قاچاق سالیانه ۱۴ میلیارد دلار کالا به کشور
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد لوازم آرایشی وارد شده به کشور قاچاق است، گفت: سالیانه ۱۴ میلیارد دلار قاچاق به کشور صورت می گیرد که اگر هزینه ایجاد هر شغل ۷۰ هزار دلار باشد، ۲۰۰ هزار فرصت شغلی از بین میرود، یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی خواهیم داشت و معادل مالیات ماهیانه ۳ میلیون کارمند هزینه میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق مفتح امروز در گردهمایی مسئولین کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به استان های سراسر کشور با بیان اینکه در بخش اقتصاد باید به شدت حساسیت داشته باشیم و یکی از آسیبهایی که می تواند اقتدار آن را به شدت تهدید کند، قاچاق است، گفت: اولین تاثیر آن از بین بردن امکان برنامه ریزی برای مدیران کشور است.
قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: اگر نتوانیم مرزهای کشور را برای ورود کافی کالای رقیب باز کنیم، دچار مشکل خواهیم شد. خروج کالا از مرزهای قانونی برنامهریزیها را تهدید می کند، اما در یکسال اخیر قاچاق کالا در طی نوسانات نرخ ارز به حداقل رسیده است.
مفتح ادامه داد: کالا باید قابل رصد و شناسنامه دار باشد. در حال حاضر تحریم های مالی به صورت جدی تر از سوی دشمنان دنبال می شود، چون جریان جابجایی پول قابل رصد است. یکی از اولویت های آمریکا در پنج سال اخیر قابل رصد کردن گردش کالا در آن کشور بوده است.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در حال حاضر ۸۰ هزار بارنامه در روز در سامانه ثبت سفارش الکترونیکی تجاری ثبت می شود، به این معنی که کالا از مبادی ورودی تا عمده فروشی قابل رصد شدن است.
وی تصریح کرد: شبنم ابزاری است که با کمترین هزینه و بهترین روش می تواند سطح عرضه را برای کالاهای غیرمجاز ناامن کند. سالیانه ۱۴ میلیارد دلار قاچاق به کشور داریم که اگر برای ایجاد هر شغل ۷۰ هزار دلار باشد، ۲۰۰ هزار فرصت شغلی از بین می رود، یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی خواهیم داشت و معادل مالیات ماهیانه ۳ میلیون کارمند هزینه می شود.
مفتح با اعلام اینکه ایران جزء کشورهایی است که بالاترین میزان قاچاق سیگار را دارد، بیان داشت: ۸۰ تا ۹۰ درصد لوازم آرایشی کشور قاچاق است و کشف قاچاق در این بخش ۸۰۰ درصد رشد یافته است، با این حال گردش مالی قاچاق در دنیا طی ۲۰ سال گذشته صد برابر شده است.
قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: باید شرایط شناسایی کالاهای مجاز از غیرمجاز را برای خریداران فراهم کنیم و برچسب هولوگرام و تخصیص شناسه یکتا به هر واحد کالا یکی از این موارد است.
وی با اعلام اینکه در سال ۸۹ قبل از اجرای طرح شبنم ۳۶۸ هزار گوشی تلفن همراه وارد کشور می شد، این میزان را در سال ۹۱ بیش از یک میلیون و ۴۲ هزار گوشی اعلام کرد و افزود: در این بخش ۲۰ میلیارد تومان درآمد گمرکی و ۱۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی ایجاد شد.
مفتح از صدور ۴۸۰ میلیون کد شبنم برای کالاهای وارداتی خبر داد و گفت: همچنین ۲۶۸ میلیون کد در سطح عرضه و ۲۱۶ هزار و ۱۱۰ قلم کالا نیز دارای کد شبنم شد.
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…
فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزهها عبارتند…
صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامینکننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…