۷۰‌درصد پوشاک موجود در بازار قاچاق است

 

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: صنایع پوشاک و نساجی در ایران ۲۵ هزار میلیارد تومان بازار دارد که ۱۷ هزار میلیارد تومان آن مربوط به پوشاک و مابقی به پارچه و فرش اختصاص دارد.

به گزارش ایسنا، مهدی یکتا اظهار کرد: ۷۰ درصد پوشاک موجود در بازار ایران، خارجی است که نزدیک به صددرصد آن به صورت قاچاق وارد می شود.

وی افزود: سالانه ۴.۵ میلیارد دلار پوشاک قاچاق به بازار ایران وارد می شود. در مقابل این حجم کالای قاچاق، تنها حدود سه میلیون دلار واردات رسمی از سوی نمایندگی های رسمی برخی برندهای خارجی انجام می شود. آنها این میزان اندک واردات را به صورت رسمی انجام می دهند تا در زمان بازرسی ها بتوانند اسناد واردات رسمی را نشان دهند در غیر این صورت نمایندگان رسمی برندهای خارجی هم بخش عمده کالاهای خود را از طریق کانال های غیررسمی و قاچاق وارد می کنند.

یکتا در توضیح علت رونق قاچاق در بازار پوشاک ایران گفت: به این دلیل که پوشاک، کالای لوکس تشخیص داده شده، تعرفه واردات آن صددرصد است و هزینه آن در صورت ورود از مبادی رسمی دو برابر می شود. در مقابل این تعرفه صددرصدی، یک شبکه قاچاق قدرتمند وجود دارد که خریدها را از بازارهای ترکیه به ازای هر کیلوگرم ده دلار در تهران تحویل می دهند. یعنی برای هر لباس فقط حدود ۳۵ هزار تومان؛ بنابراین خیلی منطقی است که فعالان این بازار ترجیح دهند کالاهای خود را از کانال های غیررسمی وارد کشور کنند چون هزینه ها غیرقابل مقایسه است.

وی ضمن تاکید بر این نکته که باید محل عرضه کالای قاچاق ناامن شود، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۲ هزار واحد صنفی تنها در شهر تهران پوشاک عرضه می کنند. نهادهای مسئول می توانند مقابله با کالای قاچاق را از همین ۱۲ هزار واحد شناسنامه دار آغاز و محل عرضه پوشاک قاچاق را ناامن کنند، اما صنف مربوطه حاضر به برخورد با کالای قاچاق و واحدهای صنفی عرضه کننده کالای قاچاق نیست. خوشبختانه با دستور مستقیم وزیر صنعت، در ستاد مبارزه با قاچاق کالا کمیته ای به ریاست قائم مقام وزارتخانه تشکیل شده که مسئولیت ساماندهی واردات این کالا را برعهده دارد.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک افزود: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت، ملاحظه کاری را کنار بگذارد و حداقل سهم ۷۰ درصدی کالای قاچاق را به ۶۰ درصد کاهش دهد، فضا برای فعالیت تولیدکننده های داخلی باز می شود.

وی اضافه کرد: برخی فعالیت ها و مجوزها در بازار پوشاک به صورت فراقانونی صورت می گیرد. اکنون در تهران یک برند خارجی ۹۰ نمایندگی دارد. چرا با این نمایندگی های کذایی که همگی مدعی هستند از دفتر فروش دبی آن شرکت نمایندگی گرفته اند برخورد نمی شود؟ این بی تفاوتی در شرایطی است که تولیدکننده داخلی باید همه مجوز ها، محدودیت ها و چالش را برای فعالیت تولیدی خود در نظر بگیرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

مزایا و معایب فرش‌های ماشینی پلی‌استر

فرش‌های ماشینی پلی‌استر گزینه‌ای مقرون ‌به‌ صرفه و با نگهداری کم برای مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهند…

57 دقیقه ago

نیاز به زمان‌بندی بهتر و توجه بیشتر در برگزاری نمایشگاه (ویدیو)

فرش اکباتان یکی از برندهای پیشرو در صنعت فرش کشور است که سال‌هاست با محصولات…

6 ساعت ago

رکود صنعت فرش ماشینی در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی تهران (ویدیو)

فرش آسایش با تکیه بر سال‌ها تجربه و تخصص در صنعت فرش ماشینی، همواره تلاش…

7 ساعت ago

فرش داریس: فراز و نشیب‌های حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی (ویدیو)

فرش داریس با سال‌ها تجربه در عرصه تولید و بازرگانی فرش ماشینی، همواره کوشیده است…

2 روز ago

تنها راه نجات این صنعت، توسعه صادرات است (ویدیو)

نساجی اطمینان، با افتخار گزارش خود را از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی امسال…

2 روز ago

روایتی از عشق به فرش و فرهنگ ایران (ویدیو)

داستان زندگی آقای طاهر صباحی این کتاب درباره کرمان است. باید آن را مطالعه کنیم.…

2 روز ago