Categories: اخبار نساجی

۹۰ درصد سطح زیرکشت ذرت، سویا و پنبه آمریکا به محصولات تراریخته اختصاص دارد

 

با گذشت بیش از ۱۵ سال از کشت موفق نخستین محصول تراریخته تجاری‌سازی شده در آن کشور، بذور تراریخته ذرت، سویا و پنبه به طور فزاینده مورد پذیرش کشاورزان قرار گرفته است.

بر اساس گزارشی که در ماه میلادی گذشته توسط وزارت کشاورزی آمریکا منتشر شده اگر چه سرعت تحقیق و توسعه (R&D) در این حوزه در سال ۲۰۰۲ به اوج خود رسیده بود اما همچنان پژوهش و توسعه در بیوتکنولوژی برای توسعه واریته‌های زراعی جدید تراریخته با روندی صعودی ادامه دارد و کشاورزان آمریکایی با سرعتی باور نکردنی به پذیرش بذور تراریخته می‌پردازند.

در این گزارش آمده است در حدود ۹۰ درصد از سطح زیر کشت ذرت، سویا و پنبه در آمریکا به کشت محصولات تراریخته اختصاص یافته است و مصرف‌کنندگان آمریکایی بسیاری از انواع مواد غذایی تهیه شده از این محصولات مانند روغن، شکر و غیره را مصرف می‌کنند. همچنین ۵۰ درصد زمین‌های زراعی آمریکا در سال ۲۰۱۳ به زیر کشت سه محصول تراریخته ذرت، پنبه و سویا رفته است و ۹۳ درصد سطح زیر کشت سویا در آمریکا به کشت سویای مقاوم به علفکش اختصاص دارد.

همچنین در این گزارش آمده است که تعداد صفت‌های تراریخته که به محصولات کشاورزی منتقل شده در مورد مقاومت به حشرات، چهار هزار و ۸۰۹ مورد، تحمل به علف‌کش، شش هزار و ۷۷۲ مورد، کیفیت محصول، چهار هزار و ۸۹۶ مورد، خصوصیات زراعی، پنج هزار و ۱۹۰ مورد، تحمل به ویروس، هزار و ۴۲۵ مورد و تحمل به قارچ، هزار و ۱۹۱ مورد است. همچنین شرکتی که بیشترین مجوز را دریافت کرده است، شرکت مونسانتو با هزار و ۷۸۲ مجوز و بعد از آن شرکت پایونیر با هزار و ۸۵ مجوز است.

بر اساس این گزارش سویای تراریخته متحمل به علف‌کش در مقابل دیگر محصولات تراریخته از بیشترین مقبولیت در بین کشاورزان آمریکایی برخوردار است.

گزارش کامل وزارت کشاورزی آمریکا در زمینه کشت محصولات تراریخته در تارنمای مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نشانی

قابل دسترسی است.

گفتنی است، بر اساس گزارشی که از آخرین وضعیت محصولات تراریخته تجاری در پایان سال ۲۰۱۳ توسط سرویس بین‌المللی دستیابی به و استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی (ISAAA) منتشر شده است، آمریکا همچنان کشور برتر تولید کننده محصولات تراریخته در جهان با سطح زیر کشت ۷۰.۱ میلیون هکتار است. همچنین بر اساس این گزارش اولین ذرت تراریخته مقاوم به خشکی در سال ۲۰۱۳ توسط دو هزار کشاورز آمریکایی در ۵۰ هزار هکتار کشت شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

11 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago