دبیرانجمن صنایع نساجی گفت: تنها ۶۸ واحد از ۹ هزار واحد نساجی کشور (کمتر از یک درصد )دارای مصرف انرژی استاندارد هستند.
جمشید بصیری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در توضیح چگونگی اصلاح الگوی مصرف در صنعت نساجی اظهار داشت: پس از اجرای طرح بازسازی و نوسازی صنایع نساجی برخی از کارخانهها به خرید ماشین آلات جدید و دارای مصرف انرژی استاندارد اقدام کردند که تعداد آنها بسیار ناچیز است.
وی با بیان اینکه براساس آمار وزارت صنایع تاکنون برای احداث ۹ هزار واحد نساجی پروانه بهرهبرداری صادر شده است گفت: در حال حاضر هیچ کدام از واحدهای نساجی کشور بیشتر از یک پست کاری فعال نیستند و تعدادی از واحدها نیز بدلیل شرایط نامناسب بازار تولید داخل و واردات بیرویه محصولات نساجی، از افتتاح طرحهای توسعهای خود جلوگیری کردهاند.
وی با اشاره به انباشته شدن تولید برخی کارخانههای نساجی کشور در انبارها بدلیل عدم استقبال مصرف کنندگان و واردات بیش از حد این نوع کالاها تصریح کرد: در حال حاضر تولید محصولات نساجی در کشور صرفه اقتصادی ندارد و در چنین شرایطی اگر یارانه انرژی صنایع نیز کاهش یابد، هزینه تولید افزایش خواهد یافت.
بصیری با بیان اینکه عمر برخی از ماشین آلات صنعت نساجی ایران به حدود ۴۵ سال میرسد گفت: این ماشین آلات در زمانی طراحی و تولید شده که انرژی در دنیا ارزان قیمت بوده و امکان ساخت ماشین آلات مدرن با مصرف انرژی پایین وجود نداشته است.
وی تاکید کرد: این ماشین آلات در واقع بارها مستهلک شده و نیاز به بازسازی دارند.
دبیر انجمن نساجی در مورد تبعات منفی ناشی از نوسازی ماشین آلات صنعت نساجی نیز گفت: ممکن است با جایگزینی ماشین آلات نو به جای تجهیزات فرسوده تعدادی از نیروی کار هر بخش بیکار شوند که این مسئله میتواند مشکلاتی را در زمینه مسائل کارگری واحدها ایجاد کند.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده محصولات نساجی تولید داخل ۳۰ تا ۳۵ درصد بالاتر از قیمت کشورهای هم رده ایران مانند بنگلادش، پاکستان، هندوستان، چین و ترکیه است اظهار داشت: پایین بودن قیمت انرژی باعث بالا رفتن میزان مصرف آن در کشور شده و در صورتیکه یارانه انرژی نیز قطع شود قیمت تمام شده کارخانههای نساجی ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: به این ترتیب قیمت تمام شده صنعت نساجی ایران در مقایسه با کشورهای دیگر ۶۰ درصد بالاتر خواهد بود که این مسئله باعث تعطیلی برخی کارخانهها میشود.
بصیری در پایان با بیان اینکه تاکنون اقدام موثری در جهت پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز صنعت نساجی صورت نگرفته است گفت: برای احداث هر واحد نساجی به ظرفیت تولید روزانه ۱۰ تن محصول ۲۵ میلیون یورو نیاز است که البته باید هزینه خرید زمین، تامین برق و دیگر زیر بناها را نیز به آن اضافه کرد.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…