۹۹درصد پوشاک خارجی در بازار قاچاق است

دبیر اتحادیه صادرکنندگان نساجی و چرم ایران با بیان اینکه به ایتالیا پوشاک صادر می کنیم، گفت: سالانه ۵/۸میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد می شود.
مهدی یکتا در گفت وگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: فعالان صنعتی در خصوص انتقال ارز و همچنین بخشودگی بیمه کارفرمایان مشکلاتی را دارند که در این خصوص جلسه ای با معاون امور اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار کردیم تا این مشکلات برطرف شود.
وی افزود: تدوین سند راهبردی صنعت نساجی و پوشاک با همکاری تشکل های بخش خصوصی آغاز شده است که می تواند گام بزرگی در توسعه صنعت نساجی کشور باشد.

دبیر اتحادیه صادرکنندگان نساجی و چرم ایران گفت: تدوین سند استراتژی صادراتی این صنعت هم با همکاری اتاق بازرگانی آغاز شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر در صادرات محصولات نساجی مشکلات عمده ای وجود دارد و آمار صادرات در این بخش کاهشی است در حالی که آمارهای اعلام شده از سوی گمرک و سازمان توسعه تجارت روند افزایشی دارد. به نظر می رسد سازمان توسعه تجارت عزم خود را جزم کرده تا به هر ترتیبی شده به ۴۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی برسد. اما این در حالی است که در بخش کالاهای نساجی آمارها کاهشی است و تقریبا صادرات پتروشیمی در حال جایگزین شدن به جای کالاهای غیرنفتی دیگر بوده است و آمارهای ارائه شده آمارهای کارشناسی نیست.وی میزان صادرات محصولات نساجی در ۷ ماهه سال ۹۰ را ۲۵۶ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۳۱۴ میلیون دلار بوده ۱۸درصد کاهش داشته است.
یکتا دلیل کاهش صادرات را کمبود نقدینگی، مشکلات مربوط به نقل و انتقال ارز، مشکلات واحدهای تولیدی با تامین اجتماعی و همچنین واگذار کردن بازارهای رقابتی به چین و ترکیه اعلام کرد.

وی پتانسیل بازار پوشاک و نساجی ایران را ۱۲میلیارد دلار اعلام کرد و اظهار داشت: تقریبا ۵/۸ میلیارد از این بازار توسط کالاهای قاچاق تامین می شود و از ۷۰درصد پوشاک خارجی در بازار ۹۹درصد آن به صورت قاچاق وارد کشور می شود.دبیر اتحادیه صادرکنندگان نساجی و پوشاک اعلام کرد: یکی از شرکت های نمونه صادراتی این صنعت سالانه ۲ میلیون دلار به کشور ایتالیا و برندهای معروف آن کشور کالاصادر می کند و این نشان دهنده آن است که تولیدکنندگان داخلی پتانسیل رقابت با برندهای خارجی را دارند.

روزنامه کیهان، شماره ۲۰۱۲۲ به تاریخ ۲۵/۱۰/۹۰، صفحه ۴ (اقتصادی)

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago