افزایش قیمت بلیت هواپیما برای ارتقای استاندارد پروازها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شرکتهای مادرتخصصی فرودگاههای کشور اجازه دادند با هدف بهسازی صنعت هواپیمایی کشور مبلغ ۵ هزار تومان به قیمت بلیت پروازهای داخلی و مبلغ ۲۵ هزار تومان به قیمت بلیت پروازهای خارجی بیافزاید.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، درجلسه علنی امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان ماده ۸۷ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت را اصلاح کرده و ماده ۴۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده را لغو کردند.
براساس ماده ۸۷ این طرح مقرر شد به شرکت مادرتخصصی فرودگاههای کشور اجازه داده شود مبلغ ۵۰ هزار ریال به قیمت بلیت هر مسافر در پروازهای داخلی و مبلغ ۲۵۰ هزار ریال به قیمت بلیت هر مسافر که با هواپیما عازم خارج از کشور است، بیافزایند و از طریق درج در بلیت یا قرارداد حسب مورد دریافت نمایند.
منابع حاصله به عنوان درآمد شرکت تلقی و به حساب شرکت افتتاح شده توسط خزانهدرای کل کشور نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز می شود تا در چارچوب بودجه مصوبه سالانه برای اجرای برنامههای نگهداری، بهسازی و تجهیز فرودگاههای کشور با اولویت مناطق محروم و استفاده از آخرین تجهیزات نوین فرودگاهی برای ارایه خدمات به مسافرین در حد استانداردهای بینالمللی هزینه نمایند.
براساس تبصره یک این طرح به دولت اجازه داده میشود از ابتدای فروردین ماه سال ۱۳۹۲ به بعد هر ساله نرخهای موضوع این ماده را بر مبنای پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و تصویب هیئت وزیران تعدیل کند.
طبق تبصره ۲ این ماده شرکتهای هواپیمایی مکلفند مبالغ موضوع این ماده را بلافاصله پس از هر پرواز به حساب مذکور در این ماده واریز و تصفیه حساب نمایند. عدم پرداخت به موقع مبالغ موصوف در حکم تصرف غیرقانونی محسوب میشود. مطالبات شرکت فرودگاههای کشور در حکم مطالبات مستند به اسناد لازم الاجرا است و طبق مقررات مربوط به اجرای مفاد اسناد رسمی قابل وصول است.
در صورت ابطال بلیت مبالغ دریافتی موضوع این ماده عیناً به مسافر مسترد میشود.
همچنین براساس تبصره ۳ این ماده از زمان لازم الاجرا شدن این قانون ماده ۴۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۷/۱۲/۸۷ لغو میشود.
علاوه بر این بر اساس تبصره ۴ این طرح این قانون از تاریخ ۱/۱/۹۱ اجرا میشود.
پیش از این براساس ماده ۴۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده ۲ درصد از قیمت فروش بلیت مسافران پروازهای داخلی به شرکت فرودگاههای کشور تعلق مییافت که با تصویب این اصلاحیه این ماده لغو شد.
همچنین پیش از این براساس ماده ۸۷ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت مصوب ۲۸/۱۲/۱۳۷۳ سازمان هواپیمایی کشوری موظف بود از هر مسافر که توسط هواپیما عازم خارج از کشور است مبلغ ۷۰ هزار ریال دریافت و به حساب درآمد عمومی کشور واریز نماید.
معادل ۸۰ درصد درآمد واریز شده فوق از محل اعتباری که همه ساله به همین منظور در قانون بودجه کل کشور منظور میشد پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه در اختیار سازمان هواپیمایی کشوری قرار میگرفت تا در موارد زیر هزینه گردد:
الف- معادل ۶۰ درصد جهت مطالعه، اجرا و تجهیز فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) به معادل ۲۰ درصد جهت تجهیز فرودگاههای عملیاتی.
با تصویب این اصلاحیه کل ماده ۸۷ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت تغییر کرد و ماده ۴۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز لغو شد.
فوریت این مصوبه ۲۰ دیماه تصویب شده بود.