشته به دست آورده اند و با همکاری شرکت بهینه سازی مصرف انرژی موفق شدند استاندارد مصرف را صنعت پتروشیمی تدوین کنند.

اولادی گفت: تدوین استاندارد مصرف محصولات انرژی بر، متانول،الفین، آروماتیک، اوره و آمونیاک از سال ٨٩ در حال انجام بوده و نیز شناسایی افزون بر ١١٠ پروژه با پتانسیل کاهش مصرف انرژی معادل ۵۵٠ میلیون متر مکعب گاز در سال نهایی شده و در اختیار شرکت های ذیربط قرار گرفته است.

وی ادامه داد: انجام پروژه بازنگری و تدوین معیار مصرف انرژی در تولید محصولات پلیمری در سال ٨٩ که تحقق معیار های انتخابی و ابلاغ شده به واحدهای مورد مطالعه کاهش مصرف ١۴٣ میلیون متر مکعب گاز رابه دنبال خواهد داشت.

اولادی تصریح کرد: بسته حمایتی بهینه سازی مصرف انرژی همسو با طرح هدفمندی یارانه ها مشتمل بر خروجی های بند ١و٢ و همچنین سایر فرصت های شناسایی شده در صنعت پتروشیمی در قالب اولویت های اول و دوم به همراه اطلاعات تکمیلی در اختیار معاونت برنامه ریزی وزارت نفت قرار گرفته شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

7 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago