Categories: اخبار نساجی

۹۱؛ سال سخت صنایع غذایی

معتمدی: قدس ویژه خراسان – مدیرعامل شرکت فرآورده‌های غذایی رضوی سال جاری را برای صنایع بویژه صنعت غذا سالی بسیار سخت ارزیابی کرد و اظهار داشت: امسال مشکلات و موانع زیاد پیش روی تولیدات صنایع غذایی قرار دارد.

محمد آریاشاد در جمع خبرنگاران افزود: بالا رفتن غیرقابل پیش‌بینی قیمت میوه، سبزیجات و بهای قوطی به عنوان یکی از مواد اولیه مورد نیاز، افزایش حاملهای انرژی به دنبال اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها از جمله موانعی است که امسال را سال سختی برای تولید و فعالیت صنایع غذایی قرار داده است.

افزایش ۳۰۰ درصدی قوطی

وی با بیان اینکه قوطی نسبت به سال قبل ۶۰ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: بهای برخی نهاده‌های دیگر مورد نیاز بین ۳۰ تا ۵۰ درصد و برخی نیز تا ۳ برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این گرانی ها عمدتاً مربوط به کالاهایی است که به عنوان مواد اولیه از خارج کشور تأمین می‌شود که به دلیل نوسانات قیمت دلار و افزایش بی‌رویه آن با این میزان افزایش قیمت مواجه شده است.

تعطیلی خطوط تولید

آریا شاد خاطرنشان کرد: وضعیت موجود باعث شده است قیمت تمام شده تولیدات کارخانجات صنایع غذایی از افزایش قابل قبولی برخوردار نباشد و رعایت عرف میزان افزایش سالهای قبل امکان پذیر نباشد، از این رو برخی واحدها با کاهش ظرفیت تولید و یا تعطیلی برخی خطوط آن مواجه شده‌اند و آن دسته از کارخانجاتی که با خطوط کامل در حال فعالیت هستند با مشکلات جدی مواجه‌اند.
مدیرعامل شرکت فرآورده‌های غذایی رضوی تصریح کرد: مشکلات یاد شده از طریق انجمنهای صنفی صنایع غذایی، اتحادیه کمپوت، کنسرو و انجمن مدیران صنایع به سازمانهای دولتی مربوط از جمله سازمان بازرگانی منتقل شده است، اما متأسفانه هنوز راه حل مشخصی برای برون رفت از این وضعیت اتخاذ نشده است!

قطع گاز و برق واحدهای تولیدی

وی اضافه کرد: قرار بود ۲۰ درصد درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها برای کمک به بخش تولید تزریق شود که محقق نشد! در کنار این عدم کمک واحدهای تولیدی مجبورند هزینه افزایش حاملهای انرژی مانند برق- گاز را پرداخت کنند و تأخیر در پرداخت آن در سال قبل باعث شد، برخی از سازمانهای حوزه حاملهای انرژی نسبت به قطع گاز و برق واحدهای تولید اقدام کنند.

وی درباره ضرورت تقویت صنایع تولیدی بویژه با توجه به شعار امسال اظهار داشت: صنایع غذایی را می‌توان پس از نفت استراتژیک‌ترین تولید کشور قلمداد کرد، چرا که شرایط آب و هوایی و جغرافیایی مناطق مختلف کشور باعث شده انواع میوه- سبزیجات و سایر محصولات کشاورزی در چهار فصل سال در ایران قابل کشت باشد.
آریاشاد یادآور شد: ۹۰ درصد گیاهان دارویی دنیا و بیش از ۹۰ درصد میوه‌جات و سبزیجات جهان در ایران قابل کشت است که از این مزیت بزرگ باید استفاده کرد.

آریاشاد در بخش دیگر با اشاره به فعالیت شرکت فرآورده های مواد غذایی رضوی از سال ۵۱ گفت: ظرفیت اسمی این کارخانه ۲۰ هزار تن تولید می‌باشد که یکی از قدیمی‌ترین واحدهای منتسب به آستان قدس رضوی می‌باشد.
وی تولیدات این شرکت را رب، انواع کنسروها مانند ذرت، لوبیا چیتی، عدسی، نخود فرنگی، سبزیجات مخلوط، نخود آبگوشتی اعلام کرد و افزود: تولید آبمیوه و کنسانتره‌های میوه‌جات مانند انار، سیب، انگور، آلبالو، سس گرم و سرد نیز از دیگر محصولات این شرکت است.
وی با بیان اینکه این شرکت سهم مهمی از صادرات مواد غذایی استان را بر عهده دارد، تصریح کرد: تولیدات این شرکت در سال گذشته ۲۰ هزار تن بود که در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل توجه‌ای داشته است.

صادرات ۵/۱ میلیارد دلاری

وی با اشاره به تولید انواع آبمیوه در این شرکت گفت: در سال گذشته ۵/۱ میلیارد دلار صادرات تولیدات این شرکت به کشورهای آسیای میانه، افغانستان، و تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام شد.
وی با بیان اینکه از سال گذشته «آب انار» تولید این شرکت وارد بازار مصرف سوئد شده است، افزود: به دلیل استقبال بالا، افزایش صادرات این آب میوه در دستور کار است.

وی در بخش دیگر با اشاره به خرید ۴۰ هزار تن گوجه از شهرهای خراسان رضوی و دیگر استانهای کشور در سال گذشته برای تولید رب گفت: از این مقدار ۱۵ هزار تن در قالب قرارداد از مزرعه نمونه آستان قدس رضوی خریداری شده است.
این مقام مسؤول با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن گوجه فرنگی در این شرکت تبدیل به رب می‌شود، افزود: از سال گذشته برای اولین بار رب مورد نیاز برای زائران حج تمتع عمره طی قرارداد منعقده با سازمان حج و زیارت کشور توسط این شرکت تأمین و تولید می‌شود.
وی ادامه داد: در همین چارچوب از زمستان سال گذشته ۱۲ کانتینر رب در اوزان ۵ کیلویی تولید این شرکت به عربستان فرستاده شده است که این روند ادامه دارد.

وی با تأکید بر اینکه تاکنون ۲۵۰ تن رب به عربستان برای حجاج ایرانی ارسال شده است گفت: تقاضاهایی مانند مربا، کنسرو و ذرت نیز مطرح شده است.
مدیرعامل شرکت فرآورده های مواد غذایی رضوی در خصوص استفاده از مواد نگه دارنده در صنایع غذایی و ضرر آن برای بدن گفت: با توجه به فرآیند حرارتی در صنعت غذا بویژه برای کمپوت و کنسرو نیاز به استفاده از مواد نگه دارنده نیست و اگر برخی واحدهای صنایع غذایی از آن استفاده می‌کنند کار غیرقانونی می‌باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

انقلاب دیجیتال در صنعت فرش ایران: نقش واقعیت افزوده در بازاریابی و فروش

مقدمه فرش ایرانی، گنجینه‌ای از هنر و فرهنگ ایران زمین، قدمتی چند هزار ساله دارد.…

2 روز ago

آقای رسول پیرهادی: از طراحی فرش دستباف تا نوآوری در سنت

لطفاً خودتان را معرفی کنید و بگویید چگونه وارد حرفه طراحی فرش دستباف شدید؟ بنده…

5 روز ago

اجلاس سالانه فدراسیون جهانی تولیدکنندگان نساجی

اجلاس سالانه فدراسیون بین‌المللی صنایع نساجی جهان، به عنوان بزرگترین انجمن فعال در زمینه صنایع…

1 هفته ago

۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان در ۵ ماه نخست امسال

فرماندار ویژه کاشان گفت: در پنج ماه نخست امسال ۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان…

1 هفته ago

انصراف کلیه تولید کنندگان موکت از حضور در نمایشگاه فرش تهران

کلیه تولیدکنندگان موکت به دلیل عدم فراهم شدن فضایی متناسب با شأن و توقعات بازدیدکنندگان…

1 هفته ago