اخبار فرش ماشینی

اقتصاد آلمان و نگاهي به تاثير بحران هاي مالي آن

 اقتصاد آلمان :: توليد کنندگان آلمان نيز با کاهش شديد تقاضا در سطح جهاني مواجه شدندبه طوري که از سه ماه دوم سال 2008 اقتصاد آلمان، مرتبا رشد منفي نشان داد.در سه ماه آخر سال پيش، پسروي کل اقتصاد با 1/2درصد، از زمان وحدت مجدد دو آلمان، بي سابقه بود. در اين اثنا رشد توليد نا خالص ملي سال پيش آلمان به 3/1درصد، در اثر و دنباله رشد اقتصادي در سال 2007 بالغ شد.

وضعيت پيش امده در رشد اقتصادي 3 ايالت شعبه هامبورگ بانک مرکزي نيز تکرار شد. تحريک اقتصادي در طي سال گذشته به ميزان شديدي ضعيف گرديد..رشد اقتصادي در شش ماه اول سال گذشته 6/2%بود که طي سال به طرز محسوسي ضعيف گرديد.با اين وجود تحريک اقتصاد در هامبورگ بالاتر از ميانگين کشور بوده که عمدتا ناشي از بخش خدمات ميباشد.

در ايالت مک لن برگ، رشد اقتصادي معادل 1/1% مانند سابق عمدتا ناشي بخش توليد بوده است.همچنين ساير بخش هاي اقتصادي مانند مهمانداري (هتل،رستوران،کافه) نيز بر همين منوال بوده است. در همه جا و درهمه بخش هاي اقتصادي در سال 2008،اين تکامل يعني آغاز خوب و ضعف تدريجي در طي سال مشاهده شد.

در ايالت هولشتن، رشد اقتصادي در سال 2008 معادل 8/0 از دو ايالت ديگر کمتر بوده که علت آن از کار اندازي دو نيروگاه اتمي بوده که در غير اين صورت رشد اقتصادي اين ايالت معادل ميانگين کشور مي شود.در اين ايالت نيز تنزل تدريجي رشد اقتصادي در طي سال2008 به خوبي ديده مي شود.

اظهار نظر صاحبان موسسات اقتصادي مي توانند معيار قابل توجهي براي براورد رشد اقتصادي است. اظهار نظر موسسات اقتصادي توام با بدبيني مي باشد.گرچه حجم معاملات در اين اواخر اندکي بهتر شده،اما اين بهبودي جزئي کافي براي خوش بيني آتي نمي باشد.به خصوص رشته هاي صادراتي در تنگناي بيشتري قرار دارند.

اظهار نظر صاحبان صنايع نسبت به خوش بيني بازار عمدتا داخلي،کمي مثبت تر مي باشد.در بازار داخلي ثبات نسبي در اشتغال و ثبات قيمت ها عامل مهم اين مي باشند.

ساختار بانکي در شمال آلمان، اصولا عمدتا از تعداد زيادي صندوق پس انداز وبانک هاي سنديکايي بنا شده است که با بحران مالي در مجموع به طور عمدتا غير مستقيم مواجه بوده اند.از آن گذشته بانکهاي بزرگ در زمانهاي بحران به اقتصاد شمال آلمان از آن جمله در تجارت خارجي،کشتيراني و کشتي سازي،در گذشتن از موانع ياري دادند. با اين وجود مسلم است که پيامدهاي بحران مالي در اقتصاد غير مالي هرلحظه محسوس تر مي گردند.لذا مي توان گفت که بانکهاي شمال آلمان از ثبات نسبي برخوردارند.

به دفعات ديده مي شود که بحران فعلي با بحران تاريخي 1929 مقايسه مي گردد.البته شرايط مشابهي وجود دارد اما امروز ما براي مقابله با بحران از امکانات بهتري برخورداريم.در مبارزه با اين بحران بر خلاف 1929 ،دولت ها از همان ابتدا به اقدام جدي پرداختند و با وسايل موثر، از فرو پاشي سيستم بانکي پيشگيري نمودند.

در آلمان، دولت با تضمين سپرده هاي مردم، از ازدست رفتن اعتماد مردم جلوگيري نمود که اين امر، اختلافي فاحش و عامل تعيين کننده اي نسبت به بحران 1292 مي باشد.سپس دولت اقدام به کمک مالي به بانک ها در حدي که در تاريخ بي سابقه مي باشد نمود تا باحفظ کارايي سيستم مالي، از فروپاشي سيستم اقتصادي و در هم ريزي تعادل اجتماعي جلوگيري گردد.

احتمال زياد وجود دارد که پس از بازگشت اطمينان، اقتصاد آلمان بتواند رشد مثبت يابد، البته اين بدان معني نيست که دست روي دست گذارده و منتظر بمانيم، بلکه بايد از آنچه پيش آمد درس گرفته، روابط سازماني، ساختارها وضوابط موجود را تغيير داده و يک سيستم سالم مالي و اقتصادي را بوجود آورد. ريسک و مسئوليت بايد با شدت بيشتري تنگاتنگ يکديگر قرار گيرند. فقط کسي که از ريسک موجود اطلاع داشته و مسئوليت آن را برعهده داشته باشد ميتواند مسئولانه رفتار نمايد .بعلاوه، بايد رابطه تنگتري بين سيستم مالي و سيستم اقتصادي کالايي(غير مالي)ايجاد گردد. در سال 1929 نيز در آمريکا اعتماد به سرمايه گذاري، مرتبا از اقتصاد غير مالي فاصله گرفت، و در نتيجه پيامد بحران آن دامنگير اقتصاد غير مالي گرديد.

*سياوش نقشينه ،مدير عامل بانک تجارتي ايران و اروپا‏

———————————————————————————–

این مطلب را نیز بخوانید
پیشنهاد سردبیر : رونق صنعت فرش ماشینی و پدیده هایپرمارکتهای فرش

————————————————————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
[gravityform id=”8″ title=”true” description=”true”]

[instagram-feed]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا