افزایش حقوق کارگران پوشاک در بنگلادش
دولت بنگلادش پس از مرگ بیش از ۱۱۰۰ نفر در حادثه فروریختن یک مجتمع کارخانه پوشاک، قصد دارد حداقل حقوق کارگران را افزایش دهد.
هیاتی که از سوی دولت تشکیل شده قرار است میزان افزایش حداقل حقوق را بررسی کند. هیات دولت سپس در مورد پذیرش پیشنهادهای این هیات تصمیمگیری خواهد کرد. این هیات شامل نمایندگان صاحبان کارخانههای پوشاک، کارگران و دولت است.
حادثه فروریختن این ساختمان در ۲۴ آوریل، یکی از بدترین فاجعههای صنعتی جهان بود و توجه جهانی را معطوف شرایط صنعت پوشاک بنگلادش ساخت. کارخانههای این کشور برای برندهای معروف جهان پوشاک تولید میکنند.
اما شرایط کارگران این کارخانهها در نتیجه فساد دولتی، نیاز برای کار و بیتفاوتی صنعت ۲۰ میلیارد دلاری پوشاک، دشوار و اسفناک است. حداقل حقوق برای کارگران پوشاک آخرین بار پس از اعتراض کارگران افزایش یافت و با ۸۰ درصد رشد، به سه هزار تاکاس (۳۸ دلار) در ماه رسید.
نیروهای نجات ۱۱۲۵ جسد را تا بعدازظهر یکشنبه از خرابههای ساختمان رانا پلازا بیرون کشیدند. در این ساختمان پنج کارخانه تولید پوشاک فعالیت داشتند و هزاران کارگر در آنها مشغول به کار بودند.
بیش از ۲۵۰۰ نفر اندکی پس از فروریختن این ساختمان نجات داده شدند و پس از آن یک دختر ۱۹ ساله تنها بازماندهای بود که پس از گذشت دو هفته از زیرآوار زنده خارج شد.
مالک رانا پلازا و هشت نفر دیگر از جمله صاحبان کارخانههای پوشاک در تحقیقات مربوط به این حادثه بازداشت شدند. مقامات اظهار کرده اند که مالک ساختمان به طور غیرقانونی طبقاتی را به این ساختمان اضافه کرده و به کارخانهها اجازه داده بود تجهیزات سنگینی را نصب کنند که ساختمان توان تحمل آنها را نداشته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، وزارت منسوجات بنگلادش نیز بازرسی از کارخانهها را به منظور بررسی ایمنی آنها آغاز کرده و دستور داده حدود ۲۲ کارخانه به دلیل رعایت نکردن استانداردهای کار و ایمنی به طور موقت تعطیل شوند.